Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » antikorZt » 2017 » Февраль » 20
antikorZt Жахливий стан доріг

antikorZt


Оценка: 4.6/5 Голосов: 10

Жахливий стан доріг

20.02.2017, 10:58:09 2091 4.6 7

Прийшла весна, та не на радість автомобілістам. Що вже казати про другорядні дороги, якщо на центральній Київській ями, як кратери.

Більш за все засмучує те, що як минулого, так і позаминулого, і багато років тому, гроші з бюджету виділялися, ремонти робилися, проте якісного дорожнього покриття і досі немає.
За нашою інформацією з міського бюджету у найближчий час планується виділити чималі кошти на ямковий та капітальний ремонт дорожнього покриття доріг та прибудинкових територій. У нинішньому стані доріг, не виникає сумнівів, що це потрібно.

Проте чи варто знову наступати на ті ж граблі, як робили багато років поспіль? Схеми ті ж самі, підрядники ті ж самі, як і якість. Чи давно міський голова, заступники та інші чиновники їздили на Польову після асфальтного скандалу? Як ми і передбачували, після зими покриття зійшло зі снігом, прихопивши з собою десятки мільйонів гривень. Та попри це, жоден з підрядників не поніс покарання, ба більше – навіть не повернув кошти.

Ми вже раніше зверталися до міського голови, і він нас підтримав, стосовно створення так званого списку «недобропорядних підрядників». Ми розуміємо, що згідно Законодавства не можна відмовити підприємству приймати участь в тендері лише через те, що він раніше виконав роботи неякісно.

Тому ми вважаємо, що громада міста в цьому випадку має право вимагати від влади, а влада в свою чергу, має виконати наступні пункти:
1. В договорах підряду пункти «відповідальність сторін» посилити та прописати більш детально, включаючи збільшення штрафних санкцій за неякісне покриття та недотримання строків виконання робіт.
2. Посилити відповідальність за неякісний технічний нагляд. Можливо навіть створити робочу групу, до складу якої будуть входити депутати та представники громадськості, які контролюватимуть роботу підрядників. Так можна буде уникнути не лише скандалів як було на Польовій, але й пустого витрачання бюджетних коштів. 
3. Якнайшвидше притягнути до відповідальності тих підрядників, які неякісно виконали ремонт на Польовій та на інших вулицях міста, в тому числі і «ЖШБУ-19», власницею якого є дружина заступника мера – Фещенко. Разом з тим, притягнути до дисциплінарної відповідальності профільного заступника Олександра Фещенко, через відсутність реагування як посадової особи, в подібних скандалах.

Ми сподіваємося, що нова влада теж хоче, щоб у житомирян були гарні дороги. І не на два-три тижні за десятки мільйонів щороку, а на довгі роки. Тож з відповіді на звернення дізнаємося позицію міського голови та його профільного заступника.

фото зі сторінки Соломія Мила

Прикреплённые изображения:
antikorZt Жахливий стан доріг antikorZt Жахливий стан доріг
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 7
manitu
1 Keeper (manitu)   • 11:52:49, 20.02.2017 [Материал]

Все верно
Хотя в Житомире еще не самые "убитые" дороги
manitu
2 Keeper (manitu)   • 12:15:16, 20.02.2017 [Материал]

К сожалению Игорь вы правы .
На остановке ТЦ "Караван" знак остановки троллейбуса установлен метров за 50 за остановкой . Троллейбусы останавливаются возле знака , и народ вынужден бежать за троллейбусом по проезжей части , потому что сразу за остановкой паркуют машины ... и по тротуару не подойдешь , мешают сугробы и припаркованные машины . Полиции и мерии пофиг .
И это не маразм - это уже норма ... так , что есть куда "расти"
dakar
3 Инспектор Кранник (dakar)   • 13:16:55, 20.02.2017 [Материал]

кладырянчик, а ведь асфальт в городе реально реально хуже был и это факт
dakar
4 Инспектор Кранник (dakar)   • 13:19:12, 20.02.2017 [Материал]

да сухоблин по сравнению с тем, что было реально шаг вперед
pushistik11
5 Пушистик (pushistik11)   • 15:11:16, 20.02.2017 [Материал]

Царь хороший, бояре плохие.....
tt2015
6 Виктор (tt2015)   • 15:20:49, 20.02.2017 [Материал]

.
Cobalt
7 Cobalt (Cobalt)   • 19:20:08, 20.02.2017 [Материал]

Царь плохой. А бояре ещё хуже...


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо