Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » antikorZt » 2018 » Август » 16
antikorZt Водоканал «відшив» прокуратуру

antikorZt


Оценка: 4.2/5 Голосов: 5

Водоканал «відшив» прокуратуру

16.08.2018, 10:30:05 2530 4.2 1

На початку 2018 року наша громадська організація зацікавилася питанням кредиту Світового банку на реконструкцію системи водопостачання у Житомирі. Здавалося б, майже 40 мільйонів доларів значна сума і житомиряни, які віддаватимуть ці кошти мають право знати деталі кредитної угоди зі Світовим банком. Проте директор КП «Житомирводоканал» так не вважає.
 
У лютому місяці на наш інформаційний запит на ім’я міського голови (потім лист був переадресований на директора водоканалу), ми отримали інформацію що у даному договорі нібито  визначена норма щодо нерозголошення інформації викладеної у ньому. Проте дізнатися про це не вдалося, бо договір під грифом «секретно». У відповіді також було зазначено, що ця інформація є конфіденційною та становить комерційну таємницю згідно пункту положення «Про забезпечення захисту інформації» затвердженого наказом від 08.02.2016 року №42. Проте, на нашу думку, це положення створено керівництвом КП «Житомирводоканал» для того, щоб приховувати публічну інформацію.
 
Тоді ж ми звернулися до прокуратури Житомирської області з проханням посприяти тому, щоб договір зі Світовим банком та КП «Житомирводоканал» був оприлюднений та доступний для громади міста. В свою чергу працівники прокуратури повідомили нас, що як тільки вони отримають копії документів, обов’язково нас про це повідомлять. Так пройшло декілька місяців, і ми вже втомилися чекати.
У липні ми пишемо повторне звернення прокурору Житомирської області. Як виявилося, відповідь від водоканалу надійшла на адресу місцевої прокуратури ще у квітні місяці, в якій мова знову йшла про відмову у наданні інформації у зв’язку з відсутністю у прокурора, на думку дирекції комунального підприємства, правових підстав для витребування даних документів.
 
Але по суті, даний договір прихований пунктом положення «Про забезпечення захисту інформації» затвердженого наказом від 08.02.2016 року №42 директором водоканалу. Тобто всередині комунального підприємства директор сам вирішив, яка інформація публічна, а яка ні, та ще й видав положення.
Тож чому приховують ці документи? Що такого може містити кредитний договір, що його бояться показати житомирянам? І що чекає нас, коли прийде час повертати кошти?

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 1
Юрко
1 Юрій Градовський (Юрко)   • 09:19:19, 17.08.2018 [Материал]

Нікітін відшив Демчика))) Але ссучені всі - до прокурорських миттю полетіли


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо