Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » antikorZt » 2019 » Август » 27
antikorZt Підрядник, що провів реконструкцію «Спартака», понад 5 років не може відремонтувати басейн у дитячому садочку

antikorZt


Оценка: 4.4/5 Голосов: 7

Підрядник, що провів реконструкцію «Спартака», понад 5 років не може відремонтувати басейн у дитячому садочку

27.08.2019, 13:25:05 3175 4.4 4

Реконструкція басейну, який знаходиться на балансі навчально-виховного комплексу №25, що знаходиться за адресою вул. Бориса Тена, 84-а, розпочалася у 2013 році. Вартість робіт з заміною усіх комунікацій та облаштуванням території складає  3,8 мільйони гривень. Згідно результатів тендеру, перемогу отримало підприємство ПРБФ «Комунальник».
Попри те, що на дворі вже 2019 рік, роботи на об’єкті все ще тривають і чи зможуть діти користуватися басейном у новому навчальному році поки що під питанням.

Ще на початку літа наша громадська організація «Антикорупційний рух Житомирщини» надіслала на департамент освіти Житомирської міської запит щодо ходу реконструкції будівлі басейну ЖНВК №25.
Листом керівництво навчально-виховного комплекту №25 повідомили нас про те, що басейн в експлуатацію не введений через те, що підрядник не закінчив усі роботи, які передбачені в проектній документації.
До таких робіт можна віднести як незначні, наприклад, улаштування гумових накладок на сходи центрального входу басейну, що можна зробити швидко, так і ті роботи, які потребують більшої уваги. Зокрема, ремонт покрівлі, яка протікає внаслідок чого з’являється грибок на стінах, закінчення електромонтажних робіт, благоустрій території та інше.


До речі, про благоустрій. У тому ж листі зазначено, що під час проведення силового кабелю підрядником було пошкоджено асфальтне покриття ЖНВК №25, яке до цього часу не відновлено.
У листі також зазначено, що частина актів виконаних робіт, які надало навчально-виховному комплексу №25 управління капітального будівництва, не датовані та не підписані.
Разом з тим, керівництво дитячого садочку зазначає, що у басейні кудись зникли меблі та інвентар. Підрядник обіцяє усе повернути, однак коли саме це станеться – під питанням.


Зазначимо, що у червні 2019 року на об’єкті виїзне засідання провела комісія з соціально-гуманітарних питань міської ради.
Підрядник зазначав, що виконав усі роботи, однак балансоутримувач наполягав на зворотному. Директор ПРБФ «Комунальник» Андрій Корзун під час зустрічі з депутатами зазначав, що його підприємство виконало ряд робіт, які не були передбачені проектно-кошторисною документацію, але мають бути оплачені. На запитання депутата Наталії Леонченко для чого підрядник виконував роботи, яких не було в ПКД, директор підприємства дати відповідь не зміг.
Разом з тим, члени комісії зафіксували на стінах грибок, а керівник навчально-виховного комплексу повідомила, що на об’єкті навіть немає пожежної сигналізації.  
Загалом ситуація виглядає досить дивно, адже виходить, що понад 5 років міська влада не може змусити підрядника закінчити роботи на такому маленькому об’єкті, тим часом діти могли вже давно користуватися басейном.  Разом з тим називати відносини місцевої влади з ПРБФ «Комунальник» конфліктними не варто. Це підприємство у 2017 році виграв тендер на реконструкцію стадіону «Спартак», вартість його за два роки виросла у 2,5 рази.
 

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 4
Karab
1 Сергей (Karab)   • 13:54:57, 27.08.2019 [Материал]

Така ж ситуація з Дитячим садком №61 "Берізка". Вже не знаю скільки роблять тей басейн. Там часом не тей самий підрядчик вийонує роботу?
garold
2 Кonstantin (garold)   • 09:04:57, 28.08.2019 [Материал]

Как там ларёк на Хлебной,победили коррупционеров или вся ваша борьба здесь и в газетах,типа что бы вас запомнили и голосовали на местных выборах за неустанных борцунов с коррупцией)))
MAS-ter
3 Mast (MAS-ter)   • 12:22:28, 28.08.2019 [Материал]

Комунальник за год натендерил больше четверти миллиарда гривен!
Чья это фирма?
Cobalt
4 Cobalt (Cobalt)   • 21:59:07, 29.08.2019 [Материал]

балейки... Они такие.


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо