Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » antikorZt » 2020 » Апрель » 10
antikorZt Утримання КП “Житомиртранспорт” коштує 1,5 мільйони на рік. Виправдано?

antikorZt


Оценка: 2.0/5 Голосов: 8

Утримання КП “Житомиртранспорт” коштує 1,5 мільйони на рік. Виправдано?

10.04.2020, 07:47:45 3201 2.0 1


У березні у Житомирі стався збій у системі електронних оплат за проїзд у громадському транспорті. З карток житомирян масово списувалися гроші, більшість списань відбувалося вночі. При тому, що дехто з пасажирів громадським транспортом взагалі напередодні не користувався. У деяких житомирян списання коштів продовжувалося вдень по декілька разів.

Керівник КП “Житомиртранспорт” Андрій Гнеличко, а також начальник управління транспорту та зв'язку Житомирської міської ради Костянтин Підпокровний запевняли, що начебто кошти, які списалися з рахунків — це гроші за минулі поїздки.

“З 12 на 13 (березня) число відбувся збій у роботі сервера, це сталося у зв’язку з аварійним відключенням енергопостачання і це стало причиною відсутності інформації в системі про проїзд у громадському транспорті. Сама система на сервер записує всі валідації, все що пройшло протягом дня, а так як було вимкнене світло всі файли не попали в цей день. 13 числа зранку працівники КП «Житомиртранспорт» цю проблему усунули, система була відновлена і запрацювала у штатному режимі. Вся інформація по проїзду жителів, через те що відбувся збій, ввечері 13 за 11, 12 та 13 число потрапила у систему і одразу пішла на банківський сервер. Тому багатьом прийшли повідомлення про списання за 11, 12 і 13 число, коли вони їздили”, - пояснював Андрій Гнеличко та додавав, що близько 250 житомирян звернулося в комунальне підприємство з повідомленням про помилкове списання коштів.

Цікаво, що керівник комунального підприємства виключав можливість списання коштів без поїздок, однак обіцяв усе перевірити. Міський голова Сергій Сухомлин на відміну від Андрія Гнеличко був у цьому впевнений.

«Тільки спокій! В результаті проведення технічних робіт на Житомиртранспорті, списання коштів за минулі поїздки відбулося практично одночасно. Перевірте попередні поїздки в плані списання. Житомиртранспорт не списував зайві поїздки (на 99%). Перевіряємо», – зазначив Сергій Сухомлин.
Вже 17 березня заступник міського голови з питань транспорту Олександр Шевчук повідомив, що ситуація відбулася через збій серверу, а 25 березня чиновник та керівництво КП “Житомиртранспорт” обережно визнали, що помилкові списання були і кошти житомирянам треба буде повернути.

До “карткового скандалу” про існування КП “Житомиртранспорт” більшість житомирян навіть не здогадувалося. Навіть ті, хто знав, не до кінця чітко розуміли його функції. А от після скандалу багато хто засумнівався у ефективності діяльності цієї структури.

У 2016 році, коли була відновлена робота КП “Житомиртранспорт” передбачалося, що одним з завдань підприємства буде запровадження системи єдиного електронного квитка у громадському транспорті, також підприємство мало виконувати ряд суміжних функцій, зокрема диспетчеризацію електротранспорту, розробку розкладів та схем рух транспорту, запровадження електронних послуг та створення на базі електронного квитка “картки житомирянина”. Однак поки що жодне з покладених на підприємство зобов'язань не було виконано на 100%.

Голова ГО “Антикорупційний рух Житомирщини” Євгеній Демчик, який керував КП “Житомирське трамвайно-тролейбусне управління” з вересня 2018 року по серпень 2019 зазначає, що КП “Житомиртранспорт” - це підприємство “прокладка”, основною функцією якої є заробляння коштів за рахунок КП “Житомирське трамвайно-тролейбусне управління”.

“Коли я прийшов працювати в ТТУ, то відверто здивувався, що підприємство сплачує КП “Житомиртранспорт” гроші за обслуговування валідаторів при тому, що це обслуговування здійснює самостійно. Договір за яким здійснювалися розрахунки перевіркою з міськради був визнаний фіктивним. Тому я вважаю, що КП “Житомиртранспорт” - це підприємство прокладка. Схема злагоджено працювала доки про це не знала громадськість міста, а лобістами цього був заступник мера Дмитро Ткачук та тодішній керівник КП “Житомиртранспорт”, депутат Іван Фурлет. Однак я такі розрахунки зупинив, через що у нас і виникнув конфлікт.

Щодо збою, то наскільки мені відомо, такі поодинокі дивні списання були і раніше. Час від часу про це скаржилися житомиряни у фейсбуці, однак їм пояснювали, що це списуються кошти за попередні поїздки. Цей масовий “збій” як його називає керівництво міста, а, на мою думку, справжня афера, просто викрила, що це комунальне підприємство не просто прокладка, яка доїть ТТУ, їм замало, вони ще напряму залізли у кишеню житомирян”, - розповідає Євгеній Демчик.

Згідно з документами, які ми отримали у відповідь на наш інформаційний запит, на підприємстві КП “Житомиртранспорт” працює директор, заступник директора, головний бухгалтер, начальник відділу інформаційних технологій, головний диспетчер, адміністратор систем, менеджер, технік-програміст, бухгалтер, електромеханік з ремонту устаткування та обслуговування устаткування інформаційних систем та технічний працівник.

Зокрема зарплата директора КП “Житомиртранспорт” згідно штатного розпису складає 19 тисяч 715 гривень, зарплата його заступника — 16 тисяч 757 гривень, головного бухгалтера — 15 тисяч 772 гривні, начальника інформаційного відділу — 11 тисяч 579 гривень, головного диспетчера — 9 тисяч 753 гривень.

Зарплата інших працівників варіюється від 8 тисяч 656 гривень до 5 717.

Згіжно з інформацією, яку нам надало КП “Житомиртранспорт” у 2020 році на підприємстві заплановано незначне підвищення зарплати за рахунок надбавок.

З огляду на місячний фонд заробітної плати комунального підприємства, за 2020 рік утримання КП “Житомиртранспорт” обійдеться більше ніж 1,5 мільйона гривень.

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 1
Vovik-RF
1 Vovik (Vovik-RF)   • 11:16:27, 13.04.2020 [Материал]

Дык, а шо же ж не создать такую "прокладку" и не качать денюжку, ежели руководство города и депутаты в доле


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо