Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » antikorZt » 2018 » Январь » 31
antikorZt Тільки житомирські КП працюють 373 дні на рік

antikorZt


Оценка: 3.7/5 Голосов: 6

Тільки житомирські КП працюють 373 дні на рік

31.01.2018, 11:37:15 2022 3.7 2

На останній сесії Житомирської міської ради, депутат міської ради від партії «Самопоміч» Олександр Рибак підняв питання фінансування комунального підприємства «Електричних мереж зовнішнього освітлення «Міськсвітло». Враховуючи те, що міський голова Сергій Сухомлин вважав за краще не виносити сміття з хати та запропонував питання розглянути у тісній компанії депутатів, громадськість так і не дізналася про цікаві цифри КП «Міськсвітло». Ми вирішили розібратися з цією інформацією та відкрити її для житомирян.

Загалом на 2018 рік з бюджету підприємству виділили 5 мільйонів 340 тисяч гривень. З них 1 мільйон 368 тисяч має піти на оплату електроенергії по світлофорним об’єктам міста. Ще 2 мільйони 450 тисяч на технічне обслуговування і ремонт електроустаткування світлофорних об’єктів, та 1 мільйон 521 тисяча на роботи по обслуговуванню об’єктів дорожнього руху, тобто на знаки.

У плановому розрахунку витрат комунального підприємства нас зацікавило декілька позицій. Перша, яка стосується обслуговування світлофорів. Зокрема мова йде про витрати автотранспорту. КП запланувало відпрацювати 2 990 машино-годин на що необхідно 714 тисяч гривень. Якщо врахувати, що робочий час становить 8 годин, то у 2018 році підприємство обслуговуватиме світлофорні об’єкти протягом 373 днів, що трохи більше календарного року. Зауважимо, що вночі світлофорні об’єкти зазвичай у Житомирі ніхто не ремонтує.

Приблизно така ж ситуація і з обслуговуванням дорожніх знаків. На витрати автотранспорту, який за рік пропрацює 1 тисячу 994 години, необхідно 476 тисяч гривень. Якщо знову ж таки поділити машино-години на 8-ми годинний робочий час, то отримаємо 249 днів. Такими чином, вишки та інший транспорт КП «Міськсвітло» мають працювати по 13,5 годин на день без вихідних та світ.  У це віриться складно, що, очевидно, і привернуло увагу деяких членів депутатського корпусу.

Зазначимо, що керівником КП «Міськсвітло» є Олег Бічук. Ні для кого не секрет, що керівник даного комунального підприємства призначався за політичною квотою партії «Свобода».

Варто зауважити і той факт, що уся техніка даному комунальному підприємству було придбана за кошти міського бюджету. Проте виходить, що місто купило машини, а підприємство виставляє йому рахунок за обслуговування житомирських світлофорних об’єктів та знаків. При цьому «Міськсвітло» є дотаційним підприємством. Тож ситуація виглядає трохи дивною.

Чекаємо на результати роботи депутатів міськради, які мали розібратися з даним питанням. Цілком можливо, що фінансування підприємства на 2018 рік буде змінено.

Ми ж залишаємо за собою право звернутися до правоохоронних органів з вимогою провести перевірку діяльності підприємства за попередні роки.

 

Прикреплённые изображения:
antikorZt Тільки житомирські КП працюють 373 дні на рік
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 2
Hasan
1 Олександр (Hasan)   • 20:43:02, 31.01.2018 [Материал]

Якщо я правильно зрозумів викладену вище інформацію (хоча, може це й правильний текст, але того... по-ригіонському написаний), то з усіх арифметичних дій колишні ригіонали досить непогано освоїли операцію ділення, що наче й не дивно. Однак ділення у них йде з риго-ухилом - в одне горло. Тому й ділять машино-години ВСЬОГО автотранспорту на 8-годинний день ОДНІЄЇ одиниці автотранспорту.
))))
Чи КП "Міськсвітло" має всі зазначені роботи виконати однією одиницею техніки? Що буде робити в цей час десять інших машин?
http://zt-rada.gov.ua/files/upload/sitefiles/doc1508309825.pdf

Якщо це ТАКИЙ розрахунок Сухомлин "вважав за краще не виносити", то цим він просто приховав чиюсь глупоту )))
Любитель
2 Владислав Радченко (Любитель)   • 09:16:29, 01.02.2018 [Материал]

Чебуречники из свободы перевозбудились. Как ни крути, а деньги из бюджета тырят и коммунальное имущество и землю дерибанят. Чмошники из свободы - холую на службе у мэра. И это факт!


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо