Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » » Іскандер » 2016 » Март » 5
Іскандер "Могут, ведь, когда "захотят". Про тарифи

Іскандер


Оценка: 5.0/5 Голосов: 3

"Могут, ведь, когда "захотят". Про тарифи

05.03.2016, 23:27:44 1941 5.0 4

“Могут, ведь, когда “захотят” ©

На сайті міської ради в розділі "Оголошення" з'явилась інформація про зміну тарифів з обгрунтуванням необхідності їх підвищення комунальними ЖЕКами № 11 та 14, приватним ЖЕКом №8 Півоварової та керуючою компанієї “Ком-Енерго” Антіпова.


При цьому недорозуміння у вигляді “проекту рішення міськвиконкому про зміну тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій окремо за кожним будинком для КП “ВЖРЕП  №№ 1, 5, 6, 9, 11, 13, 14, 15, 16” Житомирської міської ради”, яке було опубліковано на сайті міської ради 04.01.16, без обгрунтування необхідності зміни тарифів та, власне, самих нових тарифів, зникло.

Нижче прінт-скрін того “проекту рішення” від 04.01.16, яке ви вже не знайдете на сайті міськради в розділі “Проекти рішень виконавчого комітету”.

 

Кампанія впливу із “приведення в чувства” міських чиновників, які відповідають за житлово-комунальні послуги, дала певний результат. Вам, житомирянам, було запропоновано надсилати скарги до Антимонопольного комітету та Уповноваженого ВРУ з прав людини стосовно незаконних намірів міської влади змінити (очевидно, значно підвищити) тарифи на послуги ЖЕКів. Відомо, що Омбудсман таки порушив провадження стосовно наявних порушень.
 

Чого вдалося досягти?

По-перше, було зупинено протиправне пропихування тишком-нишком невідомих житомирянам тарифів. Фактично, на 2-3 місяці відтерміновано їх прийняття. Мовою цифр: кожна сім'я, яка користується послугами ЖЕКу, вже зберегла 100-150 грн.

По-друге, чиновники міської ради ПОЧИНАЮТЬ виконувати норми законодавства, передбачені процедурою зміни тарифів. Тепер житомиряни мають змогу наочно ознайомитись із цифрами та обгрунтуванням необхідності зміни тарифів, переліком й періодичністю надання послуг, та  надати свої пропозиції до запропонованого.
 

Пізніше, очевидно, на сайті міськради у відповідному розділі з'являться і проекти рішень із цифрами по кожному будинку. Але то буде пізніше, спочатку кожен ЖЕК має пройти свій шлях.

Що попереду?

Не лінуйтесь, ознайомлюйтесь із представленими обгрунтуваннями, не соромтесь і вносьте свої пропозиції протягом 15 днів з моменту публікації оголошення (беріть вчорашню дату за дату початку відліку терміну прийняття пропозицій).
А головне, не опускайте руки! Ви здатні впливати на владу і у потрібний моменти б
ити їй по рукам та ставити на місце.

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 4
RoSSRS
1 Roman (RoSSRS)   • 12:38:30, 06.03.2016 [Материал]

>> не соромтесь і вносьте свої пропозиції протягом 15 днів з моменту публікації оголошення

ВЖРЕП 11 додав "нову" послугу - обслуговування електромереж, цього тижня заходив до них спитати - як щодо схем водо-, електро- та іншого постачання в будинку, в якому організовуємо ОСББ. Мені сказали, що таких схем нема.
А тут раптом - пораховано, що ми маємо їм сплачувати 400 грн щомісяця з будинку за міфічне обслуговування електросистем. По яким схемам це рахувалось ?
Автор, чи можна оформити ці претензії юридично правильно?
Дякую.
Іскандер
2 Іскандер (Іскандер)   • 14:28:03, 06.03.2016 [Материал]

по-перше, ведіть своє спілкування з посадовими особами ЖЕКу у письмовій формі: надішліть запит про доступ до публічної інформації із переліком запитань.
по-друге, якщо не отримаєте вмотивовану відповідь, складіть колективне звернення з вимогою виключити із переліку послуг ту послугу, яку, на ваш погляд, ЖЕК вам не надає, та надішліть поштою на адресу ЖЕКа з повідомленням про вручення або під пидпис секретаря. копію листа з підписати надішліть також і в мерію.
RoSSRS
3 Roman (RoSSRS)   • 17:48:27, 06.03.2016 [Материал]

Дякую за пораду, заяви вже готуємо. Про перебіг розповім )
RoSSRS
4 Roman (RoSSRS)   • 16:31:24, 05.04.2016 [Материал]

>> копію листа з підписати надішліть також і в мерію.
отже, маємо відповідь з будинку під годинником. Вгадайте, куди перенаправлено запит? До начальника ВЖРЕП 11. Міськвиконком тут "нє прі дєлах"...
Реальної допомоги від міськвиконкому ще не отримали в жодному питанні - ні по ОСББ, ні по послугам ВЖРЕП. Жодних схем нема - ВЖРЕП відписався, що нема фінансування на їх виготовлення, киває на місто, а міськвиконком говорить - "а багато ж ОСББ створено без цих схем, нащо вам вони..."


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо