Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » antikorZt » 2016 » Ноябрь » 28
antikorZt Уповноважений з питань запобігання корупції – декорація міської ради?

antikorZt


Оценка: 4.5/5 Голосов: 8

Уповноважений з питань запобігання корупції – декорація міської ради?

28.11.2016, 08:29:47 1804 4.5 3

Нещодавно в Житомирі гучно пролунали розслідування щодо корупційних схем у комунальних підприємствах міста: «Зеленбуд» та «Парк». Були знайдені докази не лише розкрадання бюджетних коштів, але й фальсифікацій документів.

Ми вирішили поцікавитися що в цьому напрямку було зроблено головним спеціалістом, уповноваженим з питань запобігання та виявлення корупції Житомирської міської ради.
З відповіді на інформаційний запит наша громадська організація дізналася про те, що цей спеціаліст не займається запобіганням корупції у комунальних підприємствах (до слова, в КП щорічно вливаються мільйони бюджетних коштів), бо у його посадові обов’язки входить лише контролювати виконавчі органи міської влади. Хоча насправді і тут він себе особливо не показав.

Як думаєте, це збіг обставин, що більше ніж як за рік його діяльності не було знайдено жодного факту корупції у міській раді? Адже ми вкотре продовжуємо доводити зворотне. 
Навіщо тоді ця посада взагалі потрібна? Для декорації? Чи тому, що через вказівку «зверху» усі міські ради мали ввести подібну посаду, щоб показати, що хтось якось займається боротьбою з корупцією?

P.S. У відповіді нам також вказали, що насправді оцінку корупційних ризиків та здійснення антикорупційних заходів здійснює керівник комунального підприємства. Як здійснює, ми вже всі бачили.

Прикреплённые изображения:
antikorZt Уповноважений з питань запобігання корупції – декорація міської ради?
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 3
sonnet
1 вадик (sonnet)   • 09:33:59, 28.11.2016 [Материал]

Висновок напрошується цікавий.
Тоді цей посадовець сам корупціонер, бо закривають очі на зловживання ті, хто самі мають з цього зиск і хто не зацікавлений в виявленні таких фактів.
Юрко
3 Градовський (Юрко)   • 10:11:46, 28.11.2016 [Материал]

Це те ж саме, як з профспілками, які отримують зарплату від керівництва закладу.
Статист
2 Андрей Макаров (Статист)   • 09:56:55, 28.11.2016 [Материал]

Но почему-то мэр не выгоняет этого "борца" с коррупцией? Напрашивается вывод- этот "мальчик" мэром и поставлен, только знать бы для чего? Для галочки?


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо