Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » antikorZt » 2018 » Апрель » 13
antikorZt Муніципальна інспекція: гроза стихійної торгівлі чи приватна варта міського голови?

antikorZt


Оценка: 4.4/5 Голосов: 7

Муніципальна інспекція: гроза стихійної торгівлі чи приватна варта міського голови?

13.04.2018, 11:21:26 3850 4.4 3

Мова сьогодні піде про муніципальну інспекцію Житомирської міської ради, яка була створена у червні 2016 року. Тоді міська влада зазначала, що «муніципали» виконуватимуть роботу комунального підприємства «Інспекція з благоустрою», яку збиралися ліквідувати.

Як зазначено у «Положенні про муніципальну інспекцію Житомирської міської ради» метою діяльності інспекції є здійснення контролю за станом благоустрою у м. Житомирі, дотриманням природоохоронного законодавства та виконанням робіт, пов’язаних з порушенням благоустрою, дотриманням законодавства у сфері зовнішньої реклами, торгівлі.

По факту ж, однією з основних функцій інспекторів є боротьба зі стихійною торгівлею міста. Проте останнім часом працівників інспекції активно залучають до охорони порядку на засіданнях виконавчих комітетів та сесій Житомирської міської ради. Зокрема 12.04.2018 року, більше 10 інспекторів, в тому числі і їх начальник, охороняли безпеку міського голови та депутатів, сидячи декілька годин на диванах біля сесійної зали Житомирської міської ради. В той час як на рейдах було лише декілька інспекторів.    

Згідно зі штатним розписом муніципальної інспекції у відділі працює 19 чоловік: начальник інспекції з окладом 5600, два його заступники, які мають отримувати по 5432 гривні щомісяця кожен, один інспектор з окладом 2118 гривень та 15 спеціалістів 1-ї категорії з окладом по 3200 кожен.

Проте насправді заробітна плата працівників інспекції значно відрізняється. На наш інформаційний запит на ім’я міського голови, ми отримали копії розрахункових листів за 2017 рік. В них зокрема зазначено, що начальник відділу муніципальної інспекції Віктор Грибук з серпня місяця 2017 року (призначений на посаду у липні) щомісяця отримує від 21 тисячі гривень. У листопаді його заробітна плата склала 26 тисяч 640 гривень, бо Віктор Васильович отримав матеріальну допомогу у сумі 5 тисяч 315 гривень, а у грудні зарплата зросла до 40 тисяч 495 гривень, завдячуючи премії до Дня місцевого самоврядування у сумі 21 тисячі 293 гривень.

Заробітна плата заступників начальника муніципальної інспекції кардинально одна від одної не відрізняється. У середньому на початку минулого року вона становила близько 10 тисяч гривень. Пізніше ситуація змінилася у бік зростання. Зокрема заступники, один у квітні, а інший у травні 2017 року, отримали матеріальну допомогу трохи більше 9 тисяч гривень, і їхні зарплата становила від 15 тисяч 448 гривень до 23 256. З червня місяця виплати зросли ще. Від так заступники начальника муніципальної інспекції отримують по 18-19 тисяч гривень в залежності від суми премій. У період відпустки, зрозуміло, виплати зросли ще. Мова йде зокрема про 44 тисячі гривень у одного заступника (з яких 11 тисяч 29 гривень – нарахування щорічної відпустки; 18 189 – матеріальна допомога до відпустки) та 54 656 у іншого ( з яких з яких 26 тисяч 635 гривень – нарахування щорічної відпустки; 18 981 – матеріальна допомога до відпустки). У грудні місяці їх премії до дня місцевого самоврядування склали в середньому по 18 тисяч гривень, а заробітна плата – близько 35 тисяч.

Заробітна плата спеціалістів 1-ї категорії становить в середньому 9-10 тисяч гривень. Усі вони без винятку отримали премії до Дня місцевого самоврядування у грудні 2017 року в середньому по 9 тисяч гривень і їх заробітна плата становила від 14 до 19 тисяч гривень. Кожен спеціаліст раз на рік отримав матеріальну допомогу близько 7-8 тисяч, нарахування на відпустку та матеріальну допомогу до відпустки, що в сумі становило від 22 до 26 тисяч гривень.

Найменша заробітна плата у інспектора, який згідно зі штатним розписом в інспекції один. Його зарплата в середньому становить близько 8,5 тисяч гривень. Щоправда, у березні минулого року, отримавши вже за відомою схемою матеріальну допомогу в сумі 8 тисяч 834 гривень, зарплата становила 17 735, у липні з виплатами на відпустку всього 27 тисяч 859 гривень, а у грудні – 17 887, враховуючи 8 926 гривень премії до Дня місцевого самоврядування.

Нещодавно усім працівникам інспекції з міського бюджету було виділено кошти на закупівлю форми, загальна вартість якої становила 110 тисяч 880 гривень. Цікаво, що згідно з видатковими накладними формами будуть забезпечені не всі. Адже купили 16 комплектів, а в інспекції 19 чоловік. Ймовірно, що без вбрання залишились інспектори під прикриттям, які працюють у штатському вбранні або ж на це є якісь інші причини.

Ситуація з зарплатами муніципальної інспекції нас відверто здивувала. Адже, по-перше, відверто кажучи, результатів їх роботи на 100% не видно. По-друге, в їх повноваження не входить охороняти мера та депутатів. Хіба що у вільний від роботи час та за власним бажанням. Тож для чого була створена насправді муніципальна інспекція і за що її працівники отримують такі кошти? За боротьбу зі стихійною торгівлею чи за служіння міському голові в якості ледь не особистої охорони, яку утримують за кошти міського бюджету?

Прикреплённые изображения:
antikorZt Муніципальна інспекція: гроза стихійної торгівлі чи приватна варта міського голови? antikorZt Муніципальна інспекція: гроза стихійної торгівлі чи приватна варта міського голови? antikorZt Муніципальна інспекція: гроза стихійної торгівлі чи приватна варта міського голови? antikorZt Муніципальна інспекція: гроза стихійної торгівлі чи приватна варта міського голови? antikorZt Муніципальна інспекція: гроза стихійної торгівлі чи приватна варта міського голови?
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 3
ОлечКа
1 Ольга (ОлечКа)   • 14:56:04, 13.04.2018 [Материал]

А за что они деньги получают, когда в городе бардак такой???
HOOLIGAN
2 HOOLIGAN (HOOLIGAN)   • 16:34:17, 13.04.2018 [Материал]

если в городе будет порядок(а это не будет никогда), то подобные службы будут не нужны, ну лишь в малом количестве, круговорот бабла в природе.
bda
3 ДДД (bda)   • 18:54:03, 14.04.2018 [Материал]

Костюм, говорите, за 900 грн.? ну, ну...


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо