Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Рівень продажу ноутбуків у Європі та на Близькому Сході виріс на 25%

Автор: Артем Кондратюк, 19.04.2021, 19:51:13 Рівень продажу ноутбуків у Європі та на Близькому Сході виріс на 25%

Монітори бу з Європи – це доволі великий сегмент ринку, не тільки в Україні, але і в інших країнах. Сьогодні більшість людей знають, що їм вигідніше придбати вживаний монітор, який має ті ж властивості що і нова техніка, але ціна доволі сильно відрізняється. Так новий монітор може коштувати вполовину більше ніж той, що уже був у вживанні. І ми говоримо про прилади, які мають відносно схожі характеристики. Тому виникає питання – навіщо переплачувати, якщо цього можна уникнути зайвих витрат, практично нічого не втративши?

Ринок вживаної техніки росте ще й тому, що у світі все частіше людей купують нову техніку, коли стара ще не вийшла з ладу. Давайте візьмемо для прикладу ноутбуки, оскільки цей пристрій є практично у будь-якому домі. Показники минулого, 2020 року показали, що користувачі з Європи, Близького Сходу та Африки почали купувати більше ноутбуків. Показники зросли практично на 30%, що є дуже значною цифрою.

Причини такого росту  попиту прості. Оскільки більшість людей, які раніше могли працювати на комп’ютері на робочому місці, тепер повинні підлаштовуватись під умови карантину, та частково або повністю перейти на дистанційний формат. А без ноутбука це було б складно.

Якщо говорити тільки про Європу, показники росту ноутбуків у цьому регіоні виросли практично на 10,2%. Більшість проданих моделей були ігровими. Цьому також є пояснення – люди намагаються зайняти свій вільний час, оскільки через пандемію навіть просто вийти на вулицю стало доволі ризиковим способом відпочинку. 

Більшість цих приладів уже через рік-два буде перепродано, а їх власники виберуть нові ноутбуки, лінійка яких оновлюється практично кожен рік. А куди потравлять уже вживані ноутбуки? Величезний шанс, що хоча б частина буде прикрашати побут українців. І це прекрасно, особливо якщо ви виступаєте захисником природи, та хочете дати техніці нове життя.

Якщо все складеться по іншому, великий шанс, що пристрій опиниться на смітнику, де не просто нікому не принесе користі, а навпаки, сильно нашкодить довкіллю. Враховуючи критичність ситуації, ріст споживання не приведе нашу планету ні до чого хорошого. Тому вторинний ринок ноутбуків та іншої техніки є необхідністю.

Але хотілося б розібратись, які моделі будуть найбільш популярними. Судячи з останніх новин, ноутбуки компанії HP, оскільки частина ринку, яку займає ця компанія складає 25,1%. Другу стрічку в рейтингу посідає компанія Lenovo, яка має 23,4%, а компанія Dell посідає третє місце, хоч і зі значним відривом від лідерів, з частиною ринку всього 10,9%. До того ж HP відбили перше місце у Lenovo не так давно, лише у третьому кварталі 2020 року. Але обидві ці компанії мають прекрасну репутацію на ринку, випускають якісні ноутбуки. Хоча Lenovo були лідерами на ринку приблизно три останні роки, тому відрив HP, він і незначний, доволі серйозна подія.

В асортименті компанії присутні бюджетні моделі, які можна придбати для школяра який знаходиться на дистанційному навчанні. Але таких варіантів ноутбуків у порівнянні не так багато. Більшість моделей мають середні та високі технічні характеристики і можуть використовуватись для завдань практично будь-якої складності.

Враховуючи що пандемія навіть не думає збавляти обороти, наявність якісного ноутбука стає нагальною необхідністю, оскільки без нього неможливе ні навчання, ні робота. А тепер  користувачам буде легше обрати, на яких виробників звернути увагу, купуючи ноутбук який був у використанні.

Сьогодні ринок вживаної техніки на території України не такий активний, як нової, але можливо це лише питання часу. Оскільки все більше людей розуміють, що техніка яка уже вживалась має низку переваг. Наприклад, вона коштує значно дешевше, а в технічному плані практично нічим не уступає новим аналогам.

Автор: Артем Кондратюк, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 19.04.2021 | Переглядів: 1311 | ноутбук, монитор, компьютер

Читайте також на цю тему: