Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » Мариан » 2012 » Декабрь » 13
Мариан Про гарантії держави щодо виконання судових рішень (зразки документів)

Мариан


Оценка: 3.4/5 Голосов: 10

Про гарантії держави щодо виконання судових рішень (зразки документів)

13.12.2012, 18:39:13 6616 3.4 3

Увага! Дана стаття втратила свою актуальність у зв'язку  з прийняттям Постанови КМУ № 45 від 30.01.13 (http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/45-2013-%D0%BF),

Нова стаття знаходиться тут:

http://zhzh.info/blog/2013-02-14-7627



После написания статьи (http://zhzh.info/blog/2012-12-06-6745) о том, как государство собирается погашать с нового года свои долги перед гражданами по судебным решениям, а это "чернобыльские", "детские", "дети войны" и т. д. решения, народ начал интересоваться деталями. Поэтому приведу примеры документов, которые необходимо составить:

1. Заява про виконання рішення суду (https://docs.google.com/document/d/1ACAa5Pgqa33c9skaoY8lJhuZPp5CPejfFPWy3Azrbo0/edit)

2. Заява про виконання рішення суду, у випадку, якщо рішення виконувалось органами державної виконавчої служби, а отже строк предявлення до виконання виконавчого документа переривався (https://docs.google.com/document/d/1MFBpoLXGGLVE5t5CyaiRVKAkNIgkBlBI03heVaOWOCI/edit)

3. Заява про виконання рішення суду, у випадку, якщо строк виконання поновлювався судом (https://docs.google.com/document/d/1IHwR-RD3r9-NOaalu6GxMTkQgw2vSS1zSKptGyIP3Dc/edit)

Напомню инструкцию, что и зачем делать:

1)       Знайти свій виконавчий документ, він може бути у державній виконавчій службі, в казначействі, у вас в шухляді, під подушкою і т. д., але треба його знайти.

2)       Перевірити строк пред’явлення виконавчого документа до виконання, якщо він сплив, бігом до суду та поновлюйте, звісно якщо це можливо, час перебування виконавчого документа у виконавчій службі, перериває строк пред’явлення, але це повинно бути підтверджено відповідною довідкою органу виконавчої служби.

3)       Знайти судове рішення, не плутати з виконавчим документом, якщо немає піти в суд і отримати копію, це коштує пару гривень.

4)       Взяти в банку, де відкрита платіжна картка довідку про реквізити рахунку для зарахування коштів, немає відкрийте рахунок, рекомендую: в державному банку, в іншому випадку, будете отримувати по почті, голубами.

5)       Підготувати інші документи:

-      по виконавчим документам, виданим до 01.01.12, якщо строк пред’явлення не сплив, - довідка з виконавчої служби про час перебування на виконанні виконавчого документа, оскільки потрібно чітко підтвердити, що ви не пропустили строк пред’явлення, який становить один рік і переривається лише на час виконання рішення (час перебування у виконавчій службі);

-      по виконавчим документам, виданим до 01.01.12, якщо строк пред’явлення сплив – судове рішення про поновлення строку для пред’явлення виконавчого документа до виконання;

-      копію паспорта;

-      копію ідентифікаційного номеру.

6) Написати заяву про виконання рішення суду до Державної казначейської служби України, адреса: 01601, м. Київ, вул. Бастіонна, 6, до заяви прикласти зібрані документи, нагадую:

-        оригінал виконавчого документа;

-        копія судового рішення;

-        довідка з банку про реквізити рахунку;

-        копія паспорта;

-        копія довідки про присвоєння ідентифікаційного номеру;

-        довідку з державної виконавчої служби про час перебування виконавчого документа на виконанні з підписом та гербовою печаткою (по виконавчим документам, виданим до 01.01.12, якщо строк пред’явлення не сплив);

-    судове рішення про поновлення строку на пред’явлення виконавчого документа до виконання (по виконавчим документам, виданим до 01.01.12, якщо строк пред’явлення сплив).

         Зробити собі копії усіх цих документів.

7)       Заяву про виконання рішення, разом із додатками, відправити листом з описом вкладення та повідомленням про вручення, на адресу до Державної казначейської служби України, адреса: 01601, м. Київ, вул. Бастіонна, 6. Отриманий на пошті чек зберігати разом із копіями відправлених документів, в сухому і темному місці. Увага! Перед відправлення листа необхідно перевірити, чи депутати не ввели мораторій (відклали набрання чинності) Законом, чи взагалі його скасували, веб-адреса: http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/4901-17. «Штурм» Державної казначейської служби України, можна починати десь з 27-28 грудня, не раніше, щоб лист надійшов після 01.01.13, також не забуваємо про першість у часі.

 

     Ось власне і все, якщо вам знадобиться правова допомога у процедурі стягнення коштів за Законом про гарантії, можете звернутись до мене – адвоката Маріана Романишина (+38 098 95-95-417), – почую кожного!




Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 3
коррупционер
1 владимир (коррупционер)   • 19:58:13, 13.12.2012 [Материал]

пусть здесь и есть элемент рекламы но я вам аплодирую стоя....
Мариан
2 Мариан Романишин (Мариан)   • 20:14:55, 13.12.2012 [Материал]

Спасибо, реклама конечно есть, но основная мысль - организовать людей, с помощью интернета, для отстаивания их прав, государство должно вернуть долги.
коррупционер
3 владимир (коррупционер)   • 21:11:12, 13.12.2012 [Материал]

на 2.
да видно что не ради денег затеян процесс...по наитию так сказать.


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо