Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » antikorZt » 2017 » Сентябрь » 14
antikorZt Розповідаємо на якому етапі знаходиться розслідування по НЕФКО

antikorZt


Оценка: 5.0/5 Голосов: 7

Розповідаємо на якому етапі знаходиться розслідування по НЕФКО

14.09.2017, 10:25:13 1954 5.0 1

Продовжуємо розповідати на якому етапі знаходиться розслідування щодо використання кредитних коштів на утеплення соціальних об’єктів по проекту НЕФКО.

Ми вже розповідали про те, що на цьому тижні звернулися до правоохоронців у Гельсінки. Адже кошти, які розкрадають житомирські місцеві чиновники та підрядники – це кошти  в тому числі платників податків Фінляндії, частину з яких віддаватимуть житомиряни по кредиту.

Наше звернення до премєр-міністра України було «спущено» по вертикалі на Житомирську область. Щоправда, перед тим, наш лист відправили до Державної аудиторської служби, яка повідомила нас, що у разі якщо правоохоронні органи звернуться до служби з офіційним листом щодо проведення перевірки використання коштів на утеплення навчальних закладів, зокрема 14 та 17 школи, перевірка буде проведена.

Тим часом голова Житомирської обласної Державної адміністрації Ігор Гундич відправив наше звернення до прем’єр-міністра на міську раду з вимогою пояснити, що взагалі коїться з цим проектом. Відповідь міського голови є у нашому розпорядженні, і ми думаємо, що житомиряни повинні дізнатися про те, як мер та його підлеглі, по-перше, виконують свої обов’язки, по-друге, відносять до офіційних документів.

Отож, усі наші звернення ми підкріплювали фактами: або фальсифікації документів підрядниками, або фактами виконання робіт неякісно, або прикладами завищення цін. На що той, хто готував на підпис відповідь мера, а був це спеціаліст контрольно-аналітичного відділу міської ради Костянтин Дорохов, повідомив Ігоря Гундича про те, що якщо «Антикорупційний рух Житомирщини» має докази будь-яких правопорушень, то ми маємо надати їх міськвиконкому. Ймовірно, для Костянтина два відкритих кримінальних провадження ні про що не говорять і він не знає, що ні прокуратура, ні Нацполіція зараз не займатиметься розглядом заяви про злочин без жодних доказів. Лист від мера губернатору – звичайна відписка, де Сергій Сухомлин розповідає Ігорю Гундичу про те, що таке НЕФКО, як і коли розпочали впроваджувати проект, про те як важливо підвищувати міжнародний імідж,  і про те як вони намагалися повернути 418 тисяч євро втрачених у банку «Хрещатик», але судячи з результатів, не дуже й хотіли. Скоріш за все, лист міського голови Житомира як відповідь відправлять Володимиру Гройсману і на цьому ланцюг зімкнеться.

Тим часом прокуратура області повідомила нас, що два кримінальних провадження, зокрема за фактом підробки офіційних документів, по ЗОШ №14 та ЗОШ №17, було об’єднане в одне за №12016060020007711. Слідкуємо за ходом слідства.

Разом з тим розпочинаємо вивчати деталі співпраці Житомирської міської ради та німецької урядової компанії «Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ)».

Прикреплённые изображения:
antikorZt Розповідаємо на якому етапі знаходиться розслідування по НЕФКО antikorZt Розповідаємо на якому етапі знаходиться розслідування по НЕФКО antikorZt Розповідаємо на якому етапі знаходиться розслідування по НЕФКО
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 1
Cobalt
1 Cobalt (Cobalt)   • 19:04:13, 14.09.2017 [Материал]

Да уж. Не одним, видимо балейкам сухари в пору сушить...


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо