Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » antikorZt » 2018 » Май » 22
antikorZt Розмітка по-житомирськи: вічна годівничка для чиновників

antikorZt


Оценка: 4.3/5 Голосов: 9

Розмітка по-житомирськи: вічна годівничка для чиновників

22.05.2018, 12:54:55 2325 4.3 2

Нікого в нашому місті вже не здивуєш тим, що після нанесення нової дорожньої розмітки вона тримається місяць-два, а потім ніби змивається дощами. Попри обіцянки заступника міського голови Дмитра Ткачука у 2016 році про те, що підрядні підприємства наноситимуть ледь не інноваційну фарбу на житомирські дороги, зникла вона швидше навіть, ніж звичайна. У 2017 році була друга спроба, яка обійшлася міському бюджету близько 1,6 мільйона гривень. Та сподівання були марними. Цього ж року на нанесення дорожньої розмітки з міського бюджету вже витратили 362 тисячі гривень. Загальна вартість на рівні минулого року – близько 1,6 мільйона гривень.

Нанесення розмітки по-житомирськи має декілька особливостей. По-перше, з того часу, як керувати містом розпочала нова команда на чолі з Сергієм Сухомлиним, розмітку стабільно наносять одні і ті ж приватні підприємства. Зокрема, ТОВ «Базел Груп», яке наноситиме розмітку в цьому році, співпрацює з виконавчим комітетом Житомирської міської ради починаючи з 2016 року. Підприємство засновано Любов’ю Кроть у 2013 році, зареєстроване у Києві. Основним видом діяльності є будівництво доріг та шосе. На 362 тисячі гривень ТОВ «Базел Груп» має нанести розмітку на вулиці Великій Бердичівській за 115 тисяч 45 гривень, на майдані Соборному за 86 тисяч 748 гривень, на Київській за 82 тисячі 960 гривень та на Чуднівській за 77 тисяч 703 гривні.

По-друге, підрядника обирають без тендера. У минулому році заступник міського голови Дмитро Ткачук пояснював це унікальністю підрядника, яка полягає в тому, що він надає гарантійний термін на дорожню розмітку протягом шести місяців при зберіганні видимого шару 60%. Проте ТОВ «Базел Груп» - це далеко не єдине підприємство, що дає таку гарантію. Та попри такий пункт договору, ніхто з профільних чиновників міськвиконкому не слідкує за тим чи зберігається розмітка протягом 6 місяців чи ні. В іншому випадку, були б штрафні санкції.

Для того щоб не проводити тендер, виконком «розбиває» предмет закупівлі. Замість того, щоб провести тендер на нанесення розмітки з переліком вулиць на загальну суму, вони укладають угоди по кожній вулиці окремо. Вартість нанесення розмітки не перевищує 200 тисяч гривень і згідно з Законом «Про публічні закупівлі» тендер проводити не треба, необхідно лише опублікувати договір. Порушення нібито і немає, проте всі розуміють, що робиться це задля того, щоб уникнути проведення тендеру, конкуренції та випадку, якщо виграє не те підприємство, яке потрібне.

У минулому році заступник міського голови Дмитро Ткачук говорив про те, що міськвиконком знайшов дещо інший підхід до нанесення розмітки. Для цієї роботи одночасно почали залучати декілька приватних підприємств та комунальне «Управління автомобільних шляхів». Як зазначив чиновник, це дало змогу порівняти якість, умови виконання робіт і, очевидно, на його думку, з роботою найкраще впорався ТОВ «Базел Груп». КП «Управління автомобільних шляхів» цього року роботи з нанесення розмітки не виконуватимуть. Керівництво підприємства каже, що не вистачає людей.

Ми сподіваємося, що ці бюджетні кошти не будуть викинуті на вітер, як і попередні роки. Проте враховуючи, що підрядник той самий, обраний без тендеру, чи варто сподіватися на краще?

Прикреплённые изображения:
antikorZt Розмітка по-житомирськи: вічна годівничка для чиновників
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 2
14школа8класс
1 Олександр (14школа8класс)   • 18:53:19, 22.05.2018 [Материал]

А как в других городах, какой средний срок жизни разметки? Строительная мафия, крепка и сдаваться не собирается+ монополизм и выходит, государственный капитализм! Что и не требовалось доказать!
manitu
2 Keeper (manitu)   • 11:11:36, 23.05.2018 [Материал]

Точніше одна з годівничок


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо