Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Суспільство і влада » 2008 » Ноябрь » 3 » 12:15:06

АМКУ уличил Светлану Пивоварову в безосновательных высказываниях

03.11.2008, 12:15:06 4036 2
АМКУ уличил Светлану Пивоварову в безосновательных высказываниях

30 жовтня 2008 року в газеті “Місто” під рубрикою “Чому і на скільки зросла квартплата” надруковано інтерв’ю з начальником управління житлового господарства Житомирської міської ради Півоваровою С.І. Відповідаючи на запитання журналіста які нормативи визначали розміри тарифів і якими є ці тарифи, Півоварова С.І. зазначила, що тарифи з квартплати пройшли перевірку та затверджені обласним відділенням Антимонопольного комітету та Держінспекцією з контролю за цінами в Житомирській області, що засвідчує їхню обґрунтованість.

Зважаючи на твердження начальника управління житлового господарства Житомирської міської ради, Житомирське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України вважає за необхідне повідомити громадськості м. Житомира наступне.

Протягом 2008 року виконавчий комітет Житомирської міської ради тричі у січні, вересні та жовтні звертався до Відділення щодо погодження проектів рішень “Про встановлення тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій”.

При цьому Відділення двічі не погодило надані проекти рішення через їх суперечність вимогам законодавства про захист економічної конкуренції.

Так, листом від 09.02.2008 Відділення відмовило у погодженні проекту рішення, наданого у січні 2008 року, та повідомило виконавчий комітет Житомирської міської ради про те, що тарифи, які планується встановити, не відповідають вимогам постанови Кабінету Міністрів України від 12.07.2005 № 560, а саме: сформовані з усередненим розрахунком вартості кожної послуги, які є однаковими для певних груп будинків всіх КВЖРЕП м. Житомира, а не окремо по кожному будинку.

Листом від 11.09.2008 відділення знову відмовило у погодженні проекту рішення, наданого у вересні 2008 року, через відсутність висновків Державної інспекції з контролю за цінами в області про економічну обґрунтованість розрахунків планованих витрат, пов’язаних з технічним обслуговуванням ліфтів, які входять до тарифу на утримання будників і споруд та при будинкових територій для деяких будинків.

Листом від 09.10.2008 виконавчий комітет Житомирської міської ради було повідомлено про те, що Відділення не може надати висновок про відповідність проекту рішення “Про встановлення тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій”, наданого у жовтні 2008 року, оскільки виконкомом не надано жодного із додатків до проекту цього рішення.

Тому твердження начальника управління житлового господарства Житомирської міської ради Півоварової С.І. про те, що встановлені з 1 листопада цього року рішенням виконавчого комітету Житомирської міської ради від 22.10.2008 тарифи на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій перевірялись та затверджувались обласним територіальним відділенням Антимонопольного комітету України, є безпідставним.

Схожі новини:


Комментариев: 2
Konduktor
1 Vreditel (Konduktor)   • 12:28:56, 03.11.2008 [Материал]

весь 9 жэк помнит Пивоварову... не злым тихим словом...
Passionar
2 Дмитрий (Passionar)   • 12:35:08, 03.11.2008 [Материал]

И не только ЖЭК!
Оголошення на ЖЖ інфо: