Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » DozoR » 2012 » Апрель » 7
DozoR Справжнє обличчя корольовського РВ міліції м.Житомира (Відео)

DozoR


Оценка: 3.9/5 Голосов: 7

Справжнє обличчя корольовського РВ міліції м.Житомира (Відео)

07.04.2012, 15:36:50 4692 3.9 4

Як виявилось правоохоронці чудово вміють працювати на камеру, а в буденній діяльності ситуація зовсім інша.

Перший відкритий візит (з відеокамерою) моніторів до Корольовського районного відділу міліції м. Житомира показав майже зразкову картинку, за виключенням деяких недоліків.


На превеликий жаль, буденна діяльність значно відрізняється від показної, це показали наступні візити моніторів без застосування засобів відео фіксації які б їх видали.

Черговий частини не організовує службу так, як це вимагають посадові інструкції та закони України. Керівництво в свою чергу не звертає уваги на явні порушення в організації роботи райвідділу.

Така ситуація приводить до системних порушень та наражає на небезпеку простих громадян.

Фіксацію осіб які проходять до службових приміщень ніхто не здійснює (ні постовий міліціонер, якого просто не має, ні черговий частини) моніторів також не записали до книги відвідувачів, коли вони пройшли до службових приміщень.

Особи, яких доставляють до райвідділу, чи прибувають самостійно несуть ризик бути підданими протиправним діям. (Є живі приклади, коли жінка тільки на третій день дізнається, що її чоловіка затримано співробітниками міліції)

В кімнаті чергового частини сторонні особи (4 людини у цивільному), що суворо заборонено. Черговий відволікається (розмовляє із сторонніми особами в кімнаті чергового)ніяк не реагує на брутальні вирази відвідувачів у вестибюлі. (Тільки на зауваження наших моніторів особи які голосно сперечались у вестибюлі із застосуванням ненормативної лексики, вибачились і припинили сварку).

До відвідувачів черговий не відрекомендовується, під час прийому заяви необхідно особисто попросити чергового, щоб відвідувачу видали талон повідомлення про отримання заяви. А якщо особа не знає, що після подання заяви їй повинні видати талон повідомлення, вона може його так і не отримати. В такому випадку невідомо яка доля буде цієї заяви.

/Пункт 3.17. Інструкції,затвердженої наказом МВСУкраїни №400-2004 р.

«Приховуваними від обліку вважаються заяви і повідомлення про злочини, що скоєні або готуються, якщо відомості про них на час виявлення не занесені до ЖРЗПЗ а бо ЖРІЗ, а самі заяви та повідомлення не отримали відповідного реєстраційного номеру і заявнику не вручено талона-повідомлення.»/

 

Яка користь від виконання вимог нормативних актів і елементарної культури на камеру, коли все це відверто ігнорується у повсякденній життєдіяльності?

Шановні жителі нашого міста! Ми гідні мати правоохоронців, які будуть суворо дотримуватись законів і норм прописаних для них.

Це люди, які призвані захищати закони і на це їм надано право застосовувати зброю!

Якщо навіть у таких елементарних питаннях, як організація роботи чергової частини райвідділу правоохоронці не можуть дотримуватись посадових інструкцій та визначених для них обов’язків, що можна говорити про більш серйозні речі, які рядовий громадянин не бачить?

Тільки неухильне виконання посадових обов’язків кожним міліціонером зможе зробити наше життя безпечним, перетворить правоохоронців із джерела небезпеки на реальних захисників правопорядку.

Тільки ми, прості жителі можемо і маємо всі законні підстави і можливість змінити ситуацію. Ніхто крім нас не примусить державних службовців виконувати свої обов’язки відповідно до їх посадових настанов та законів України. Саме наша пасивність, пасивність простих громадян привела до ситуації, коли міліціонер став джерелом небезпеки.

Давайте зробимо нашу міліцію краще і навчимо її не тільки професійно захищати правопорядок, але й при цьому суворо дотримуватись законів.

Все, що треба – це не мовчати. Будь-яке порушення повинно мати реакцію. Не важко набрати 102 і зафіксувати правопорушення з боку міліції, не важко зайти у райвідділ і написати кілька речень до книги скарг та пропозицій. Сьогодні це один з найефективніших механізмів впливу доступних кожному. Тому що по кожному зверненню по 102, кожному запису до книги скарг та пропозицій керівник повинен прореагувати. Навіть якщо ця реакція буде не досконалою, навіть якщо перша проведена перевірка буде формальною. Системність звернень громадян примусить рано чи пізно робити реальні висновки і змінювати ситуацію.

Давайте зробимо міліцію кращою!

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 4
telefon
1 джавахарлал нюру (telefon)   • 17:31:30, 07.04.2012 [Материал]

Молодцы, ребята. Хорошее дело делаете.
коррупционер
2 владимир (коррупционер)   • 20:26:01, 07.04.2012 [Материал]

действительно дозор....вот это я понимаю...это да...это системная работа.
Sams2
3 Александр (Sams2)   • 21:55:45, 07.04.2012 [Материал]

Да, хорошее дело. Нужно чтоб это было не разовые акции, а постоянный мониторинг.
DozoR
4 Дозор (DozoR)   • 11:19:07, 08.04.2012 [Материал]

Спасибо,ребята. Работы еще много в этом направлении. Ваши слова поддержки это стимул для дальнейших действий.


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо