Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » antikorZt » 2020 » Февраль » 20
antikorZt Як сильно хочеться, то можна: як у Житомирі з'являються нові МАФи

antikorZt


Оценка: 2.7/5 Голосов: 9

Як сильно хочеться, то можна: як у Житомирі з'являються нові МАФи

20.02.2020, 14:22:56 2433 2.7 3

Декілька тижнів тому ГО “Антикорупційний рух Житомирщини” розповідав про те, як у Житомирі за адресою вул. Корольова, 44 незабаром має з'явитися п'ять нових МАФів і хто до цього причетний з депутатів Житомирської міської ради та колишніх членів виконавчого комітету.

Нагадаємо, що у 2015 році виконавчий комітет Житомирської міської ради наклав мораторій на видачу паспортів прив'язок нових МАФів. Передбачалося, що мораторій буде діяти до розробки нової Комплексної схеми розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності.
У 2017 році міська влада повідомляла, що Комплексна схема готова, залишилося лише провести громадські обговорення. Однак станом на початок 2020 року вона і досі не затверджена.

Проте це не заважає новим МАФам з'являтися на вулицях нашого міста. І з першого погляду, для їх появи начебто знаходяться законні підстави. Зокрема, мова йде і про МАФи на вул. Корольова, 44.

На наш інформаційний запит від виконкому Житомирської міської ради ми отримали інформацію, що начебто ці МАФи — це тимчасовий соціальний майданчик, де буде реалізовуватися продукція за цінами виробника. Так це чи ні, дізнаємося вже після відкриття.
Зазначимо одразу, що про “тимчасовість” майданчика й мови йти не може, бо під МАФи власники вже залили фундамент.


Але сьогодні мова про інше. Яким чином мерія визначила тих підприємців, які отримали нові паспорти прив'язки, якщо у місті мораторій на їх видачу?

У мерії зазначають: для того, щоб визначити цих підприємців, було проведене жеребкування (так прописано у рішенні виконавчого комітету від 22.12.2016 року №1175).

У нашому розпорядженні є протокол проведення жеребкування визначення місць розміщення тимчасових споруд на “соціальному” майданчику за адресою вул. Корольова, 44.

Згідно з документом участь у жеребкуванні приймали лише 6 суб'єктів господарювання — ТОВ ТК “Полісся-Продукт”, ТОВ “Житомирський мясокомбінат”, ТОВ “Бромодум”, ТОВ “Нива експо”, ФОП Березун А.В., ФОП Петрук Є.П.

З вищезазначеного переліку лише ТОВ “Нива експо” не пощастило. З 5 учасників 4 мають зв'язок з владою міста.
Чи можна вважати жеребкування, про яке знало лише декілька осіб, наближених до влади, чесним? І чи не знайшлося ще б в Житомирі декілька десятків підприємців, які б хотіли прийняти участь, якби знали?

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 2
Юрко
1 Юрій Градовський (Юрко)   • 15:33:16, 22.02.2020 [Материал]

А як там з МАФом на Хлібній? Чи Боровський вже порішав з вами?
MAS-ter
2 Mast (MAS-ter)   • 09:05:17, 26.02.2020 [Материал]

Полесье-продукт - Ракович. Березун - Юзвинский. И дальше по списку. Нажретесь наконец?


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо