Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Догляд за шкірою: 5 кроків до краси

Автор: Анатолий Радченко, 11.11.2020, 21:24:50 Догляд за шкірою: 5 кроків до краси
Красива і доглянута шкіра не тільки гарантує здоровий і блискучий вигляд, але і є ознакою хорошого стану всього тіла. Тривалий догляд за шкірою зберігає її молодий блиск і стійкість. Багато жінок вважають, що серед своїх повсякденних обов'язків неможливо знайти достатньо вільного часу для ретельного догляду за шкірою. Однак, на відміну від зовнішнього вигляду, догляд за шкірою щодня не повинен займати багато часу. Варто спланувати етапи догляду за шкірою, які, якщо проводити їх регулярно, вони дозволять досягти мети — красивої та доглянутої шкіри.

Можна виділити 5 етапів догляду:

  • зняття макіяжу;
  • очищення;
  • відлущування;
  • тонування;
  • зволоження.


Зняття макіяжу

Треба почати з видалення макіяжу та очищення шкіри. Для щоденного очищення обличчя використовуйте спеціалізовані препарати, присвячені чутливій шкірі. Варто вибрати хороший засіб для зняття макіяжу, який повинен ефективно виконувати свою функцію, але не сушити шкіру. 

Очищення

Контакт із забрудненим повітрям та несприятливі погодні умови змушують шкіру накопичувати на своїй поверхні токсичні речовини. На жаль, найбільш вразливою частиною є обличчя, яке приймає те, з чим кожен контактує щодня. Також стресові ситуації мають вплив на зовнішній вигляд шкіри — вони мають величезний вплив на її стан. Щоб зменшити негативний вплив цих факторів, слід переконатися, що шкіра правильно очищена.

Для миття шкіри обличчя рекомендуються препарати у вигляді гелів на основі термальної води, які дуже акуратно миють і замінюють мило. Людям з дуже чутливою, сухою або атопічною шкірою слід повністю уникати використання мийних засобів на основі мила. Варто використовувати засоби, які одночасно зберігають природний ліпідний шар шкіри.

Відлущування

Пілінг для обличчя, хоча і не рекомендується проводити щодня, може неймовірно перетворити шкіру. Раз на кілька днів (2-3 рази на тиждень) варто використовувати дрібнозернистий або ферментативний пілінг, який позбавить шкіру мертвих клітин. Шкіра стане більш гладкою, а її колір рівним. Макіяж буде виглядати ще ефективніше, якщо його нанести на гладку шкіру.

Тонування

Тонування — важливий етап догляду. Він доповнює очищення та зняття макіяжу зі шкіри та дозволяє шкірі мати належний рН. Тонування шкіри дозволяє відновити її природний баланс і підготувати до наступних етапів догляду. Варто підібрати тонік для свого типу шкіри. Для шкіри, схильної до вугрів, добре підійде тонік з екстрактом м’якоті огірка, багатий органічними кислотами. Тонік з d-пантенолом зменшує схильність дрібних кровоносних судин до розриву і рекомендується для капілярної шкіри. Варто звернутися за порадою в аптеку або салон краси та вибрати препарат, що підходить для шкіри.

Зволоження

Зволоження дозволяє ретельно живити шкіру та покращувати її стан. На обличчі рекомендується використовувати зволожувальні засоби, призначені для певного вікового діапазону. Хороші препарати повинні бути багаті на вітаміни, білки та гіалуронову кислоту. Нині спостерігається тенденція до вибору натуральної косметики; багато виробників пропонують продукти, збагаченні медом, соняшниковою олією, аргановою олією та маслами. Натуральна косметика, як правило, не містить консервантів, що є їх додатковою перевагою, особливо для алергіків. 

Використовуючи належний догляд за шкірою, можна підтримувати її прекрасний зовнішній вигляд дуже довго. Безумовно, багато жінок про це піклуються, тому варто витрачати трохи часу і доглядати за шкірою щодня.

Автор: Анатолий Радченко, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 11.11.2020 | Переглядів: 2313 | уход, красота, косметика

Читайте також на цю тему: