Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Украина » Undr » 2022 » Май » 1
Undr Справжній козацький КУЛІШ для волонтерів. На вогні, ситний, поживний. Буде смачно з Андрієм Собичем!

Undr


Оценка: 5.0/5 Голосов: 2

Справжній козацький КУЛІШ для волонтерів. На вогні, ситний, поживний. Буде смачно з Андрієм Собичем!

01.05.2022, 15:04:17 2932 5.0 0

Його можна приготувати на природі, у лісі, у полі, вдома. На вогні або на плиті, у каструлі або ж у казані. Простий рецепт, звичайні інгредієнти. Але ж скільки козацької сили він додає.
Сьогодні Андрій Собич разом із учасником фольклорного гурту "Джерельце" Владіславом Пешкіним приготували справжній козацький куліш - найпоширенішу в Україні хліборобську, козацьку та чумацьку страву на вогні. Готовили з любов'ю бо мали нагодувати волонтерів Житомирського волонтерського штабу, які щодня роблять добру справу для захисників України і наближають нашу победу в цій клятій війні з рашистами.
Співає гурт "Джерельце"

Підтримати волонтерський центр Навколокультурного простору
5168 7422 1936 0686 (Приват)
4441 1144 2933 6702 (Моно)
[email protected] (Pay Pal)



Рецепт
Інгредієнти на 6 л ємність.
Пшоно – 500 г. Сало – 300 г. Свинина – 700 г. Лук – 5 шт. Морква - 3 од. Картопля - 6 од. Яйце - 5 шт. Часнику одна голівка. Кріп, петрушка пучок. Сіль, перець за смаком. Вода - 3 літри (Якщо любите схожу на юшку, то води наливайте більше. Ми робили консистенцію каші)
Почистити картопля, покришити дрібним кубиком. Як закипити, збирати піну. Добре промийте пшоно, разів п'ять зливаючи воду. У казан додайте нарізане сало, коли віддасте жир кидайте нарізане м'ясо. Додайте лук, через хвилину моркву. Соліті не треба. Додайте дрібно|мілко| нарізаний картофель і залийте водою. Варити, не накриваючи кришкою до того, як картопля почне розварюватися. Коли розвариться картопля, потовчіть її, щоб не було шматочків. Засипте пшоно, посоліть, поперчіть та варіть до масткого стану. Розбийте в миску яйця, розколотіть, вилийте в кашу та швидко розмішайте. Покришити в кашу зелень – лук, кріп, петрушку. Зніміть з вогню і кілька хвилин дайте настоятися, набратися пахощів і трохи охолонути. За традицією, куліш їсти гуртом з однієї великої миски дерев'яними ложками, аби не обпектися.
Смачного!
Підписуйтесь на канал! Тут буде багато корисних та смачних рецептів!
Наприклад раджу вам подивитись стародавню українську кухню "Гречаники" https://youtu.be/NFiGagYPkjY

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо