Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Ірігатор: здоров'я ротової порожнини та чищення зубів

Автор: Артем Кондратюк, 05.11.2021, 19:19:30 Ірігатор: здоров'я ротової порожнини та чищення зубів
Для багатьох людей зубні іригатори є незамінними пристроями в щоденному догляді за порожниною рота. Це не дивно — завдяки струменю води, який вони утворюють, вони чудово видаляють наліт з міжзубних проміжків і місць під лінією ясен. За словами фахівців, іригатори гарантують набагато краще очищення важкодоступних місць, ніж зубна нитка або міжзубні щітки, і при цьому абсолютно безпечні та прості у використанні.

Ринок пропонує багато видів іригаторів, що не дозволяє легко підібрати відповідний пристрій для себе. Існують акумуляторні та стаціонарні зрошувачі, наприклад, Ревілайн 100, що працюють під різним тиском, з різними насадками в комплекті. Кожен з них має свої переваги та найбільш сильні сторони. З чого почати?

Чому варто інвестувати в іригатор?

Використання іригатора має багато переваг, але найголовнішою є можливість позбутися від скупчень каменю з найбільш важкодоступних місць у роті. Струмінь води, що створюється насадкою іригатора: 

  • ідеально проникає в усі міжзубні проміжки, 
  • проникає в ділянки під лінією ясен, тобто недоступні навіть для зубної нитки,
  • очищує поверхню зуба. 


В результаті іригатор ефективно запобігає захворюванням ясен і підтримує їх лікування.

Важливою перевагою іригатора зубів є також простота використання. Щоб очистити ротову порожнину за допомогою іригатора, достатньо включити обладнання, встановити відповідний режим роботи, а потім лише повільно переміщати струмінь води, що створюється насадкою, по послідовних міжзубних проміжках. 

Як обрати кращий іригатор?

Перш ніж обрати іригатор, слід відповісти на кілька питань. Перше стосується того, чи збирається власник використовувати обладнання самостійно чи в партнерстві з іншими членами домогосподарства. Якщо приладом буде користуватися більше однієї людини, то інвестиція в стаціонарний іригатор, ймовірно, буде кращим варіантом, оскільки такі зрошувачі пропонують більшу кількість насадок у комплекті та плавне регулювання тиску.

Головним їх недоліком, однак, є те, що вони мають великі габарити і займають багато місця у ванній кімнаті. З цієї причини навряд чи можна взяти їх з собою в будь-яку подорож. Для людей, які багато часу проводять поза домом, кращим варіантом стануть бездротові іригатори.

Ще одне питання, яке потрібно вирішити, перш ніж інвестувати в іригатор, — чи бореться користувач з будь-якими захворюваннями ротової порожнини чи ні. Якщо людина страждає на пародонтит або проблеми з яснами, слід обрати модель, яка пропонує спеціальні поради щодо очищення ясенних кишень.

Також варто пам’ятати, що людям, які борються з проблемами ясен, слід проводити зрошення з низьким, безпечним тиском і програмами масажу, доступними в деяких пристроях. Більш потужні водяні струмені підійдуть особливо людям зі здоровими і щільно скупченими зубами.

Автор: Артем Кондратюк, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 05.11.2021 | Переглядів: 1075 | красота, иригатор, стоматология, зубы, уход

Читайте також на цю тему: