Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Новини України » 2009 » Февраль » 3 » 15:52:41

НОУ-ХАУ. В Житомирской области появились электронные такси. ФОТО

03.02.2009, 11:52:41 8578 3
НОУ-ХАУ. В Житомирской области появились электронные такси. ФОТО

В місті Бердичев (Житомирська область) з’явилась нова служба таксі, де замість ручної обробки інформації та голосової передачі даних всі операції покладені на електроніку: інформація приймається, обробляється і передається на борт таксі в електронному вигляді.

Як повідомили «Авто Житомира», при цьому автомобіль не потребує жодного додаткового обладнання. На мобільний телефон водія, що підтримує стандарт GPRS, встановлюється програмне забезпечення, яке створює додаткові навігаційні меню.

Олег Жабко директор електронної служби таксі: «Технологія - це, в першу чергу, зниження тих помилок, які допускаються диспетчерами та водіями . Передача інформації в електронному вигляді гарантує достовірно прийом і передачу інформації, без спотворень. Це не радіостанція, у якій можна сплутати одну літеру - і водій може поїхати на іншу адресу. Крім того, нові технології знижують собівартість, те, що називається витратною частиною, і, відповідно, ці послуги можуть мати під собою базу для зниження вартості.»

За допомогою свого мобільного телефона водій може отримувати інформацію про те, скільки машин і замовлень знаходиться у зонах стоянок, яким він буде у черзі. Може зареєструватись в певній зоні, знятися з реєстрації, отримати і прийняти замовлення, повідомити про етап його виконання. Автоматизація дозволяє меншою кількістю автомобілів виконати більший об’єм перевезень за менший проміжок часу.

Олег Жабко директор електронної служби таксі: «Більше півтора року я вивчав ринок таксомоторних перевезень міста і прийшов до висновку, що існуючі фірми не можуть забезпечити попит на послуги таксі. вони не можуть забезпечити якість, якої потребують люди.»

Керівництво служби стверджує, що кожна складова сервісу не є революційною, однак у комплексі- це абсолютно новий продукт на ринку Бердичева: фірма використовує вільний час водіїв, у тому числі тих, хто працює з іншими радіо-таксі міста, таким чином дає їм можливість заробити, плюс забезпечує своїх клієнтів швидкою подачею автомобіля: чи то своєї служби, чи то будь-якої іншої у місті. Таке співробітництво з водіями інших служб повністю лежить у правовому полі, запевняє директор новоствореної служби, оскільки водії таксі укладають договори тільки на отримання інформації про замовлення і не більше. Кожен водій сам по собі є приватним підприємцем, який має відповідну ліцензію на перевезення.

Для оптимальної роботи службою використовується сучасна міні-АТС, яка забезпечує 14 голосових каналів на прийом і стільки ж на передачу.

Наскільки успішно працюватиме хоча й технологічно нова, але вже 5-та у місті служба таксі, покаже час. У великих, найбільш розвинених компаніях Росії, України, Білорусі вже використовуються подібні технології. Тепер вони запрацювали і в нашому місті.

 
такси



   По матеріалам: ТРК ВІК

Схожі новини:


Комментариев: 3
Lisa111
1 Роман (Lisa111)   • 16:26:07, 03.02.2009 [Материал]

Электронное такси для перевозки Электроников или для телепортации? Теже машины, тот же бензин, теже водители...Как говорил Задорнов : "Казино "Алабама" в деревне Нижнее Влипалово". Организацию сервиса поменяли, молодцы. Но причём тут "элктронное такси"?
formazon
2 Nickolay (formazon)   • 17:11:16, 03.02.2009 [Материал]

>Организацию сервиса поменяли, молодцы. Но причём тут "элктронное такси"?
Ну... надо-ж заголовок обозвать красиво...
dakar
3 Ярослав (dakar)   • 21:24:20, 03.02.2009 [Материал]

Млин я думал электромобили)
Оголошення на ЖЖ інфо: