Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » Іскандер » 2013 » Март » 26
Іскандер Темник

Іскандер


Оценка: 4.0/5 Голосов: 8

Темник "темнить"?

26.03.2013, 14:14:34 1623 4.0 1

"Тарифи для населення не зростатимуть. Це принципова позиція президента і уряду" - цитує прес-служба уряду міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Темника.

"А для того, щоб підприємства житлово-комунального галузі не були збитковими, уряд передбачив в державному бюджеті 5,1 мільярдів гривень на погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію, послуги з централізованого постачання і водовідведення", - сказав міністр.

 

Темник наголосив, що міністерство веде роботу щодо створення нормативної бази, яка дозволить формувати тариф з врахуванням інвестиційної складової, яка буде складати 15%.

"Тоді, коли в тарифі буде закладена інвестиційна складова за рахунок зменшення собівартості, інвестор буде зацікавлений впроваджувати інвестиційну програму чи то в сфері теплопостачання, чи централізованого водопостачання та водовідведення. Ця складова тарифу не впливатиме на зростання тарифу для населення. Вона формуватиметься за рахунок енерго- та ресурсозбереження",- пояснив міністр.

----------------------------

Хтось із читачів вірить у те, що міністерство створить нормативну базу, яка дозволить формувати тариф з врахуванням інвестиційної складової, яка буде складати 15%, за рахунок підвищення енерго- та ресурсозбереження, а не за рахунок споживача?

Один приклад. Як суттєво на даний час можна зменшити споживання тепла? Встановленням лічильників тепла та терморегуляторів. Але в даному випадку виникає ціла купа проблем. 

Пропоную до уваги матеріал, розміщений у свій час на одному із каналів місцевого ТБ, в якому "гаспадін" Рогожин все "сєтував", що очолюване ним підприємство немає коштів та підтав для встановлення терморегуляторів у будинках. Тобто немає коштів для зменшення споживання газу та відповідно зменшення витрат коштів населення на його споживання. Ну, чим не каламбур? 

Дивитись відео із 30 секунди:


Таким компаніям, як облгази вигідні величезні об'єми закупівель і споживання газу, а теплокомуненерго - споживання тепла. Адже це їх дохід. А хто контролює ці монополії, а також, як подейкують, і практичну більшість (нинішніх і колишніх) законотворців та окремих урядовців, які апріорі повинні ламати наявні механізми обдирання громадян..??? 
Тому про жодне енергозбереження (з боку відверто не зацікавлених у цьому інституцій) тут говорити, на жаль, не доводиться. 

P.S. Нагадаю, що, за повідомленням ЖЖ, 04.03.13 на сайті міськради було розміщено проекти нових тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, з метою приведення їх до економічно обґрунтованих витрат. Поряд з тим нагадаю, що сам процес оприлюднення відбувається із порушенням вимог чинного законодавства.

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 1
polesich
1 Владимир (polesich)   • 15:35:20, 26.03.2013 [Материал]

що міністерство створить нормативну базу, яка дозволить формувати тариф з врахуванням інвестиційної складово

, такими фразами всегда прикрываются, когда надо повысить налоги..


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо