Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » garold » 2014 » Январь » 18
garold Провайдери й мобільні оператори попереджають: диктаторський закон позбавить українців Інтернету.

garold


Оценка: 3.4/5 Голосов: 17

Провайдери й мобільні оператори попереджають: диктаторський закон позбавить українців Інтернету.

18.01.2014, 21:23:16 2155 3.4 4

Через вигадані ліцензії, які нема кому видавати, всі провайдери можуть опинитися поза законом. Українці можуть залишитися без доступу в інтернет, а провайдери взагалі опинитися поза законом, йдеться у сюжеті ТСН.Такі загрози, попереджають інтернетники, містяться у змінах до закону "Про судоустрій та статус суддів", які підписав Янукович після скандального голосування у Раді 16 січня. Вони вже звернулися з відкритим листом до президента.Інтернет-асоціація України, що об'єднує понад 150 провайдерів та телекомунікаційних компаній, ще у законопроекті побачили чимало дискусійних норм. Перша - впровадження ліцензування доступу до мережі як із комп'ютера, так і з телефону. Відтепер кожен оператор має її отримувати. От тільки як це зробити - ні закон, ані жоден інший документ не пояснює, нарікають провайдери. Адже немає ні органа, який ліцензію має видавати, ні умов ліцензування. "Це призведе до того, що певний проміжок часу всі ці провайдери будуть поза законом. І не через те, що не мають документів, а тому що навіть не мають змоги їх подати", - нарікає юрист Інна Рудик."Вводиться додаткова регуляція на і так зарегульованому телекомунікаційному ринку. Тобто, мобільні оператори мусять отримувати додаткову ліцензію", - зауважив директор з корпоративних зв'язків мобільного оператора Михайло Шуранов. При цьому в законі йдеться, що кожен користувач мобільного інтернету має отримувати послуги за допомогою телеком-карток, хоча що це таке - не визначає. Тому не відкидають, що дію цих загадкових пристроїв можуть поширити і на інші галузі - наприклад, на телебачення.Та найбільша проблема, нарікають інтернетники, у нормі про відімкнення доступу до тих чи інших сайтів. Операторів інтернету змушуватимуть це робити, якщо на електронних сторінках побачить загрози експертна рада - орган, визначення і складу якого теж не існує. Як і процедури підбору експертів.Політологи, своєю чергою, певні: щоб експертна рада взагалі запрацювала, треба ухвалити не один підзаконний документ. А як вона діятиме - вже приблизно уявляють. "Пам'ятаєте, Нацрада з питань моралі? Щось подібне буде", - каже політолог Вадим Фесенко.Тим не менш автори закону всім задоволені. Хоча й припускають: певні з норм можуть прибрати, уточнити новими законами, якщо на практиці вони виявляться надто суворими.Інтернетники ж припускають, що така перевірка може обернутися крахом для галузі. Адже частина інтернет-ЗМІ найближчим часом може перереєструватися за кордоном, де закони лояльніші. А Україна щорічно втрачатиме близько 5 млрд грн через відсутність інвестицій у галузь та скорочення реклами.
Читайте більше тут: http://expres.ua/tech/2014/01/18/100392-provaydery-mobilni-operatory-poperedzhayut-dyktatorskyy-zakon-pozbavyt

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 4
TarasS
1 Тарас (TarasS)   • 21:34:42, 18.01.2014 [Материал]

Тупорилий дамбаський бардак на максимумі.
boda2004
2 Олександр Боднарашик (boda2004)   • 22:32:30, 18.01.2014 [Материал]

Цыц!
Тебе грозит срок за клевету, а ЖЖ просто закроют, предварительно наклеив ярлык иностранного агента - у них реклама от сапы в футере.
telefon
3 джавахарлал нюру (telefon)   • 22:56:47, 18.01.2014 [Материал]

О чём тут говорить - закон тупой и ещё тупее...
dakar
4 Инспектор Кранник (dakar)   • 23:36:37, 18.01.2014 [Материал]

Форумная интеллЕгенция с тобой не согласна, иш как в блогах строчит, что в Европе все так-же, а то и гораздо хуже.


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо