Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Мистецтво і культура » 2009 » Апрель » 23 » 00:13:51

Житомирские художники работают над проектом "Поліська Хата"

23.04.2009, 00:13:51 7449 0
Житомирские художники работают над проектом

Hа Коростишівщині художники працюють над створенням Поліської Хати. Житомирські митці задумали побудувати справжнє українське обійстя і створити там культурний центр.

Як повідомили «Журналу Житомира» координатори проекту, місце для свого задуму знайшли випадково.

Житель села Городецьке дізнавшись про такий проект просто подарував художникам будинок, у якому виріс. Над оформленням Поліської Хати активісти працюють вже майже рік. На початку проект будували лише його автори. Проте тепер до них приєдналися і учні Городецької школи.

Городецькі школярі розповідають, коли дізналися, що в їх селі хочуть створити культурний центр, відразу вирішили приєднатися до цієї справи.

Діти: "До нас в школу прийшли, розказали і нас зацікавили. І ми прийшли, щоб допомогти. Поможимо і накрити хату, і мастити її".

Попри доволі юний вік, діти беруться за усі можливі роботи: рубають дрова, облущують стіни і навіть криють дах.

Катерина Ускова, художниця: "Ви знаєте робити так від щирого серця може тільки дитина. Справжня дитина. Така підмога дуже вагома."

На початку подарована будівля практично не мала даху. Тепер його звели і вкрили руберойдом. А влітку художники планують покрити хату соломою, обмастити стіни глиною і почати ремонт всередині будинку.

Інна Величко, координатор проекту "Поліська хата": "Ми хочемо відтворити таку оселю, якою вона була десь 100 років назад. Буде піч. Вона майже відреставрована, залишилося вивести комин. Ми звичайно її розмалюємо у всіх традиціях. По центру буде великий стіл, бо ми плануємо, що тут буде багато гостей. В кутку будуть образи, і ось там будуть ліжка для тих гостей, хто захоче тут переночувати."

Інна Величко каже, що поки що до їхнього проекту не пристав жоден меценат. Проте художники не втрачають оптимізму. Переконують, світ не без добрих людей.


Тэги: художники, Коростышев

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: