Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Новітні методи освіти, які найкраще підійдуть для навчання

Автор: Олег Ковальский, 30.03.2021, 19:05:39 Новітні методи освіти, які найкраще підійдуть для навчання
Освітній метод STEM, навчальне обладнання для НУШ, сьогодні називають найсучаснішим і перспективним освітнім напрямом. Цей підхід все частіше практикується в більшості західних країн.

STEM освіта - це сучасний освітній феномен. Мета полягає в тому, щоб розвинути високоорганізований образ мислення у студентів і навчити їх ефективно застосовувати знання, отримані в таких дисциплінах, як наука, технологія, інженерія, математика і мистецтво, за допомогою проєктного навчання, справжнім проривом вважається обладнання для інклюзивного класу.

На заняттях за цим методом пріоритетом є саме навчальний процес, а не шоу. Студенти чітко розуміють кожен наступний крок. Лабораторні прилади й робототехніка беруть безпосередню участь в структурі уроку.

Урок STEM має наступні характеристики:

  • зосередьтеся на практичних питаннях і проблемах. Студенти вирішують реальні соціальні, економічні та екологічні проблеми, застосовуючи наукові знання, технології, інженерію і математику.
  • залучення учнів в практичні й насичені діями дослідження. Є практична перевірка теоретичних знань і припущень, студенти відпрацьовують свої навички в лабораторіях і майстернях.
  • продуктивна командна робота. Щоб виробляти якісний продукт, студенти повинні працювати як єдиний механізм, розподіляючи обов'язки між собою, ставлячи короткострокові й довгострокові цілі, аналізуючи проміжні результати та покращуючи внутрішню комунікацію. Подекуди цей компонент навчання школярам найбільш складний.
  • використання високоякісних джерел інформації з природознавства і математики та робота над проблемами, що пропонують безліч рішень.
  • на появу цього підходу в освітній практиці в усьому світі вплинули три чинники:
  • глобальні зміни в економіці, її роботизация і цифровизация. Індустріальна економіка поступається місцем економіці, заснованої на знаннях.
  • це призвело до змін на ринку праці. Зараз у всіх країнах відчувається брак інженерів і програмістів.
  • усвідомлення того, що в найближчому майбутньому людство може зіткнутися з антропогенними та екологічними катастрофами, які зажадають нових творчих підходів до розв'язання проблем, а також великої кількості людей з науковими й технічними знаннями. Все це вимагає зовсім іншої підготовки майбутніх кадрів.

У гонитві за модними тенденціями іноді втрачається цінність навчання і досягнення освітніх цілей. Наперекір важливості використання академічних матеріалів в інтегрованих проєктах, будьте обережні, щоб не потрапити в маркетингову пастку.
Автор: Олег Ковальский, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 30.03.2021 | Переглядів: 942 | учеба, Обучение

Читайте також на цю тему: