Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Мистецтво і культура » 2008 » Февраль » 21 » 23:07:51

Стартовал проект «Перша нота»

20.02.2008, 23:24:55 14766 1
Стартовал проект «Перша нота»

В Житомирський області стартував проект «Перша нота» радіостанції «Житомирська хвиля. Впродовж лютого-травня в багатьох районах області побуває творча група проекту з метою прослухати якнайбільше обдарованих дітей в рамках співочого конкурсу.

Вік дітей, які можуть спробувати свої сили у цьому конкурсі від 6 до 16 років. Хочемо запросити юних співаків та їх батьків на відбіркові тури «Першої ноти».

Цього разу конкурс представляє з себе велику географічну експедицію районними центрами області і присвячений 10-річчю конкурсу-караоке на радіо «Житомирська хвиля». Відбіркові тури у райцентрах відбуватимуться щонеділі (в приміщеннях будинків культури з 11 до 18 години). Учасники мають представити журі будь-яку українську пісню на власний вибір. Переможці відбіркових турів працюватимуть у звукозаписній студії та будуть запрошені на фінальний концерт, який пройде у травні в Житомирі. Конкурсанти змагатимуться за головні призи від спонсорів та меценатів проекту. Плануємо, що 20 липня, під час святкування дня народження радіостанції «Житомирська хвиля», переможці конкурсу «Перша нота» на Соборному майдані співатимуть на одній сцені з відомими українськими виконавцями.

Події, що відбуватимуться на конкурсі матимуть своє продовження у радіо- та телещоденниках в ефірі радіо «Житомирська хвиля» (по будням о 15 годині 45 хвилин), обласного радіо (по суботам о 12-40), телеканалу «Житомир» (субота о 13-40, неділя 23-10) та студії «Ц-ТВ» (субота, неділя та середа, ефіри: 10-00, 13-00, 18-30, 21-00, 23-00). Слідкуйте за ефіром.

Перша зупинка проекту «Перша нота» відбулася у Черняхові. В ході кількагодинної боротьби (44-ри учасники) перемогу здобули - Світлана Новицька (9 клас Черняхівської гімназії) та Дана Оханська (8 клас Черняхівської школи). А 12-тирічна Ангеліна Левандовська отримала приз глядацьких симпатій.

Цієї неділі «Перша нота» побувала у Володарськ-Волинському, тут перемогу у відбірковому турі здобула 14-річна школярка з Володарськ-Волинського Олена Жуковець.

Наступний населений пункт, куди в неділю 24-го лютого завітає творча група радіо- та тележурналістів – Ємільчине. А ще за тиждень "Перша нота" буде у Коростені, а далі з кроком у тиждень співочий конкурс крокуватиме областю, це будуть Малин, Радомишль, Коростишів, Ружин, Червоноармійськ, Романів, Баранівка та Житомир.

ДОВІДКА: Конкурс юних співаків «Перша нота» вперше був проведений у 2004 році і його учасниками стали близько 600 дітей з Житомира та області. Серед переможців конкурсу «Перша нота-2004» зараз вже відомі молоді виконавці Ганна Тиха, Євген Сидоров, Андрій Жеревчук, Юлія Полонченко, Галина Іваненко та інші.

Схожі новини:


Комментариев: 1
1 steel_mechanix   • 15:40:16, 30.05.2009 [Материал]

скажите пожалуйста, кто организатор сего действа, кто являеться членами жюри, какое отношение они имеют к МУЗЫКЕ и на основании КАКИХ КРИТЕРИЙ производиться отбор в финал?

я присутствовал 30-ого мая в житомире в ДК, что могу отметить... Из числа тех людей которые прошли в финал однозначно (не у всех но процентов 80%) была аритмия, и ноты мимо кассы. Также смутил тот факт, что среди конкурсантов несколько было явно "своих", - мое имхо, но моя наблюдательность не дает осечки.
Ибо прошли "эти самые" учасники в финал, а с ними ,какбудто специально взяли людей БЕЗ ШАНСОВ на победу, таким образов явно выделяя тройку-двух на общем фоне.

Где ваша совесть?Минимум 5 достойных соперников было циницно не пропущено в финал! Или может по вашим ушам прошлось стадо медведей? Или среди учасников есть ваши протеже?

И ещё добавлю: в конкурсе присутствует особый национализм, нездоровый национализм. Исполнители поющие на иностранных языках вызывали ОСОБУЮ аллергию у жюри.

Будте добры уважаемые ЖЮРИ если вы это читаете, назвитесь кто ВЫ есть, и ЧТО вас связывает с музыкой, по каким критериям вы проводите отбор, по смазливым личкам и попкам или относительно каких-нибудь общепризнаных правил? или вами руководят ваши личные амбиции?

Оголошення на ЖЖ інфо: