Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » Юрко » 2012 » Сентябрь » 6
Юрко "Бєспрєдєл" в Чуднівській ОВК

Юрко


Оценка: 3.8/5 Голосов: 24

"Бєспрєдєл" в Чуднівській ОВК

06.09.2012, 13:02:24 2553 3.8 2

І ще приклад: перше засідання ОВК одномандатного виборчого округу №67, що на Житомирщині, відбулося 29 серпня 2012 року з порушеннями Закону України "Про вибори народних депутатів України". Перше засідання було скликане секретарем, а не головою комісії, як того вимагає частина 4 статті 33 Закону України "Про вибори народних депутатів України". Голова і заступник відмовилися скликати засідання.

Відповідно до ч. 1 ст. 31 Закону України "Про вибори народних депутатів України", повноваження окружної виборчої комісії починаються з моменту складення присяги не менш як двома третинами її мінімального складу, визначеного частиною першою статті 27 цього Закону, на її першому засіданні, яке проводиться не пізніш як на третій день після дня ухвалення рішення про її утворення.

Відповідно до ч.5 ст.33 Закону України "Про вибори народних депутатів України", засідання виборчої комісії є повноважним за умови присутності більше половини членів комісії від складу цієї комісії.

На засідання комісії прибули лише 9 членів, про що свідчить протокол засідання №1 від 29 серпня 2012 року. Керуючись частиною 5 статті 33 Закону України "Про вибори народних депутатів України", засідання не було повноважним, позаяк мінімальна кількість присутніх членів мала бути 10. На засіданні члени комісії склали присягу. Комісія мала визначений склад 18 осіб, тобто, більшість складала 10 членів.

З викладеного випливає, що окружна виборча комісія одномандатного виборчого округу №67 не зібралась у визначений частиною 4 статті 33 Закону України "Про вибори народних депутатів України" термін – 3 дні з моменту її утворення, сама комісія є нелегітимна, оскільки члени комісії не склали присяги і не набули повноважень у визначений законом спосіб, і всі наступні рішення комісії будуть нікчемними і незаконними. Доказом цих порушень є протокол №1 та постанова №1 засідання окружної комісії виборчого округу №67, які направлено до Центральної виборчої комісії. 03.09.2012 року ОВК провела наступне засідання, на якому ухвалила низку рішень. Усі ці рішення підлягають визнанню незаконними та скасуванню. Ми вже готуємо відповідну скаргу до ЦВК".

Прес-служба ВО "Свобода"
До сказаного варто додати, що голова комісії Катерина Домашенко, яка призначена за квотою Ліберальної партії України, є головою Чуднівської селищної організації Партії регіонів та дружиною Петра Домашенка, голови Чуднівської районної організації Партії регіонів. Цілком можливо, що результати виборів по округу визначатимуться сімейним підрядом в одній з квартир Чуднова, імовірно, навіть у спальній кімнаті. 
Якщо врахувати, що заступником голови комісії є Людмила Сусол від "Руського блоку", якого на Житомирщині фактично не існує, секретар Галина Сірик представляє Партію регіонів, а від опозиції з 18 членів комісії  - 16 представляють сателітні утворення партії влади, то вже можна прогнозувати результати. Якщо почали з порушення Закону, то закінчать вже відомо як.

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 2
Z-Ber
1 Борис Удальцов (Z-Ber)   • 12:32:06, 07.09.2012 [Материал]

Зато УДАР і Свободу в ОВК не пустили по всій Україні. Щоб не заважали працювати у спальній кімнаті!
AMD
2 AMD (AMD)   • 14:14:42, 07.09.2012 [Материал]

БЭСПРЭДЭЛ!!!


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо