Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » SlavaNibiru » 2016 » Март » 1
SlavaNibiru Після підвищення вартості газу тарифи на центральне опалення для населення можуть зрости в середньому на 80%

SlavaNibiru


Оценка: 4.0/5 Голосов: 8

Після підвищення вартості газу тарифи на центральне опалення для населення можуть зрости в середньому на 80%

01.03.2016, 13:13:13 2476 4.0 0

Голова Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) Дмитро Вовк прогнозує збільшення "соціального" тарифу на газ для населення на 53% (на 1900 грн) - до 5500 грн за 1 тис. куб. м з ПДВ - з 1 квітня 2016 року.

"Згідно з підписаним торік меморандумом з МВФ потрібно переглянути ціну до 1 квітня. Досягти 75% імпортного паритету для населення і теплокомуненерго ... з 1 квітня, я думаю, що верхня ціна (7188 грн за тис. куб. М - ІФ) незначно впаде відсотків до 10, а нижня ( "соціальна") - виросте до 5500 грн (з ПДВ)", - сказав Д.Вовк журналістам у кулуарах Міжнародного форуму Адама Сміта, що проходить в Києві у вівторок.

Голова НКРЕКП додав, що відповідно до закону про ринок газу, рішення про підвищення "соціальної" ціни газу для населення, а також ціни газу для теплокомуненерго (ТКЕ) має ухвалити Кабінет Міністрів України.

При цьому, згідно з чинною процедурою, Кабмін вже спізнюється із затвердженням нових цін для ТКЕ для введення їх в дію з 1 квітня.

"Тому ми пропонуватимемо, щоб рішення приймалося, але нові ціни на газ для ТКЕ починали діяти з наступного опалювального сезону", - пояснив Д.Вовк.

За оцінкою глави НКРЕКП, після підвищення вартості газу для ТКЕ, тарифи на центральне опалення для населення можуть зрости в середньому на 80%.

Джерело

Прикреплённые изображения:
SlavaNibiru Після підвищення вартості газу тарифи на центральне опалення для населення можуть зрости в середньому на 80%
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо