Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Як обрати старшу школу для своєї дитини?

Автор: Светлана Егорова, 25.01.2021, 15:09:35 Як обрати старшу школу для своєї дитини?

Вік 12-14 років – це саме той важливий період в житті кожного підлітка, коли учень формується як особистість, в нього з’являється свій світогляд та цілі у житті. Саме цей період потребує найбільшої уваги до дитини. Чи може викладач в державній школі забезпечити повноцінний розвиток дорослого учня, відповісти на всі його питання та уділити йому увагу? Звичайно ні, коли в класі велика кількість учнів. Тому приватна старша школа – це вибір батьків, які сумніваються в ефективності роботи самих викладачів та репетиторів при підготовці до ЗНО.

Перед вступом у вищий навчальний заклад постає питання стосовно рівня знань учня та його атестата. Особливо це питання становиться актуальним в старших класах. На жаль не завжди прагнення батьків відповідають реальності. Практично кожен другий учень старших класів користується послугами репетитора, щоб підняти свій рівень знань з того чи іншого предмета. Звичайно заняття з репетитором – задоволення не із дешевих і обходиться батькам в круглу суму.

Раціональний вихід в цій ситуації - це зміна навчального закладу. За останні декілька років приватна старша школа у Києві користується шаленою популярністю. Адже, якщо ви серйозно задумались про гарну, перспективну вищу освіту, то потрібно підтягнути свій рівень знань та покращити атестат. Однак це не всі причини, через які батьки віддають свою прихильність приватному навчальному закладу.

Чим приваблює старша приватна школа

Розглянемо переваги приватного закладу на прикладі старшої школи «Базис». В першу чергу – це:

  • індивідуальний підхід до кожного учня, можливість працювати з кожною дитиною протягом уроку. Саме такий підхід дозволяє максимально чітко пояснити матеріал, відповісти на всі запитання учня;
  • сучасне матеріальне та технічне забезпечення. В школі на високому рівні організовані: навчальний процес, життя та дозвілля учнів. Якщо це урок інформатики, то кожен учень має свій комп’ютер. Приємно радує і наповнення навчального класу: гарні парти, столи, приємна атмосфера;
  • прогресивний підхід навчання. Учні виступають не в якості пасивних слухачів, а в якості активних дослідників. Кожному учню надається можливість самому знайти відповідь.


Всі ці фактори схиляють батьків до рішення вибрати саме приватну школу. Варто відзначити, що приватна старша школа «Базис» завжди йде на крок вперед, а її викладачі застосовують тільки прогресивні методи навчання.

Критерії вибору приватної школи

Незалежно від типу школи: приватна чи державна, є ряд факторів, які повинні впливати на ваш вибір. В першу чергу це:

  • акредитація: обов'язково повинна бути ліцензія, а також державна акредитація;
  • навчальна програма повинна включати всі обов’язкові предмети;
  • додаткові заняття: наявність факультативних занять та курсів;
  • ідеологія школи та спеціалізоване спрямування: школи з профільним навчанням, або спеціалізовані школи;
  • рівень кваліфікації вчителів, манера викладання;
  • рівень безпеки.


Гарна приватна школа – це не елітний імідж вашої дитини, а перш за все якісна освіта. Саме цей фактор повинен бути ключовим у вашому виборі.

Автор: Светлана Егорова, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 25.01.2021 | Переглядів: 1681 | старшекласники, школа, Обучение

Читайте також на цю тему: