Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » antikorZt » 2018 » Июль » 19
antikorZt Світлофори на замовлення

antikorZt


Оценка: 3.7/5 Голосов: 9

Світлофори на замовлення

19.07.2018, 08:45:02 2176 3.7 8

Близько року тому на перехресті проспекту Незалежності (колишня Ватутіна) та вулиці Івана Мазепи (вулиця Мануїльського) був встановлений світлофорний об’єкт. Ще один – дублюючий, встановили безпосередньо на в’їзді на вулицю Івана Мазепи.
Нашу громадську організацію «Антикорупційний рух Житомирщини» зацікавило чому саме в цьому місці з’явився новий світлофор, якого там ніколи не було, і яка, власне, причина його встановлення.
 

Загалом для того, щоб встановити світлофор, необхідно колективне звернення від громади до органів місцевого самоврядування. Проте не думайте, що все так просто. Зазвичай мешканці міста отримують відмови, мовляв, коштів у міському бюджеті немає. Встановити світлофорний об’єкт також можуть за ініціативою патрульної поліції, яка обґрунтує, що ділянка є аварійно небезпечною.
 
На наш інформаційний запит до Управління патрульної поліції в Житомирській області стосовно того чи зверталися правоохоронці до місцевої ради щодо встановлення світлофорних об’єктів на перехресті проспект Незалежності та вулиці Івана Мазепи, ми отримали лист з інформацією, що патрульна поліція до міської ради не зверталася та жодних звернень від громади не отримувала.
Ще один інформаційний запит ми надіслали у міськвиконком Житомирської міської ради. Нас цікавило чи були звернення від громади безпосередньо в органи місцевого самоврядування. Виявилося, що від житомирян звернень не надходило, проте було одне депутатське звернення. Його надіслав депутат Житомирської міської ради від партії «Самопоміч» Юрій Юзвинський, хоч це і не його виборчий округ. У листі він зазначає, що працівники АТП «11855 та ФОП-ці, які працюють на автобазі за адресою проспект Незалежності, 55 просять встановити там світлофор, бо щодня наражаються на небезпеку у зв’язку з тим, що водії ігнорують дорожній знак «Пішохідний перехід».
 
Цікаво, що лист було зареєстровано 6 вересня 2016 року, а вже 21 вересня виконком затвердив перелік місць для капітального будівництва світлофорних об’єктів, куди був включений і об’єкт на проспекті Незалежності. Встановлення цього світлофорного об’єкту міському бюджету обійшлося у 383 тисячі гривень. Найбільшими статтями витрат є устаткування, що коштувало 78 тисяч та будівельні роботи – 231 тисячу.  
 
Як ми вже зазначали, там, де встановили світлофорні об’єкти знаходиться автомобільна база. Деякі житомиряни стверджують, що світлофор було встановлено лише для того, щоб автомобілям з бази було зручніше виїжджати на головну дорогу. В такому разі, це просто замовлення на світлофорний об’єкт, яке міська влада вдало виконала за бюджетний кошт.  Адже погодьтеся, що далеко не біля кожного підприємства у місті, встановили світлофори, щоб його працівникам було безпечніше переходити дорогу.
 

І не лише біля підприємств, але й в зонах житлових забудов. Зокрема депутат Житомирської міської ради Людмила Кропивницька неодноразово зверталася до міської ради з проханням виділити кошти на встановлення світлофорного об’єкту на Корбутівці, біля спорткомплексу «Динамо». Попри те, що вже декілька разів там ставалися ДТП за участю дітей, у міськвиконкомі стверджують: коштів на світлофор в бюджеті немає.
 
Цікава історія і з встановленням світлофорного об’єкту на виїзді з підприємства «Кромберг енд Шуберт». Потік машин, який рухається по трасі з Житомира у напрямку до смт Черняхів, має стояти на світлофорі, щоб пропустити машини, які час від часу виїжджають з провулку, де знаходиться підприємство. Як зазначає інтернет-видання «Вголос.Zt», світлофор там з’явився у липні 2017 року, а побудував його приватний підприємець.  При чому пізніше заступник міського голови Дмитро Ткачук заявляв, що КП «Міськсвітло» виступить замовником об’єкту, який  на той час вже був споруджений.
 

Наша громадська організація в жодному разі не проти встановлення світлофорних об’єктів, адже безпека усіх учасників дорожнього руху має бути понад усе. Проте вони мають встановлюватися в тих місцях, де це насправді потрібно, а не там, де можна виконати замовлення приватного підприємства.

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 8
Kotyaka
1 Иван (Kotyaka)   • 09:40:43, 19.07.2018 [Материал]

Віздє зрада.
почитайте ДБНи, ширина проспекту Незалежності взагалі не дозволяє встановлювати нерегульовані пішоходні переходи на тій ділянці. Там потрібен не просто світлофорний об'єкт, а щей острівець безпеки.
На Кронбергу так під підприємство взагалі проплатило, а міськсвітло по суті його узаконило.
Гражданин
3 Гражданин (Гражданин)   • 12:49:34, 19.07.2018 [Материал]

Они могуть только грязью поливать.
Тем и поводов давно нет, но бред писать за 10 коп продолжать нужно.
Гражданин
2 Гражданин (Гражданин)   • 12:48:59, 19.07.2018 [Материал]

Хорошо, что установили.
Любитель
4 Владислав Радченко (Любитель)   • 13:17:04, 19.07.2018 [Материал]

Хорошо, что установили. Но плохо то, что установили за бюджетные деньги, а с бизнеса сняли бабки и раздерибанили. А в это время, когда некоторые "граждане" пытаются подсоснуть Сухомлину, на Корбутовке под колёсами гибнут дети.
garold
5 Кonstantin (garold)   • 22:36:51, 19.07.2018 [Материал]

Знаешь в чём твоя сучья суть,в том что этот участок давно опасный но у тебя появилась смелость только сейчас об этом заговорить,а когда был в управлении транспорта тебе было пох. Вся ваша цель пребывания в этой организации не борьба с коррупцией а банальное желание попасть к корыту ну и желание иметь квартиру в Испании))))
Гражданин
6 Гражданин (Гражданин)   • 23:11:26, 19.07.2018 [Материал]

Верно, в точку.
Гражданин
7 Гражданин (Гражданин)   • 23:11:52, 19.07.2018 [Материал]

Это дело важное, надо жалобу написать.
Юрко
8 Юрій Градовський (Юрко)   • 07:58:38, 20.07.2018 [Материал]

І в цьому вся сутність так званого Антікора - боротись проти всього потрібного, що робиться для житомирців.


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо