Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » antikorZt » 2017 » Июнь » 12
antikorZt Через мера Сухомлина Житомир може втратити 40 млн. доларів?

antikorZt


Оценка: 4.1/5 Голосов: 14

Через мера Сухомлина Житомир може втратити 40 млн. доларів?

12.06.2017, 12:36:12 4941 4.1 4

8 червня житомирська влада вкотре довела, що працювати там мало хто вміє. Під час засідання Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), на якому розглядались системні порушення КП «Житомирводоканал» та КП «Житомиртеплокомуненерго» було за що червоніти. Директори підприємств Андрій Нікітін,  Дмитро Рогожин та заступник міського голови Олександр Фещенко виглядали як діти, які не виконали домашнє завдання і вигадували всілякі відмовки. Проте, голова НКРЕКП Дмитро Вовк під час розгляду житомирських питань декілька разів наголошував, що порушення комунальників є персональною відповідальністю мера Сергія Сухомлина в тому числі перед виборцями за те, що робота по суті «завалена».

Ми вже писали про перевірки зазначених комунальних підприємств з боку НКРЕКП, які відбувались минулого року. Тоді в обох КП було виявлено  численні порушення ліцензійних умов, внаслідок чого були виписані штрафи. Їх також зобов’язали усунути порушення до визначеного терміну. Нещодавно комісія провела перевірку того, чи зробили водоканал та тепловики висновки. Саме це і обговорювалось на засіданні НКРЕКП 8 червня. Першим «червонів» директор водоканалу, на допомогу йому викликали Олександра Фещенка, але обидва лише виправдовувались за те, що давно мало бути зроблено. Зокрема йшлося про встановлення облікових приладів, з чим в Житомирі є проблема. Водоканал не встигає виконати вимоги комісії, тож просив відтермінування не надавши документів, що могли би переконати комісію, що цього разу строки не будуть порушені. Заступник мера розповів про сподівання влади отримати в кредит від Світового банку 40 млн. доларів, за які в тому числі і планує збільшити кількість лічильників. Але голова НКРЕКП, послухавши доповідачів, навіть пригрозив звернутись до фінансової установи, з проханням не давати ці кошти, оскільки комунальне підприємство не справляється навіть з елементарними завданнями, тож довіряти йому такі кошти не можна. Знову ж таки Дмитро Вовк нагадав про відповідальність мера. Тож може скластись ситуація, що через те, що мер не може налагодити роботу, водоканал залишиться без коштів на модернізацію. Розгляд питання по КП «Житомирводоканал» відтермінували до 1 липня, через відсутність необхідних документів.

Відповіді директора ЖТКЕ Дмитра Рогожина оптимізму також не сприяли. Виявляється підприємство не змогло досі затвердити інвестиційну програму на 2017 рік, яку повинно було мати ще на початку цього року. Комісія вимагала усунути порушення до 28 лютого, але документи підприємство спромоглось подати лише 28 квітня, затримавшись на 2 місяці. До того ж склали їх неправильно, тож НКРЕКП не змогла прийняти наміть те, що зробили. В результаті КП ЖТКЕ отримало другий штраф на 85 000 грн. та обіцянку від заступника мера Олександра Фещенка зробити висновки по роботі директора підприємства. Але пам’ятаючи про те, як Сергій Сухомлин вже «зробив висновки» по роботі Фещенка та пообіцяв житомирянам не півроку тому план «Б» по його звільненню, навряд можна очікувати якісь адекватні кроки щодо порушників. Що ж до штрафів, то як тут не згадати, що останнім часом ЖТКЕ декілька разів просило кошти на зарплату, а тут через свою безвідповідальність чи зумисні дії втратила  170 000 грн.

Голова НКРЕКП нагадав, що на одному з засідань житомирські чиновники говорили про те, що можуть знизити тарифи на 20-30%, і поставив це твердження під великий сумнів з огляду на те, що навіть з найпростішими завданнями комунальники не можуть впоратись, натомість намагаються перекласти відповідальність ніби їм заважають та керуються політичними кроками. «Ви на словах святі, а як до діла доходить, то не можете виконати елементарні речі», - сказав Дмитро Вовк.

Порушення по встановленню приладів обліку не лише відкидає Житомир назад. У порівнянні з іншими містами ми маємо показники кількості лічильників в 3 рази менше, ніж середні. До того ж в такій ситуації нереально об’єктивно порахувати втрати на основі яких, в свою чергу, визначається різниця в тарифах, що виплачується з бюджету. Так, наприклад, для ЖТКЕ ця сума за 2016 рік склала більше 35 млн. гривень, що через відсутність обліку викликало сумніви у НКРЕКП як необґрунтовані виплати бюджетних коштів. Питання обліку також безпосередньо пов’язане з енергозбереженням. Відсутність лічильників в цьому сенсі сильно знижує мотивацію.

Те що на засіданні НКРЕКП розглядали питання одразу по двох житомирських комунальних підприємствах, які контролюються комісією, справляло гнітюче враження – в Житомирі глобальна проблема з порядком та управлінцями. Важливі для міста питання не вирішуються та, схоже, нікому не цікаві раз їх не контролюють. Звичайно, житомиряни можуть спостерігати за цим щодня, але коли Житомир через горе управлінців «славлять» на загально українському рівні – вдвічі сумніше. Не можна не погодитись із Дмитром Вовком, що всі ці проблеми – персональна відповідальність мера Сергія Сухомлина, який всім нам багато чого обіцяв, але виконувати обіцянки, як це часто буває,  хтось заважає. Може зрештою вже час сказати: «Я себе переоцінив, шановні житомиряни. Нічого толком зробити не виходить». І піти з посади не очікуючи план «Б» від житомирян.

Усе відео можна переглянути за посиланням http://www.nerc.gov.ua/?id=25644 . Про Житомир з 12 по 36 хвилину відео.

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 4
prostobeda
1 BRIZZ (prostobeda)   • 15:10:56, 12.06.2017 [Материал]

Ну что,любители и почитатели ВОРА,АФЕРИСТА,"НАГИБАТЕЛЯ" вас и вашего мера(он так думает) -димы рогожина?Как вам очередная информация о том,как он вас и вашего мера ИМЕЕТ и НАГИБАЕТ ?
Ежедневно,ежемесячно,ежегодно!!!
Выдернутые и распиленные из городского бюджета порядка 30 млн!!!
Закрытые глаза мера,его зама(который в доле)Фещенко.
Терпите ВСЕ,терпилы.
Терпите!!! ТЕРПИЛЫ
Какой нормальный мер такой позор может терпеть?
А может он не МЕР?
https://www.youtube.com/watch?v=-H9m2XJQ-gg
А может нужно было сделать так? -
http://petitions.zt-rada.gov.ua/list/view/739
ВиК
2 Viktor (ВиК)   • 07:44:37, 13.06.2017 [Материал]

как же нужно не уважать житомирян, с каким презрением нужно относиться к их мнению чтобы, невзирая ни на что, держать на работе отъявленных коррупционеров нанесших огромные убытки бюджету Никитина, Рогожина, Фещенко...
Впрочем, о чем это мы? Серуня Сухомлин сам такой.
prostobeda
3 BRIZZ (prostobeda)   • 13:23:19, 13.06.2017 [Материал]

ВиК,уважения к житомирянам и к их мнению НЕ БЫЛО даже на начальной стадии выборов!!!О чем Вы???Тупая,животная ЖАЖДА НАЖИВЫ!Уважение только к себе-любимому и презрение к житомирянам.Игнорирование ВСЕХ имеющихся фактов коррупции непосредственных подчиненных,замов,руководителей коммунальных предприятий(пока носят кэш пусть побудут).А факты ЕСТЬ!!! И в СБУ,и в прокуратуре,и в НАБУ.Только ОЧЕНЬ хочется их не афишировать,вруг занесут еще боьше)))
Sandra
4 Sandra (Sandra)   • 10:44:04, 15.06.2017 [Материал]

Все те же на манеже.
Вот вы мне объясните как на должность начальника водоканала мог попасть обычный рядовой продавец насосов, причем из Киева? Ну да, своих же нет. Второй вопрос, к Рогожину претензии выдвигают уже не первый год, почему он до сих пор при должности? И у одного, и у второго есть своя крыша, которая их назначила, ими управляет и держит. Это выгодно. Оба живут якобы на зарплату, но каждый из них обладает определенными финансовыми инструментами. Есть один ответ-ОТКАТЫ. Почему до сих пор весь водоканал и все теплокоммунэнерго сидит на ВИЛОвских насосах, продавцом которых до недавних пор был Никитин? И во все места уже много лет их продает лишь одна житомирская компания. Наверняка, не только исходя из убеждений качества оборудования, правда?


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо