Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » antikorZt » 2016 » Ноябрь » 11
antikorZt Хто поставить крапку в справі «Зеленбуду»?

antikorZt


Оценка: 4.7/5 Голосов: 12

Хто поставить крапку в справі «Зеленбуду»?

11.11.2016, 11:48:12 2802 4.7 5

На цьому тижні в нашому місті житомирянам стало відомо про ще один корупційний скандал. На цей раз головним героєм стало комунальне підприємство «Зеленбуд».

Наша громадська організація займалася цим питанням ще в травні і нас тішить, що міський голова все ж почув громадськість та почав реагувати на звернення від громадських організацій. 
Пальне, яке списували сотнями літрів, неіснуючі дерева, про які ми також писали в інформаційному віснику та купа інших порушень. Загалом розкрадання коштів у великих розмірах. Здається, що і скандал серйозний, проте інтерв’ю міського голови Сергія Сухомлина з усіма подробицями, яке висвітлило декілька місцевих ЗМІ за кілька днів усі забули і шум на цьому стих. І це прикро.

Бо деякі деталі були упущені – декілька фактів, про які ми дізналися в ході розслідування. Наприклад, про те, як на КП «Зеленбуд» працювали особи пов’язані родинними зв’язками з керівництвом. Або про те, як підприємство закупило близько 100 лопат, кожна з яких коштувала 1640 гривень.

Але найбільшою знахідкою стала поливальна машина. Точніше процес її закупівлі. У 2014 році підприємство провело тендер, заключило договір та нібито придбало цю техніку у свій автопарк. Проте як виявилося пізніше, ця поливальна машина випущена у Білорусії лише в 2015 році , тому в 2014 отримати її було просто неможливо. Окрім того, оплату провели не так як звичайно: спочатку аванс, потім – залишкові кошти. Керівництво одразу перерахувало всю суму, а це, на хвилинку, 780 тисяч гривень за неіснуючу на той час машину.

Наша громадська організація звертає увагу на те, на прикладі ситуації в «Зеленбуді» можна провести аналогію і з іншими житомирськими комунальними підприємствами. Наприклад, в КП «Парк» зараз ведеться перевірка міською радою, і продовжувати її мають правоохоронні органи. 
Ми більш ніж впевнені, що якби провести подібні перевірки в «Житомирському трамвайно-тролейбусному управлінні», або в «Водоканалі» чи в «Управлінні автомобільних шляхів» або ж в іншому комунальному підприємстві «знахідки» були б не менш вражаючими.

Разом з тим, жодне з житомирських комунальних підприємств не є прибутковим. Значна частина з них не заробляє навіть на заробітну плату своїм працівникам, яка в більшості випадків є мінімальною. КП мають приносити дохід, мають працювати в умовах ринку, а не вимивати бюджетні гроші, в тому числі і на власні корупційні схеми. В іншому випадку, їх краще просто ліквідувати.

З усіма фактами зловживань в КП «Зеленбуд» міський голова буде звертатися в правоохоронні органи. 
Чи то через те, що зараз Національна поліція перевантажена робою, чи то просто подібні корупційні справи перекладаються у дальній куток та припадають пилом, але поліція належним чином не реагує.

Тому для економії власного часу та часу житомирян, краще звертатися в обласні органи прокуратури.
Маємо надію, що справа буде доведена до кінця і про КП «Зеленбуд», і по КП «Парк», і злочинці будуть покарані.
Слідкуємо за ситуацією.

Прикреплённые изображения:
antikorZt Хто поставить крапку в справі «Зеленбуду»?
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 5
manitu
1 Keeper (manitu)   • 12:12:51, 11.11.2016 [Материал]

"... закупило близько 100 лопат, кожна з яких коштувала 1640 гривень." ... ну ни ху себе я .
Ukka
2 Наталья (Ukka)   • 17:02:45, 11.11.2016 [Материал]

так такое творится во всех гос. структурах. В начале 2000 будучи студенткой я подрабатывала в учереждении внешкольного образования ( не буду называть конкретные названия - там до сих пор все те же люди работают). Так у руководства там одна семья, все возможные надбавки, прибавки, судейство и т.д. они приписывали и делили между собой. Все, что можно списать - списывалось, в другом подобном учереждении покупалось дорогое снаряжение "на конкурсы и кружки" и оседало у того же директора (палатки, байдарки, спальники и т д.). И пусть деньги там относительно небольшие крутились, но расходы в половину были меньше реальных, и тратилось далеко не все на внешкольное образование, а так же - переполовинено. Я после этого опыта зареклась работать в гос структурах. Мерзко и стыдно.
Юрко
3 Градовський (Юрко)   • 19:25:38, 11.11.2016 [Материал]

Щоб працювати в держструктурах, треба володіти українською
Месть_королевы_Анны
4 Queen_Annes_Revenge (Месть_королевы_Анны)   • 00:30:56, 12.11.2016 [Материал]

А ты со знанием украинского туалеты в Польше моешь))
Юрко
5 Градовський (Юрко)   • 11:25:01, 12.11.2016 [Материал]

Ні, мити туалети - то почесна робота й іноземців на неї не приймають, лише поляків. Тут фашизм страшний.


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо