Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » GRANIT86 » 2013 » Сентябрь » 6
GRANIT86 Про "Естонський рай" в ЄС

GRANIT86


Оценка: 3.4/5 Голосов: 23

Про "Естонський рай" в ЄС

06.09.2013, 12:13:36 2416 3.4 70

Мудрий вчиться на чужих помилках.

http://www.rusichi-center.ru/e/3173900-v-estonskoy-provintsii-realno-golodayut-lyudi
По данным Департамента статистики, 232 тысячи человек в Эстонии, то есть каждый шестой, живет в бедности, а каждый одиннадцатый – в нищете, местами ситуация особенно удручает., так, «Столица» побывала в Раквере и узнала, что дети, бросающиеся на кусок хлеба, там не вымысел, сообщает Postimees 

На прошлой неделе эстонская пресса поделилась ужасающей статистикой – каждый одиннадцатый житель Эстонии вынужден питаться на один евро в день. Такую картину можно встретить разве что в африканской Уганде. Во многих регионах Эстонии люди выживают только благодаря таким организациям, как Продуктовый банк.

В Раквере каждую неделю за своим пайком в местное представительство Toidupank приходят около 50 бедствующих семей с детьми и около сотни людей, которые просто не в состоянии прожить на мизерную пенсию или пособие по инвалидности. С января по июль этого года Toidupank раздал в Раквере более сорока тысяч продуктовых пайков. Цифра ужасающая, принимая во внимание то, что все население города едва насчитывает 16 тысяч человек.

«Подобные проблемы были всегда, но последние пять лет приходится особенно тяжело, - говорит руководитель Продуктового банка Раквере Пилле-Руть Кукемилк, работающая в социальной сфере уже почти 20 лет. - Мы даем местному социальному отделу талоны, которые потом раздают наиболее нуждающимся – в приоритете семьи с детьми. Потом семья с нами связывается, мы записываем фамилию, готовим продуктовую корзину, по средам выдаем ее в порядке живой очереди и при надобности ставим эстонскую семью на учет – тогда им не нужно будет снова идти за талоном к местным властям. Когда пайки семьям эстонцев с детьми розданы, мы начинаем заниматься второй очередью, без талонов, - здесь и молодые, и совсем пожилые. Они стоят в сторонке и ждут, что останется. Как правило, им мы раздаем хлеб и булку. Если есть возможность, то и что-то еще – все зависит от того, какие продукты имеются, продуктовый паек ведь каждый день разный», - рассказывает Пилле.

Все услышанное повергло «Столицу» в шок – такой маленький город и утопает в проблемах такого масштаба. Мы послали запрос реформисту мэру Раквере Тоомасу Вареку с целью узнать, как местная власть будет решать накопившиеся социальные проблемы – ответа не последовало. Не ответил нам и его однопартиец вице-мэр Аллар Арон, а также социальный отдел города.

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 70
TarasS
1 Тарас (TarasS)   • 12:35:48, 06.09.2013 [Материал]

Кучер, може, спочатку варто поїхати в Естонію ОСОБИСТО, а вже потім розповідати про тамтешні "ужоси"?

Я досі памятаю смачнющу ковбасу "Rakvere" і (увага!) сметану жирністю 40%. :)
zloe_zlo
2 Роберт (zloe_zlo)   • 12:36:54, 06.09.2013 [Материал]

чтд.
GRANIT86
3 Сергій Кучер (GRANIT86)   • 12:43:23, 06.09.2013 [Материал]

Може тобі спростувати цифрами і фактами а не писати мені поради? Промисловість майже повністю зруйнована.
TarasS
6 Тарас (TarasS)   • 12:58:38, 06.09.2013 [Материал]

"Промисловість майже повністю зруйнована."

Не треба побрехеньки тулити. Все, що рентабельне - працює. Що не рентабельне - не працює. Так зараз скрізь.

Читаємо далі твій "русіш-центр":

"Мы даем местному социальному отделу талоны, которые потом раздают наиболее нуждающимся – в приоритете семьи с детьми"

Це називається СОЦІАЛІЗМ, Кучер. Держава допомагає злидарям. Чим ти невдоволений?

І контрольне запитання в голову: НАЗВИ РОСІЙСЬКІ МІСТА, В ЯКИХ ДЕРЖАВА РОЗДАЄ ЗЛИДАРЯМ СОЦІАЛЬНІ ТАЛОНИ?

Чекаю.
GRANIT86
10 Сергій Кучер (GRANIT86)   • 13:08:51, 06.09.2013 [Материал]

Крутиш фактами. Почитай спочатку що таке соціалізм. Причому тут Росія? В Росії худо-бідно народ масово не голодає. Не підтасовуй факти.
TarasS
18 Тарас (TarasS)   • 13:36:20, 06.09.2013 [Материал]

"Почитай спочатку що таке соціалізм."

Де почитати, у Троцького чи у Сталіна? :)

Соціалізм - це система широких соціальних гарантій для населення, в тому числі підтримка малозабезпечених верств. Естонія тут рухається шляхом скандинавських країн.

В кожному суспільстві є інваліди, а також бомжі, жебраки, нероби і алкоголіки. Просто в Естонії про цих людей сяк-так піклуються. А в Росії, Україні, Білорусі, Казахстані - на них всім ПРОСТО НАСРАТИ! В тому числі і комуністам.

"Причому тут Росія? В Росії худо-бідно народ масово не голодає. Не підтасовуй факти."

Бггггг! Це я підтасовую???

За талонами у Раквере приходять 50 сімей нероб та алконавтів і близько 100 бідняків та інвалідів (повіримо на слово совковим брехунам з "русіш-центра"). Рахуємо, виходячи з того, що середня сім'я в Естонії - це три людини ("сім'єю" може бути і мати-одиначка з двома дітьми). Виходить 250 людей. Ну, хай буде 300.

Населення Раквере 15 764 (2012). Отже, за продовольчою допомогою звертається лише КОЖЕН 52-Й МЕШКАНЕЦЬ РАКВЕРЕ. Причому їх ГОДУЮТЬ.

Кучер, оце "масовий голод" у Естонії? :)
GRANIT86
24 Сергій Кучер (GRANIT86)   • 13:51:20, 06.09.2013 [Материал]

"Соціалізм - це система широких соціальних гарантій для населення, в тому числі підтримка малозабезпечених верств. Естонія тут рухається шляхом скандинавських країн". - це якесь твоє визначення. Сам почитай, бо не знаєш.

В кожному суспільстві є інваліди, а також бомжі, жебраки, нероби і алкоголіки. Просто в Естонії про цих людей сяк-так піклуються. А в Росії, Україні, Білорусі, Казахстані - на них всім ПРОСТО НАСРАТИ! В тому числі і комуністам. Читай уважно. Це жителі отже вони мають прописку і не бомжі. Про алкогооліків і нероб є. та з чого ти взяв що це саме ці люди. Про Білорусь - там таких збирають в спеццентри де з ними працюють психологи й соціологи. Вчать заново митися працювати й жити в суспільстві. Ти знову не знаєш.
Сипмтоматично що в складі СРСР таких не було стільки. Роби висновки.
TarasS
26 Тарас (TarasS)   • 14:08:58, 06.09.2013 [Материал]

"Сипмтоматично що в складі СРСР таких не було стільки."

Кучер, ти виріс у колгоспі. А я виріс у центрі міста на Київській (Леніна). У 70-і роки поруч з моїм будинком стояв двоповерховий дерев'яно-цегляний гадюшник, в якому жили алкоголіки і мати-одиначка, яка віддавалася за пляшку. Сина цієї шльондри моя мама підгодовувала, і не тільки вона. Він ходив завжди голодний, в дірявих штанах і тирив насіння у бабів на базарі.

Як ти думаєш, "могутній" "соціалістичний" СРСР ХОЧ ЯКОСЬ ДОПОМАГАВ цьому нещасному? Цей пацан хоч раз отримав від держави бодай щось?

Я тобі скажу, що він отримав від держави: колонію у 15 років.
GRANIT86
28 Сергій Кучер (GRANIT86)   • 14:14:52, 06.09.2013 [Материал]

Ти назвав одну людину. Допомагати держава повинна, безумовно. Так як в Білорусі. Та продуктова подачка не вирішує проблем людей. Як вчитимуться діти з цих сімей? як вони здобудуть професію? За що купувати ліки й медстраховку. Те що ти зарз малюєш Естонію в рожевих тонах цим людям не допоможе.
TarasS
34 Тарас (TarasS)   • 14:39:48, 06.09.2013 [Материал]

"Ти назвав одну людину. Допомагати держава повинна, безумовно. Так як в Білорусі."

Це в центрі була "одна людина" мого віку. А коли переїхали в новий будинок - там такою босотою був кожен другий.

Цими дітьми в СРСР НІХТО не займався. Повноцінних соціальних служб не було. Була хіба що "дитяча кімната міліції". :)

В результаті вже на початку 80-х підлітки в Житомирі та інших містах ЧОТКО ділилися на "контори" - під керівництвом авторитетних зеків та "тренерів по карате". З цієї бидлоти і виріс бандитизм 90-х.
GRANIT86
38 Сергій Кучер (GRANIT86)   • 14:57:49, 06.09.2013 [Материал]

Ти показуєш рівень турботи називаючи бидлотою. Справа в тому що тут я дискутувати не можу, тому що це твої слова. Підтверджень ніяких. Аргументів не має ніхто з нас.
Hoakina
66 Марина (Hoakina)   • 19:46:06, 06.09.2013 [Материал]

На 28. В моём доме на Полевой было при советах таких 2 семьи - бомжевали и пили. В мусорках рылись, но очень рано, чтобы не замели менты. Государство помогало - забирало за бродяжничество в тюрьму.
GRANIT86
32 Сергій Кучер (GRANIT86)   • 14:18:44, 06.09.2013 [Материал]

І саме головне - чому б просто не дати людям можливість працювати й самостійно себе забезпечувати. Оце була б турбота. Замість цього подачки.
TarasS
35 Тарас (TarasS)   • 14:46:29, 06.09.2013 [Материал]

Кучер, в Раквере - величезний м'ясокомбінат. Повно робочих місць в сфері обслуговування. Хто хоче працювати - той завжди працюватиме. Хто не хоче - вигадує "соціальну" причину.

І найголовніше:

"В Эстонии средняя заработная плата в последнем квартале 2012 года достигла 916 евро в месяц, увеличившись по сравнению с тем же периодом прошлого года на 5,9%, сообщает rus.postimees.ee со ссылкой на Департамент статистики.

По сообщению пресс-службы ведомства, в IV квартале 2012 года средняя почасовая брутто-оплата составила 5,53 евро, увеличившись за год на 6,6%."

Щоб голодувати у такій країні - це треба мати надзвичайний талант. :)

"І саме головне - чому б просто не дати людям можливість працювати й самостійно себе забезпечувати."

Це програма Республіканської партії США. Кучер, ти точно комуніст? :)))
GRANIT86
37 Сергій Кучер (GRANIT86)   • 14:56:00, 06.09.2013 [Материал]

"І саме головне - чому б просто не дати людям можливість працювати й самостійно себе забезпечувати."

Це програма Республіканської партії США. Кучер, ти точно комуніст? :)))
Взагалі - то, я за зміну супільно-політичного ладу.
Та не втому справа.Естонія увійшла в трійку лідерів ЄС по безробіттю. понад 15 %. Ти пишеш про зарплати. Знаєш і В Україні середня зарплата не маленька. Питання скільки отримвує середностатистичний житель. А тут 1/6 на межі бідності. Можливо це і є для тебе взірець. І перспектив виправлення становища ніяких.
TarasS
41 Тарас (TarasS)   • 15:25:02, 06.09.2013 [Материал]

"Можливо це і є для тебе взірець."

"Взірцем" Естонію обрав ти, я не я. Це твій блог. :)

І ми бачимо, що в порівнянні з Росією та Україною Естонія - приклад соціально орієнтованої держави. І ЧЕСНИЙ комуніст мав би це визнати.

Кучер, ти чесний комуніст - чи дрібний маніпулятор? :) Ти послався на сайт якихось російських патрійотів-інвалідів - замість того, щоб пошукати інформацію про Естонію хоча б на ЕСТОНСЬКИХ російськомовних сайтах.
GRANIT86
45 Сергій Кучер (GRANIT86)   • 16:32:04, 06.09.2013 [Материал]

Ти ідеалізуєш історію. Ти ставиш вкотре ідіотське питання хто я. Я комуніст і бачу всю пагубність капіталізму. Росію до речі я не ідеалізую. Ніякої соціально орієнтованої програми в Естонії нема. Дрібні подачки. на питання ти відповів. Намагаєся викрутитись.
TarasS
50 Тарас (TarasS)   • 17:08:12, 06.09.2013 [Материал]

"Ти ставиш вкотре ідіотське питання хто я."

А це запитання суто риторичне.

Вказую конкретно на твої нехитрі маніпуляції:

1. В заголовку ти прив'язав якимось боком проблему бідноти до ЄС. Докази, що бідні там з'явилися в результаті вступу в ЄС, є? Нема. Тоді зміни заголовок, якщо ти порядна людина.

2. Ти послався на сайт якихось російських маргіналів. Де матеріали з естонських сайтів?

3. Комуністи і взагалі ліві - ЗА соціальний захист. Ти чомусь ПРОТИ соціального захисту в Естонії, і ЗА відсутність соціального захисту в Росії. Більше того, твоя сентенція (32) є практично калькою з Програми Республіканської партії США. Чому так? Є пояснення?
lakmus
58 Олег (lakmus)   • 18:11:26, 06.09.2013 [Материал]

Я почитав першоджерела.
Все один в один.
Тільки порушено правило Штірліца про останню фразу - текст обрізаний.
Заказна стаття. Про хренових реформаторів і чОтких центристів.
SteamRoller
11 Михаил (SteamRoller)   • 13:11:41, 06.09.2013 [Материал]

>>Все, що рентабельне - працює. Що не рентабельне - не працює. Так зараз скрізь.

Неэффективные должны сдохнуть (с).
GRANIT86
14 Сергій Кучер (GRANIT86)   • 13:15:46, 06.09.2013 [Материал]

В ЭС все нерентабельне в нових членів. Це в Німеччині, Франції рентабельне
SteamRoller
25 Михаил (SteamRoller)   • 13:51:44, 06.09.2013 [Материал]

А если по недоразумению папуасы умеют строить самолёты лучше Аэробуса, то существует много способов это поправить: не пустить хитрыми уловками, купить и разломать, и т.п.
Andrey_zh
4 Andrey (Andrey_zh)   • 12:47:18, 06.09.2013 [Материал]

"По данным Департамента статистики, 232 тысячи человек в Эстонии, то есть каждый шестой, живет в бедности, а каждый одиннадцатый – в нищете"

интересно узнать реальную статистику по украине.
GRANIT86
5 Сергій Кучер (GRANIT86)   • 12:50:21, 06.09.2013 [Материал]

Самому цікаво. Та знаючи звідки беруться в нас цифри для статистики...
Waliko
7 Waliko (Waliko)   • 12:58:43, 06.09.2013 [Материал]

чому етнічні росіяни, які живуть в прибалтиці, не поспішають повертатись на історичну батьківщину? вони і так ущемлені в своїх правах, так ще й злидні.
GRANIT86
9 Сергій Кучер (GRANIT86)   • 13:05:54, 06.09.2013 [Материал]

Питання риторичне. Багато хто там має житло, і вважають Естонію своєю домівкою.
Waliko
13 Waliko (Waliko)   • 13:14:55, 06.09.2013 [Материал]

чому етнічні росіяни прибалтики, розумніші за своїх братів з України? адже вивчити естонську або латвійську набагато складніше, ніж українську...

але для тебе, я вважаю, це питання також риторичне...
GRANIT86
16 Сергій Кучер (GRANIT86)   • 13:20:10, 06.09.2013 [Материал]

Нічого риторичного. І там і там вчити не поспішають і причин цьому багато
Waliko
17 Waliko (Waliko)   • 13:36:04, 06.09.2013 [Материал]

>>І там і там вчити не поспішають

ню-ню.... в прибалтиці русскіє в такому становищі, що змушені вчити державну... і вивчають...
GRANIT86
19 Сергій Кучер (GRANIT86)   • 13:36:39, 06.09.2013 [Материал]

Наведіть факти.
Hoakina
67 Марина (Hoakina)   • 19:49:05, 06.09.2013 [Материал]

А смысл? Ну наведу я факты. И что?
TarasS
23 Тарас (TarasS)   • 13:47:26, 06.09.2013 [Материал]

"чому етнічні росіяни прибалтики, розумніші за своїх братів з України?"

Мабуть, в Україну везли найдурніших... :)
SteamRoller
12 Михаил (SteamRoller)   • 13:13:11, 06.09.2013 [Материал]

>>чому етнічні росіяни, які живуть в прибалтиці, не поспішають повертатись на історичну батьківщину?

Опыт убегающих из Чечни, где их убивали массово, показал увы что демократическая Россия их не ждёт.
Waliko
15 Waliko (Waliko)   • 13:19:50, 06.09.2013 [Материал]

а нас ждет?
GRANIT86
20 Сергій Кучер (GRANIT86)   • 13:36:58, 06.09.2013 [Материал]

Так ми й не збираємося виїжджати.
TarasS
57 Тарас (TarasS)   • 18:11:07, 06.09.2013 [Материал]

"Опыт убегающих из Чечни, где их убивали массово, показал увы что демократическая Россия их не ждёт."

Дивись, як цікаво виходить.

В Чечні вбили декілька десятків тисяч росіян, більше сотні тисяч - пограбували і вигнали.

Результат?

1. Росія працює на Чечню і дотує її з федерального бюджету.
2. Кадиров будує у Грозному сіті і танцює лезгинку.
3. Чеченців у Москві страшно поважають.

У країнах Балтії жодного росіянина не вбили і не вигнали.

Результат?

1. Росія регулярно посилає прокльони в бік "прибалтійських фашистів"
2. Заможні росіяни скупили половину Юрмали і третину Паланги.
3. Естонців і латишів у Москві страшно не люблять.

Коментарі є? :)
SteamRoller
69 Михаил (SteamRoller)   • 13:59:33, 09.09.2013 [Материал]

>>1. Росія працює на Чечню і дотує її з федерального бюджету.

Россия навела конституционный порядок там, кто убивает - долго живым не остаётся.

>>2. Кадиров будує у Грозному сіті і танцює лезгинку.

Кадыров помогает Кремлю не давать снова раздуть кровавую баню, чем плохо?

>>3. Чеченців у Москві страшно поважають.

Они граждане России.
polesich
8 Владимир (polesich)   • 13:00:54, 06.09.2013 [Материал]

У нас народ так же поменяет мнение, когда подпишет ассоциацию с ЕС, про ВТО уже поняли, до сих пор страдаем и Украина даже нарушает некоторые пункты соглашения, остался ЕС

а про Эстонии я уже выкладывал ссылки вот еще, тут собрали много материалов

Чего добилась Эстония за 20 лет независимости?

http://blog.i.ua/community/1764/1245801/
sax
21 sax (sax)   • 13:37:10, 06.09.2013 [Материал]

Чего добилась Эстония за 20 лет независимости? Гей -парадов.
polesich
33 Владимир (polesich)   • 14:36:13, 06.09.2013 [Материал]

Если в странах ЕС делается всё, для того что бы вымирало побыстрее население, то о каком развиитии идет речь? Толку от их прав и свобод и вседозволенности.
Berserk80
22 63rS3rK (Berserk80)   • 13:44:23, 06.09.2013 [Материал]

Зато там Skype разрабатывают :-)
RapidDuck
27 Михаил Васильевич (RapidDuck)   • 14:13:29, 06.09.2013 [Материал]

del
TarasS
29 Тарас (TarasS)   • 14:14:58, 06.09.2013 [Материал]

Кучер, а чого це ти витираеш правду про "естонський рай"? Нєхарашо, таваріщ! :)

Ще раз пояснюю. У Раквере - 15 760 людей.

У місті є:

- музеї
- театр
- стадіон
- басейн
- аквапарк

Де аквапарки, театри і музеї - у Лугинах, Романові і Червоноармійську?
RapidDuck
30 Михаил Васильевич (RapidDuck)   • 14:16:27, 06.09.2013 [Материал]

del
GRANIT86
31 Сергій Кучер (GRANIT86)   • 14:16:55, 06.09.2013 [Материал]

Витираю всі коменти в яких є образи. Без попередження.
Музнй, театр стадіон і аквапарк там були ще за часів СРСР. Що там побудували за останні 20 років напиши. Особливо після вступу в ЄС.
zloe_zlo
40 Роберт (zloe_zlo)   • 15:24:08, 06.09.2013 [Материал]

Скажем, не совсем аквапарк, а спа-отель с аквапарком. Полноценный аквапарк там вроде 1 - в Пярну. И то...
TarasS
36 Тарас (TarasS)   • 14:53:16, 06.09.2013 [Материал]

"Музнй, театр стадіон і аквапарк там були ще за часів СРСР."

Це ти сам вигадав? :)

Кучер, аквапарків в СРСР взагалі не було. Це новітня технологія.
RapidDuck
39 Михаил Васильевич (RapidDuck)   • 15:20:05, 06.09.2013 [Материал]

del
zloe_zlo
42 Роберт (zloe_zlo)   • 15:29:36, 06.09.2013 [Материал]

Про "новитни тэхнологии" - приврали, первые аквапарки появились в СШП еще в 50-ых.
И про аквапарки в СССР снова приврали - был во Владивостоке.
TarasS
44 Тарас (TarasS)   • 16:26:46, 06.09.2013 [Материал]

"И про аквапарки в СССР снова приврали - был во Владивостоке."

Владивосток - це десь в Естонії, біля Раквере? :)
GRANIT86
46 Сергій Кучер (GRANIT86)   • 16:33:12, 06.09.2013 [Материал]

Ти покажи нові підприємства де працюватимуть люди. аквапарк дрібниця. Все інше було.
TarasS
54 Тарас (TarasS)   • 17:29:20, 06.09.2013 [Материал]

Кучер, люди у Раквере працюють там, де є рентабельність і прибуток.

Примітивний совковий міф "чим більше заводів - тим краще!" - розвінчано самою історією Совдепії, яка вгрузла у клінічні неплатежі внаслідок перевиробництва мотлоху і непотребу.
SteamRoller
70 Михаил (SteamRoller)   • 14:00:49, 09.09.2013 [Материал]

>>внаслідок перевиробництва мотлоху і непотребу.

Капец.
zloe_zlo
49 Роберт (zloe_zlo)   • 16:55:30, 06.09.2013 [Материал]

Кучер, аквапарків в СРСР взагалі не було. Це новітня технологія.

Владивосток был в СССР. Если бы вы написали конкретно в Эстонии, Раквере - да, не было. "Эстония, Раквере" и "в СРСР взагалі не було" - немного разные вещи.
Пятница, понимаю, мозг кипит :-)
Сашко
43 Alex (Сашко)   • 15:40:00, 06.09.2013 [Материал]

Спочатку самому виставити тезу- а потім її блискуче спростувати ;))). Хто казав про "естонський рай" в ЄС?

Хоча, все пізнається в порівнянні:

"то есть каждый шестой, живет в бедности, а каждый одиннадцатый – в нищете,"

який жах, а євроінтегратори-ліберали завжди казали, що в єс всі 100% живуть як в кіно, їдять круасани на сніданок і працюють в офісах за 3000 євро в місяць)).
Який же відсоток громадян України живе в бідності? Чи може, в рожевому для автора таможенному союзі відсоток бідних нижче?

З туристичної точки зору,знайомі, що були в Естонії, відмічають чистоту і порядок. Навіть в порівнянні з Латвією і Литвою, естонець свій хутір так вичистить, що ні смітинки не буде.
GRANIT86
47 Сергій Кучер (GRANIT86)   • 16:34:33, 06.09.2013 [Материал]

При чому тут цей пост? про рай в єс постійно всі волають. Доля України в єс не буде кращою за долю Естонії.
TarasS
51 Тарас (TarasS)   • 17:11:26, 06.09.2013 [Материал]

"Доля України в єс не буде кращою за долю Естонії."

Бгггггг, лиха доленька, із середньою зарплатою більше 9000 грн. :)
Сашко
56 Alex (Сашко)   • 17:43:44, 06.09.2013 [Материал]

" про рай в єс постійно всі волають"

Хто волає про рай, да ще й постійно? Наведення аргументів про те, чому і які сторони життя покращилися б, якщо Україна ближче наблизилася до єс-стандартів, ви називаєте "постійним воланням про рай"? ;))
Hoakina
68 Марина (Hoakina)   • 19:53:54, 06.09.2013 [Материал]

На 47. Ваши бы слова да Богу в уши, чтобы именно была доля не хуже, чем в Эстонии.
GRANIT86
48 Сергій Кучер (GRANIT86)   • 16:38:00, 06.09.2013 [Материал]

І до речі в Сахарі ще чистіше ніж в Естонії.
RapidDuck
52 Михаил Васильевич (RapidDuck)   • 17:16:51, 06.09.2013 [Материал]

del
TarasS
53 Тарас (TarasS)   • 17:18:01, 06.09.2013 [Материал]

"а каждый одиннадцатый – в нищете,"

Маю підозру, що естонська "ніщєта" - це десь приблизно житомирська середня зарплата. :)))
RapidDuck
55 Михаил Васильевич (RapidDuck)   • 17:30:41, 06.09.2013 [Материал]

del
lakmus
59 Олег (lakmus)   • 18:22:13, 06.09.2013 [Материал]

Laulupeo: a razve sledujuštšeje ne rezultat dejatelnosti pravitelstvo Ansipa!!!
Рейтинг стран мира по уровню жизни (опубликованный доклад ООН о человеческом развитии в 2011г.)
С 1990 года Организация Объединенных Наций (ne pereputat s Eurosojuzom) каждый год публикует доклад о качестве жизни человека в странах мира
Страны с очень высоким уровнем развития:
1. Норвегия 2. Австралия 3. Нидерланды 4. США5. Новая Зеландия 6. Канада 7. Ирландия 8. Лихтенштейн 9. Германия 10. Швеция… …34. Эстония 35. Словакия 36. Мальта 37. Катар 38. Венгрия 39. Польша 40. Литва
Страны с высоким уровнем развития:
48. Уругвай 49. Палау 50. Румыния 51. Куба 52. Сейшельские острова 53. Багамские острова 54. Черногория 55. Болгария… …66. Россия 67. Гренада 68. Казахстан 69. Коста-Рика 70. Албания 71. Ливан 72. Сент-Китс и Невис
V mire primerno 200 gossudarstv. Vot tak võgljadit kartina, jesli smotret na veštši objektivno. Estonia nahoditsa v tablitze Организация Объединенных Наций (OOH)v grupe `` Страны с очень высоким уровнем развития``. I nazavite mne požaluista respubliku byvševo CCCP, gde sevodnja uroven žizni vyše tšem v Estoni.
1-10 11-14


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо