Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » antikorZt » 2018 » Декабрь » 10
antikorZt Дорогий заступник

antikorZt


Оценка: 2.8/5 Голосов: 9

Дорогий заступник

10.12.2018, 15:03:45 1828 2.8 5

Минулої п’ятниці «Антикорупційний рух Житомирщини» опублікував заробітну плату заступника міського голови Дмитра Ткачука за листопад 2018 року, яка склала 74 тисячі 953 гривні.

Наші читачі розділилися на два табори: на тих, хто був обурений такою зарплатою чиновника, який, на їх думку, не напрацював на ці кошти, та на друзів заступника мера, які його всіляко захищали.

Аби уникнути звинувачень в інсинуаціях, ми публікуємо коротеньку інформацію стосовно діяльності заступника міського голови та тієї кількості бюджетних коштів, яка була витрачена на забезпечення його діяльності.

По-перше, цікавою є також тема розподілу обов’язків між заступниками міського голови згідно розпоряджень міського голови. Дмитро Ткачук організовує та координує діяльність лише одного управління міськради – транспорту і зв’язку.  Контролює діяльність лише 3 комунальних підприємства: «Спеціалізована монтажно-експлуатаційна установа», «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» та «Житомиртранспорт». Для порівняння, заступник міського голови Сергій Кондратюк є куратором 20 комунальних підприємств, частина з яких ВЖРЕПи, а заступник міського голови Світлана Ольшанська координує діяльність 6 департаментів та управлінь міськради. У заступника міського голови Дмитра Ткачука їх навіть візуально менше. Якщо в інших обов’язки займають близько 1,5 сторінки друкованого тексту, то у Дмитра Ткачука всього 0,5.

Тут однозначно варто порівняти рівень відповідальності та рівень заробітної плати.

А тепер ближче до самої заробітної плати. Якщо у 2016 році (2015 рік не беремо, там всього лише 1 місяць) Дмитро Григорович отримав 168 тисяч 557 гривень, а 2017 році – 254 тисячі 330 гривень, то у 2018  апетити значно зросли – 442 тисяча 031 гривня. У цій сумі заступник мера отримав 68 тисяч гривень на «високі досягнення», 167 тисяч щомісячних премій, 12 тисяч 450 – відпускних та 36 тисяч матеріальної допомоги до відпустки. Ще 37 тисяч 271 гривню з міського бюджету він отримав матеріальної допомоги на покращення соціально побутових умов.

Варто зазначити, що протягом останніх двох років депутат Житомирської міської ради Ірина Ярмоленко пропонувала міськвиконкому нараховувати заробітну плату працівникам міськвиконкому за ключовими показниками ефективності (KPI). Наша громадська організація двічі надсилала інформаційний запит стосовно того чи дана система оцінки запрацювала у міський раді, на що секретар міського ради повідомляла нам, що заробітна плата нараховується згідно постанови Кабміну.

За Дмитром Григоровичем також закріплений і службовий автомобіль ЗАЗ Daewoo Sens з водієм. Ремонт автомобіля разом з запасними частинами обійшовся міському бюджету у 2017 році – 29 тисяч 763 гривні, у 2018 році – 23 тисячі 377. На паливно-мастильні матеріали протягом 2017 року було витрачено – 58 тисяч 344 гривні, у 2018 році (за 11 місяців) – 78 тисяч 329 гривень.

Беремо середню ціну бензину А-95 за 2018 рік. Маємо близько 29 гривень за літр.

78 тисяч 329 гривень ділимо на 29. Отримуємо 2,701 л. Кількість витрачених літрів ділимо на 11 місяців. Отримуємо 245 літрів на місяць. У в одному місяці близько 20 робочих днів. В результаті отримуємо, що службовий автомобіль заступника міського голови в день в середньому має споживати трохи більше 12 літрів. Враховуючи те, що в середньому ЗАЗ Daewoo Sens по місту споживає близько 10 літрів на 100 км, можна зробити висновок, що службовий автомобіль щодня накатує мінімум 120 км по місту. По трасі, зрозуміло, проїде більше. Чи реально виїздити стільки пального, навіть з урахуванням відряджень у інші міста – вирішуйте самі.

31 раз заступник міського голови їздив у Київ, 4 у Львів, 3 у Тернопіль. Їздив також у Вінницю, Чернігів, Хмельницький, а також в Олевськ. З закордонними відрядженнями ситуація цікавіша. З 2016 року Дмитро Ткачук встиг з’їздити двічі у Познань, один раз у Тбілісі, Дубровнік, Надажин, Люблін, Мінськ та більше тижня провести у Пекіні. Що корисного Дмитро Григорович привіз, окрім магнітиків на холодильник, сказати важко. Можливо, зможуть пояснити жителі мікрорайону Паперова фабрика, у яких протягом останніх років є проблема з транспортним сполученням з містом.

От, власне, і узагальнена інформація стосовно обов’язків заступника міського голови Дмитра Ткачука, а також кількості коштів, які витрачаються на його діяльність з бюджету, тобто з наших податків. Вартує його робота майже півмільйона на рік, вирішуйте самі.

Ми ж проаналізуємо діяльність і інших заступників міського голови.

 

 

 

 

 

 

 

Прикреплённые изображения:
antikorZt Дорогий заступник
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 5
Сalikusu
1 Çalıkuşu (Сalikusu)   • 21:42:52, 11.12.2018 [Материал]

а з ділов він вже Дмитро Григорович?
нє, зрозуміло, що згідно паспортних даних, але....
може наприкінці 2019 будемо звертатися Його Велика Величність Цар Дмитро Григорович Великий та Вседосяжний?
ВиК
2 Виктор Борисенко (ВиК)   • 17:14:58, 12.12.2018 [Материал]

Молчите, холопы! Никто вам слово не давал и ваше мнение никого не интересует!
bda
3 ДДД (bda)   • 20:25:07, 12.12.2018 [Материал]

Ну, и, толку от этой аналитики?
А, глава "Нафтогаза", а глава "Укрпочты", а.........
Hasan
4 Олександр (Hasan)   • 22:24:25, 12.12.2018 [Материал]

Да какая тут аналитика? ))) Хотя мне отдельные попытки таки понравились:
"Якщо в інших обов’язки займають близько 1,5 сторінки друкованого тексту, то у Дмитра Ткачука всього 0,5."

Но если бы Гирук на посту начальника городской налоговой занимался прямыми обязанностями фискала да еще бы был немного сообразительней, то догадался хотя бы в этом блоге ДОБАВИТЬ к НАСЧИТАННОЙ зарплате Ткачука еще и единый социальный взнос (т.е., еще +97 тис. грн.) и подытожить, что заместитель обходится городу больше, чем в 600 тис. в год хотя и официальных, но все-таки гривен... Но что-то слаб бывший главный налоговик города в этих цифрах, потому и получил более скромную цифру в полмиллиона... Какая уж тут аналитика )))

Тут бывший министр финансов Данилюк давал интервью (https://lb.ua/news/2018/12/12/414724_aleksandr_danilyuk_posle_aresta.html) и в нем не стеснялся на характеристики налоговым работникам (в том числе, я думаю, и бывшим):
"Все понимают, что ГФС – один из центров коррупции. Коррупция работает только тогда, когда есть вертикаль и кто-то наверху прикрывает – она НЕ МОЖЕТ ОСТАНОВИТСЯ НА КАКОМ-ТО УРОВНЕ, не доходя до верхушки"

В принципе, ничего нового бывший министр не сказал и 99,9% житомирян приблизительно так и представляли себе работу налоговой, особенно во времена дважды несудимого. Но некоторые жители Олиевки все же верят, что будущий антикоррупционер на посту начальника налоговой рубал головы этой коррупционной гидре налево и направо, спасал предпринимателей от "налоговых площадок" да отчаянно боролся с обналом и прочими нарушениями налогового законодательства...
Юрко
5 Юрій Градовський (Юрко)   • 10:17:27, 16.12.2018 [Материал]

Зрозуміло: Демчик не хоче бути керівником ТТУ, він хоче бути заступником міського голови


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо