Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » antikorZt » 2020 » Май » 14
antikorZt ПИВА НЕ БУДЕ. Виконком заборонив продаж підакцизних товарів на соціальному майданчику

antikorZt


Оценка: 4.0/5 Голосов: 8

ПИВА НЕ БУДЕ. Виконком заборонив продаж підакцизних товарів на соціальному майданчику

14.05.2020, 13:00:10 4579 4.0 0

12 травня наша громадська організація опублікувала статтю "Як під "соціальний майданчик" рішення виконкому підганяли". В ній ми вчергове розповіли про ситуацію, яка відбувається на соціальному майданчику за адресою м. Житомир, вул. Корольова, 44.

Зокрема, на майданчику, який називається «соціальним» здійснюється продаж підакцизних товарів, хоча згідно з рішенням виконавчого комітету від 22.12.2016 № 1175 «Про погодження розміщення тимчасових “соціальних” майданчиків на території міста Житомира», яке регламентувало створення майданчика, це заборонялося.

Пізніше нам стало відомо, що у березні 2020 року виконком вилучив пункт щодо заборони реалізації підакцизних товарів, а також товарів за цінами виробника.

Ми звернулися щодо цієї ситуації до міського голови Сергія Сухомлина, а також до депутатів Житомирської міської ради.

Не знаємо, що саме вплинуло: обурення житомирян через продаж пива на «соціальному» майданчику чи наші звернення, але 14 травня, на позачерговому засіданні виконавчого комітету Житомирської міської ради, було підтримано проект рішення щодо внесення змін у рішення виконкому від 22.12.2016 № 1175 «Про погодження розміщення тимчасових “соціальних” майданчиків на території міста Житомира».

Зокрема, сьогодні пункт 1 рішення, цитуємо
«Погодити розміщення тимчасових “соціальних” майданчиків для реалізації продовольчих товарів за цінами виробників (…) було доповнено висловом наступного змісту:
«без реалізації підакцизної групи товарів та з часткою товарів місцевих виробників понад 50%».

Заступник міського голови Світлана Ольшанська «з голосу» доповнила проект рішення пропозицією, що підприємці привели у відповідність усі документи та асортимент протягом 3 місяців.
Тобто відтепер, після рішення виконкому, яке було прийнято сьогодні, на соціальному майданчику за адресою вул.Корольова, 44 в асортименті має бути представлений товар місцевого виробника на 50%, а також не буде реалізації підакцизної групи товарів.

Ми вважаємо це черговою маленькою перемогою нашої громадської організації.
Щоправда, логіка членів виконкому, які у березні вилучили зі свого рішення 2016 року пункт щодо заборони торгівлі підакцизними товарами на «соціальному» майданчику, а у травні, після розголосу, його повернула – нам так і залишилася незрозумілою.

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо