Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Кримінал » 2008 » Ноябрь » 11 » 10:41:54

Качество фальшивых гривен в Житомирской области стремительно растет. ФОТО

11.11.2008, 10:41:54 7843 0
Качество фальшивых гривен в Житомирской области стремительно растет. ФОТО

Пережити «фінансову кризу» за допомогою використання фальшивих грошей. Саме таке рішення, очевидно, прийняли деякі жителі Житомирської області.

Упродовж минулого тижня черговими частина міськрайвідділів Житомирщини було зареєстровано декілька фактів збуту підроблених грошових знаків.

Як повідомив «Журналу Житомира» заступник начальника відділу УДСБЕЗ УМВС України в області Анатолій Власюк, одним з останніх випадків стало затримання 7 листопада в м. Радомишлі місцевого жителя. 39-річний чоловік в одному з магазинів райцентру намагався розрахуватися за продукти харчування підробленими грошима.

Цього ж дня в іншому райцентрі Житомирщини працівники міліції затримали ще одного «фальшивомонетника» - 25-річного жителя с. Яруня Новограда-Волинського району. Про факт збуту підроблених грошей до міліції повідомила продавець приватного магазину, де затриманий розрахувався за придбані продукти харчування також несправжніми банкнотами. В обох випадках фігурували три купюри номіналом по 200 гривень кожна.

Як пояснив один із затриманих, гроші чоловік обміняв у міждержавному потязі, коли повертався додому із заробітків. Випадковий попутник запропонував вигідно обміняти російські рублі на українські гривні. Про те, що рідна валюта несправжня, дізнався уже вдома, коли намагався реалізувати кошти. Однак, як видно, жадібність згубила чоловіка. Замість звернутись до установи банку чи відразу до міліції, він знову спробував збути фальшиві купюри.

Наразі в обох випадках вирішується питання про порушення кримінальної справи за ст.199 (Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів чи білетів державної лотереї) Кримінального Кодексу, якою передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 12 років.

Загалом же, в області з початку року зареєстровано 25 випадків збуту фальшивих грошей. Найчастіше підробки виготовлені за допомогою комп’ютерної та копіювальної техніки. Однак, не дивлячись на те, що рівень якості таких фальшивок щороку зростає, відрізнити їх від справжніх можна. Необхідно лише бути уважним та обережним.

У першу чергу, слід звертати увагу на щільність паперу, наявність водяних знаків, захисної голограми та магнітної стрічки. Якщо у Вас виникають сумніви щодо справжності банкноти, відмовтеся від обміну, розрахунку чи іншої операції. Якщо підозрілу купюру ви виявили уже вдома, зверніться за допомогою до фахівців банку – саме вони можуть підтвердити або заперечити підробку.

У будь-якому разі не слід намагатися позбутися фальшивих грошей, це може занадто дорого коштувати. Негайно повідомте до міліції.




заступник начальника відділу УДСБЕЗ УМВС України
в Житомирський області Анатолій Власюк












Тэги: фальшивые деньги

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: