Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » antikorZt » 2018 » Июль » 30
antikorZt Нечувана щедрість за бюджетні кошти: як ремонтують прибудинкові території

antikorZt


Оценка: 4.2/5 Голосов: 5

Нечувана щедрість за бюджетні кошти: як ремонтують прибудинкові території

30.07.2018, 08:23:50 1717 4.2 4

Однією з тем розслідувань громадської організації «Антикорупційний рух Житомирщини» є тема закупівель, що здійснюють за бюджетні кошти.
Нещодавно на порталі публічних закупівель Prozorro ми помітили дивну активність: наприкінці 2017 року управління житлового господарства Житомирської міської ради розмістило декілька додаткових угод на капітальний ремонт асфальтобетонного покриття прибудинкових територій та проїздів. Дивним для нас це здалося тому, що у грудні, зазвичай, дороги не ремонтують. Тож після детального вивчення усіх угод, нам є про що вам розповісти.
 
Ремонти взимку
Договір між управлінням житлового господарства та ПП «Проспект-Транс»  на капітальний ремонт прибудинкової території за адресою вулиця Домбровського, 58а було укладено 23 серпня 2017 року. Вартість робіт становила 325 тисяч 341 гривню. Згідно з пунктом 2.2 угоди, усі роботи підприємство мало закінчити до 10 жовтня. Проте нижче, у пункті 2.3 зазначено, що датою закінчення робіт вважається дата підписання належним чином оформлених актів приймання виконаних робіт КБ-2в та довідки про вартість виконаних будівельних робіт та витрат КБ-3. У документі також зазначено, що договір вважається виконаним, після виконання усіх робіт та взаєморозрахунків.
Відтак 30 листопада, згідно з інформацією розміщеною на порталі Е-data, управління житлового господарства перераховує ПП «Проспект-Транс» кошти в сумі 227 тисяч гривень. Призначення платежу «Кiнцева оплата за капітальний ремонт асфальтного покриття прибудинкової території вулиці Домбровського 58а згідно ДТ/21 вiд23.08.17р.КБ-3». Проте вже 5 грудня з’являється додаткова угода, згідно з якою вартість робіт, по яким вже розрахувалися (відповідно вони однозначно мають бути закінченими) збільшується на 137 тисяч гривень. Вартість ремонту, який мав коштувати 325 тисяч гривень, обійшовся міському бюджету в 462 тисячі. Кошти, за додатковою угодою були перераховані ПП «Проспект-Транс» у березні 2018 року, тому якщо припусти, що вони дійсно виконували якісь роботи, усе це відбувалося в зимовий період, коли ремонт дорожнього покриття через погодні умови ніхто не проводить.
Згідно з єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, підприємство «Проспект-Транс» належить дружині екс-депутата Житомирської міської ради Михайла Пухтаєвича – Ірині. До слова, протягом останнього року Михайла Пухтаєвича майже кожного ранку можна зустріти біля міської ради, попри те, що він там не працює.
 
Поспішати потрібно повільно
Наступна угода, яка привернула нашу увагу, була на капітальний ремонт асфальтобетонного покриття прибудинкових територій за адресою вул. Вітрука – майдан Польовий, 7. Перший договір на ремонт управлінням житлового господарства був укладений з ФОП Петросян Є.О. ще у 2016 році. Тоді вартість становила 436 тисяч 938 гривень,  аванс склав 315 тисяч гривень. Проте, роботи були виконані не в повному обсязі, і залишок авансу в сумі 121 тисячу 938 гривень підприємцю довелося повернути. Попри те, що ФОП Петросян Є.О. не виконав свої обов’язки згідно з договором, вже у червні 2017 року з ним укладають новий, на суму, яку у 2016 році йому довелося повернути. Роботи він мав закінчити до 14 липня 2017 року. Проте 15 грудня управління житлового господарства уклало додаткову угоду, якою збільшило вартість ремонту дорожнього покриття ще на 155 тисяч 904 гривні та продовжило термін для виконання робіт – до 18 грудня 2017 року. Тобто підприємець, під ялинку мав закінчити усі роботи та за три дні освоїти кошти. В управлінні житлового господарства зазначають, що збільшення вартості робіт відбулося нібито у зв’язку зі збільшенням середньої місячної заробітної плати, при цьому посилаючись на договір від 2016 року, хоча додаткова угода відносилася до угоди, що підписана була у 2017 році. До того ж залишається незрозумілим, для чого було так поспішати з терміном робіт за додатковою угодою, якщо ремонт дорожнього покриття проводили майже два роки і чому з підприємцем, який не виконав усі роботи за першою угодою, уклали потім ще одну, якщо за логікою мали б знайти іншого, більш порядного, підрядника. 
 
 
Приблизно така ж ситуація і з ремонтом покриття за адресою майдан Польовий, 13. Підрядник той самий, дати ті ж, відрізняються лише суми. У 2016 році вартість ремонту становила 190 тисяч гривень, у 2017 році знову уклали угоду на залишок 55 тисяч гривень, а у грудні 2017 додатковою угодою було виділено ще 153 тисячі гривень.
За такою ж схемою відбувався ремонт покриття за адресою майдан Польовий, 15. У 2016 році з ФОП Петросян Є.О. було укладено угоду на ремонт, вартість якого становила 225 тисяч 724 гривні. У грудні 2017 була опублікована додаткова угода, за якою підприємцю перерахували ще 57 тисяч гривень. У документі є посилання на основну угоду за №ДТ/10 від 8 червня 2017 року, хоча на порталі публічних закупівель Prozorro окремо її нам знайти не вдалося, а лише опублікованою з додатковою аж у грудні.
 
Трошки й «заму»
Ще одним підприємством, якому пощастило під ялинку отримати додаткову угоду,  було ПРАТ «ЖШБУ-19». У червні 2017 року управління житлового господарства уклало з ним угоду на виконання ремонту прибудинкової території за адресами вул. Героїв Пожежних 125,а, 125б, 125в. Вартість робіт, які мали закінчити 1 вересня, становили 536 тисяч 237 гривень. Проте знов у грудні управління житлового господарства підписує додаткову угоду з підприємством та збільшує вартість робіт ще на 116 тисяч гривень. Кінцевий розрахунок відбувся 13 лютого 2018 року, що свідчить про те, що ПРАТ «ЖШБУ-19» виконувало роботи з грудня по лютий.
ПРАТ «ЖШБУ-19» є підприємством родини колишнього заступника міського голови з питань ЖКГ Олександра Фещенка. Під час його перебування на посаді, власником частини акцій підприємства, яке отримало чималу кількість підрядів на ремонти доріг у Житомирі, була дружина Фещенко. Проте сам Олександр Анатолійович у цьому конфлікту інтересів не вбачав. Одразу після звільнення 9 листопада 2017 року, він знову очолив своє підприємство.
 
Кошти навздогін
Підприємство «Асфальт плюс», яке зараз займається ремонтом вулиці Перемоги і результатом роботи якого не дуже задоволений міський голова, також здійснював ремонти прибудинкових територій. У серпні 2017 року підприємство підписало угоду з управлінням житлового господарства на виконання капітального ремонту вулиці Селецької, 13. Вартість робіт становила 214 тисяч гривень. Роботи мали бути виконані до 10 жовтня 2017 року, кінцева оплата, згідно з інформацією на порталі Еdata, була здійснена 9 жовтня. Проте у грудні 2017, попри повний розрахунок, була укладена додаткова угода. Цього разу вона збільшувала вартість робіт, які вже були закінчені, на 57 тисяч 311 гривень.
 
 
Якщо підсумувати, загальна сума на яку «збільшили» вартість капітального ремонту прибудинкових територій складає 622 тисячі 282 гривні. І мова йде лише про шість таких угод. Насправді їх більше, частина з них стосується капітальних ремонтів будинків. Але це вже тема для іншого розслідування.
Нерозумно було  б думати, що подібні речі відбуваються без згоди або хоча б обізнаності з боку вищого керівництва міста. Ми ж звернемося до правоохоронних органів з усіма матеріалами розслідування. Про результати обов’язково повідомимо.

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 4
Юрко
1 Юрій Градовський (Юрко)   • 08:51:08, 30.07.2018 [Материал]

От сволачі - ремонтувати прибудинкові території вздумали! Запрєтіть!
Любитель
2 Владислав Радченко (Любитель)   • 09:54:01, 30.07.2018 [Материал]

Господи, дай разуму слабоумному, который не понимает простой истины - разворовываются бюджетные деньги! Градовский, ты что совсем обезумел в животной злобе своей?
Юрко
3 Юрій Градовський (Юрко)   • 10:15:24, 30.07.2018 [Материал]

Так, як розкрадали риги з Демчиком та Гіруком, не розкрадав ніхто. Мемуари пишіть, убогі
Гражданин
4 Гражданин (Гражданин)   • 13:48:29, 30.07.2018 [Материал]

хунта всьо ремонтирует и строит!


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо