Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Кримінал » 2009 » Февраль » 10 » 18:23:31

В Житомире мошенники работают под видом телемастеров

10.02.2009, 18:23:31 11997 1
В Житомире мошенники работают под видом телемастеров

В Житомирі активізувались шахраї. Дня не минає аби міліція не фіксувала випадки, коли довірливі громадяни віддають злочинцям гроші, мобільні телефони і документи.

Як повідомили «Журналу Житомира» в прес-службі УМВС в Житомирський області, тиждень тому у родині Поліщуків почав барахлити телевізор. Майстра знайшли швидко за оголошенням на під’їзді.

“На другий день зранку він в нас вже був. Розкрутив телевізор. Подивився, яку запчастину потрібно. Сказав ціну – 90 гривень. Ще взяв телефон мій, щоб корпус поміняти, і пішов. Після того ми з ним не бачились і не дзвонив”, - розповідає постраждала Тетяна Поліщук.

Наступного дня разом з чоловіком Тетяна пішла до міліції. Шахрая шукають й досі.

Черговою жертвою злочинця стала Людмила. У неї він не просто взяв гроші буцім-то на радіодеталі, а для солідності й розписку написав і навіть номер телефону офісу залишив. Але це виявився телефон Тетяни. Так подруги по нещастю і познайомилися.

“Он дал мне расписку: фамилия, имя, отчество, что взял и сколько. Подпись и дата. Сказал, что ремонт телефона может стоить только чашечку кофе. Я предложила ему пельмени. Он сказал, что завтра возьмет бутылочку коньячка и мы посидим”, - скаржиться Людмила.

Правоохоронці занепокоєні: що не день то новий факт шахрайства реєструється.

“Добрий день, я ваш дільничний інспектор. Останнім часом у Житомирі почастішали випадки шахрайства. Я вас прошу, не відкривайте стороннім особам двері, перевіряйте документи, уважно дивіться, хто приходить і з якою метою”, - проводить профілактичну бесіду районний інспектор.

Микола Іванович, листівку яку принесли міліціонери, уважно прочитав і зазначив: на дільничного сподівайся – але сам пильнуй.

“Ось документи покажуть в руки мені, дадуть не те що 3-4 метри. Я прочитаю, тоді скажу. І то у них мій телефон, наприклад, в Собезі є. Вони повинні передзвонити”, - говорить пенсіонер Микола Сидорчук.

Начальник управління громадської безпеки Юрій Лебідь переконаний, шахрая можна упіймати тільки по гарячих слідах.

“В разі не інформування, буває інформують через декілька годин, а то й добу, звичайно, перспектива розкриття такого злочину надзвичайно важка” - розповідає начальник управління громадської безпеки УМВС України в Житомирській області Юрій Лебідь.

А телевізор родині Поліщуків відремонтував інший майстер. Його номер телефону Тетяні дали друзі, передає Леонід Харшан, ТРК "Житомир".

Схожі новини:


Комментариев: 1
Admiral8
1 Admiral8 (Admiral8)   • 02:34:23, 11.02.2009 [Материал]

полный беспредел. если ОН не остановится - будет суд
Оголошення на ЖЖ інфо: