Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Безпеку гарантовано: системи контролю та управління доступом

Автор: Сергій Ковальчук, 02.07.2019, 10:19:27 Безпеку гарантовано: системи контролю та управління доступом

Безпека та захищеність від будь-яких неприємних несподіванок — це те, чого прагне кожне підприємство для свого впевненого зростання. У минулі часи усі відповідальні об’єкти охороняли охоронці, а зараз їх усюди замінили автоматизовані системи СКУД (системи контролю та управління доступом). Прогресивна автоматика ніколи не припускається помилок та бездоганно виконує своє завдання, до того ж на її утримання потрібно зовсім небагато коштів. Команда людей-охоронців зазвичай коштуватиме значно дорожче.

Немає нічого дивного у тому, що інтелектуальні системи СКУД швидко стали надзвичайно популярними та використовуються усюди: у фінансових установах та бізнес-центрах, громадських будівлях, автостоянках, торгівельних комплексах, практично на всіх підприємствах незалежно від профілю та навіть у житлових будинках.
 

Така система може виконувати багато функцій:

  • Дотримання контрольно-пропускного режиму, встановленого на об’єкті
  • Захист від проникнення на територію сторонніх осіб та попередження несанкціонованого доступу до обладнання або документації
  • Підтримання належного рівня безпеки
  • Контроль за дотриманням технології виробництва та трудової дисципліни
  • Автоматизація обліку відпрацьованого часу та заповнення табелів співробітників

Проектування СКУД

Проектування СКУД за європейськими стандартами

Для якісного та раціонального проектування будь-якої інженерної інфраструктури дуже важливо чітко окреслити сфери її діяльності та сформулювати основні вимоги. Перш за все, СКУД призначена для забезпечення безпеки підприємства, усіх його співробітників та майна. Ретельний контроль основних точок доступу дає можливість допускати на територію лише уповноважених осіб, завертаючи назад усіх небажаних візитерів. При цьому співробітники охорони не мають з ними безпосереднього контакту та спілкуються дистанційно за допомогою телекомунікаційного обладнання.

Друга важлива функція СКУД — оптимізація фонду оплати праці. Заробітна плата нараховується автоматично з точним урахуванням відпрацьованого часу, що дає можливість суттєво зменшити витрати. Для підвищення рівня безпеки до СКУД можуть інтегруватися інші системи, наприклад, пожежна і охоронна сигналізація. У випадку пожежі система автоматично розблокує усі двері в будинку для швидкої евакуації людей, а при спрацюванні охоронних датчиків — навпаки, заблокує виходи до з’ясування всіх обставин.

Замовляйте у професіоналів фірми «Телекомунікації XXI» проектування та монтаж СКУД за європейськими стандартами. Вони забезпечують якісно новий рівень безпеки та надійний захист від будь-яких несподіванок.

Автор: Сергій Ковальчук, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 02.07.2019 | Переглядів: 1404 | безопасность, доступ, автоматизация

Читайте також на цю тему: