Росія повинна провести "операцію з примусу України до дружби".

Про це на круглому столі в Севастополі, присвяченому кризі російського руху в Криму, заявив капітан 1 рангу Чорноморського флоту Сергій Горбачов, військовий журналіст і політолог.

"В жодному разі не торкаючись суверенітету України, Москва повинна провести операцію з примусу України до дружби. Грузію ми бачили. А поки що "Газпром" у нас займається одним, інші організації - іншим. Повинен бути полководець, план, тактика, стратегія. На ділі ж все виходить на рівні хороших, але незначних справ - начебто твори з російської мови, роздачі Георгіївських стрічок", - сказав офіцер.

Горбачов нагадав, що в 2013 році святкуватиметься два ювілеї - "65 років наділення Севастополя особливим статусом і 20-річчя ухвалення Верховною Радою РРФСР постанови про федеральний статус Севастополя".

На думку офіцера, сьогодні Москва приділяє надзвичайно мало уваги Севастополю.

"Пішов Лужков - і все закінчилося. Прийшов Сердюков - скоротив до мінімуму культурно-гуманітарну сферу. У 1993 році не було на площі Нахімова куди яблуку впасти, зараз на мітинг в кращому випадку виходить близько 100 осіб. Немає мети, вона не визначена, немає завдань. Потрібно визнати, що проблема флотська не вирішена - щось хитнеться в Києві, і знову патрулі будуть зупиняти моряків ЧФ на вулицях Севастополя, а ДАІ - російські БТРи. Все це цілком реально", - наголосив Горбачов.

"Проросійські сили повинні зосереджуватися не російською мовою - а на прийомі закону про статус Севастополя, щоб севастопольці самі обирали свого мера", - вважає військовий.


Джерело: <a href="http://gazeta.ua/articles/politics/_kapitan-chf-zaklikav-moskvu-provesti-operaciyu-z-primusu-ukrajini-do-druzhbi/496643">Gazeta.ua</a>