Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Люди і Суспільство » 2009 » Февраль » 20 » 14:16:42

В Житомире милиция отрабатывает места скопления молодежи в поисках пьяниц

20.02.2009, 14:16:42 4903 4
В Житомире милиция отрабатывает места скопления молодежи в поисках пьяниц

На Житомирщині Управлінням МВС України в області ініційовано проведення профілактичних заходів, направлених на боротьбу з пияцтвом у молодіжному середовищі.

Як повідомляє «Журналу Житомира» Ольга Номерчук, ВЗГ УМВС, в Житомирі відпрацьовуються місця масового проведення святкових заходів, кафе-барів, комп’ютерних клубів, дискотек, залізничних та автовокзалів, будинків культур та інших місць концентрації та відпочинку молоді. А ще на особливому контролі правоохоронців знаходиться протизаконна реалізація алкогольних та тютюнових виробів особам, що не досягли повноліття.

За свідченнями начальника відділу кримінальної міліції у справах дітей УМВС України в Житомирській області Бориса Васькевича, за час проведення заходів до адміністративної відповідальності притягнено близько 250 дорослих осіб. Для 34 жителів Житомирської області було нормальним чаркування з неповнолітніми. Наступним кроком стає спонукання до вчинення тих чи інших протиправних дій, як правило, крадіжок.

Справедливе питання: куди ж дивляться відповідальні за дитину люди – батьки чи особи, що їх замінюють? Відповідь безкомпромісна: за міліцейськими даними наразі понад сотню осіб притягнено до адміністративної відповідальності за нехтування батьківськими обов’язками, ще 88 – за вчинення насильства в сім’ї. Коментарі відсутні.

Не залишаються безкарними й самі підлітки.

З початку проведення операції відносно них складено понад 110 протоколів за порушення адміністративного законодавства. Усі вони вчинені на ґрунті алкогольного сп’яніння: 24 факти дрібного хуліганства, 75 фактів розпивання спиртних напоїв у громадських місцях та поява серед людей у нетверезому стані, ще 12 – насильство в сім’ї відносно старших.

Між тим діюче законодавство стало жорсткішим до осіб, що втягують неповнолітніх у вживання алкоголю. Наразі, згідно зі ст.304 Карного кодексу України, особа, що вчинила такий злочин, може бути покарана до позбавлення волі на строк від 3-х до 7-ми років. А якщо це стосується батьків неповнолітнього або ж осіб, що їх замінюють, тоді винуватцям загрожує строк від 4-х до 10-років позбавлення волі.

За словами Бориса Васькевича, в поточному році вже порушено кримінальну справу за фактом втягнення неповнолітнього жителя Романівського району, учня 8-го класу загальноосвітньої школи, 20-річний приятель якого упродовж 2008 року влаштовував спільні з хлопчиськом застілля. Ще за трьома аналогічними випадками вирішується питання про порушення кримінальних справ.

Схожі новини:


Комментариев: 4
Skywalker
1 Витя (Skywalker)   • 17:34:57, 20.02.2009 [Материал]

За рулем пьяниц поищите, от них куда больше вреда
иноходец
2 ИНОХОДЕЦ (иноходец)   • 19:17:14, 20.02.2009 [Материал]

Очередной отчет ни о чем ..............
talib
3 talib (talib)   • 11:49:19, 21.02.2009 [Материал]

"Отрабатывает"? Скорее, обрабатывает.....Усиленно пытаются найти новые источники,так называемого "финансирования"....."То ли ещё будет.ой-ой-ой......"
Timion
4 Artem (Timion)   • 17:23:07, 21.02.2009 [Материал]

Цитата из "Наша Раша" - " Только в нашей стране прохожие по вечерам больше бояться милицейских патрулей чем хулиганов"
Оголошення на ЖЖ інфо: