Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » antikorZt » 2020 » Апрель » 24
antikorZt Куди йдуть гроші Оліївської громади

antikorZt


Оценка: 3.5/5 Голосов: 11

Куди йдуть гроші Оліївської громади

24.04.2020, 12:00:43 3372 3.5 3

Так історично склалося, що влада – місцева або на загальноукраїнському рівні – виправдовує невиконання своїх передвиборчих обіцянок, погані дороги, неприбрані темні вулиці нестачею грошей у бюджеті. Після проведення реформи децентралізації у 2014 році ситуація кардинально змінилася. У Києві вже не диктують куди витрачати гроші. Місцеві громади приймають рішення самостійно. На думку натхненників реформи децентралізації саме це дозволить впливати на якість життя в громадах, їх розвиток. Адже якщо депутати вирішують куди витрачати бюджетні гроші, виконком сільської ради витрачає, то набагато простіше потім спитати за поганий результат або подякувати у випадку хорошого.

Але чи знають люди куди насправді йдуть гроші громади? І чи завжди рішення народних обранців логічні і направлені саме на розвиток сіл? Ми проаналізували закупівлі Оліївської сільської ради протягом останніх пів року і нам є про що вам розповісти.

13 квітня 2020 року Оліївська сільська рада заключила три договори з Поповою Наталею Михайлівною. До 15 листопада 2020 року вона має здійснити поточний ремонт меморіального комплексу «Загиблим воїнам» у селі
Довжик, поточний ремонт меморіального комплексу «Загиблим воїнам» в селі Некраші, Поточний ремонт меморіального комплексу «Загиблим воїнам» в селі Троковичі. Загальна вартість усіх поточних робіт складає 382 тисячі 388 гривень.

Ще значну суму Оліївська сільська рада витратить на виготовлення проектно-кошторисної документації, увага, на будівництво гаража на три бокси для шкільних автобусів в Оліївці. Вартість робіт – 78 тисяч 157 гривен. Лише за проектно-кошторисну документацію. За ці кошти можна було б гараж і збудувати.

Ще один приклад сумніватися у доречності витрат коштів – проектна документація на будівництво території автостоянки. Наразі на вулиці Садовій в Оліївці влада облаштовує автостоянку. Можливо для того, щоб було де припаркуватися автомобілям, які приїздять на митницю. Однак, лише на виконання проектної документації сільської владою було витрачено 60 тисяч гривень. Підрядник було ТОВ «Сервісний центр нерухомості». Чи виправдана така сума на проект об’єкту, де просто висипали щебінь, встановили бордюри, потім, очевидно, заасфальтують і нанесуть розмітку?

У квітні 2020 року на виготовлення проектно-кошторисної документації на будівництво міні-футбольного поля за межами населеного пункту в селі Світин було витрачено 54 тисячі гривень. Роботи виконував Голенков Олег Олександрович. До прикладу, у травні 2019 року Оліївська сільська рада витратила трохи більше на капітальний ремонт футбольного поля в Оліївці на вулиці Зоряна, а тут лише на проект така значна сума коштів. Однак не проектно-кошторисними документаціями єдиними! 14 лютого 2020 року сільська рада придбала папір для роботи апарату ради на 120 тисяч гривень у Остапчука Михайла Леонідовича. Всього було придбано 1060 пачок – це майже 3 пачки на день, у разі якщо сільська рада буде працювати цілий рік без вихідних. Якщо підрахувати, то вартість однієї пачки паперу склала 113 гривень. При чому, що в роздріб його можна придбати за 80 гривень. Різницю рахуйте самостійно.

Окрім паперу сільська рада закупила і канцелярське приладдя. Щоправда, на сайті публічних закупівель не вказано яке саме, а зазначено, що канцелярське приладдя закуплене у кількості 1000 штук. Вартість закупівлі складає 111 тисяч 699 гривень. Постачальником канцелярського приладдя є Кучерук Дмитро Геннадійович. Підприємець не вперше працює з сільською радою, а навіть на постійній основі. У грудні 2019 року він продав сільській раді новорічні подарунки на 51 тисячу 500 гривень. У березні сільська рада закупила у нього продуктові набори у кількості 1587 штук. За це з бюджету громади було сплачено 198 тисяч 375 гривень. Окремо на 54 тисячі гривень було придбано 1587 пачок гречки. Зазначимо, що на сайті Оліївської сільської ради вказано, що пакети власноруч фасували працівники апарату та представники Центру надання соціальних послуг, при тому, що у закупівлі вказано, що постачальник має надати саме продуктові набори, а не окремо крупи, які потім необхідно комусь збирати.

Сільська влада дбає в тому числі і про себе. Був проведений тендер на виконання робіт з комплексного благоустрою території Оліївської сільської ради. До кінця 2020 року роботи має виконати КП «Здобуток» сільської ради. За це йому сплатять 199 тисяч гривень. Цікаво, що саме буде висаджено біля сільської ради, якщо усі клумби і дерева поряд з нею і так у гарному стані?

До слова, 15 квітня 2020 року сільська рада уклала договір з ФОП Столяр Ірина Іванівна на закупівлю квітів. Їх вартість – 90 тисяч гривень. Разом з тим сільська рада вирішила відремонтувати туалет сільської ради, який знаходиться на вулиці. Ціна такого ремонту 110 тисяч гривень, і виконував його підрядник ТОВ «Полісся Профіт». До речі, ремонт у вуличній вбиральні не так давно відбувався, коли сільським головою був Михайло Скок. Невже ремонт так швидко зіпсувався? Це ж підприємство прибирало сніг в Оліївській ОТГ. І хоча договір з підприємством було підписано на суму вище 700 тисяч гривень, очевидно, суха зима змусила чиновників кількість коштів, які вони збиралися заплатити ТОВ «Полісся профіс», зменшити. Таким чином підприємство наприбирало снігу в цьому році на 177 тисяч гривень.

17 лютого 2020 року Оліївська сільська рада провела тендер на закупівлю автомобіля. В результаті сільська рада уклала договір з підприємством ТОВ «СТАР-КАР» на закупівлю легкового автомобіля вартістю 440 тисяч гривень 340 гривень. Це легковий автомобіль Toyota Corolla 1.6 Valvematic, CITY, 6 M/T. Найімовірніше, це автомобіль для сільської ради, службовий автомобіль сільського голови.

Дбає влада і про інтелектуальне збагачення. У акціонерного товариства «Укрпошта» наприкінці 2019 року було придбано газети, періодичні видання та журнали у кількості 40 штук. На це з бюджету громади було витрачено понад 113 тисяч гривень, тобто один примірник вартував близько 2 тисяч 800 гривень.

А ви ще дивуєтеся, що не вистачає коштів на будівництво шкіл та дитячих садочків?

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 3
Гражданин
1 Гражданин (Гражданин)   • 15:45:25, 25.04.2020 [Материал]

будівництво і ремонт стільки, і коштують зараз.
Гражданин
2 Гражданин (Гражданин)   • 15:46:05, 25.04.2020 [Материал]

Toyota Corolla 440 тисяч, а Туарег 50 тисяч - просто загадка якась.
pushistik13
3 Пушистик (pushistik13)   • 21:49:50, 26.04.2020 [Материал]

уберите свои грязные ручёнки от Олиевской ОТГ
учитывая количество заасфальтированыых дорог, голове можно и кэмри купить.


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо