Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Мистецтво і культура » 2009 » Апрель » 28 » 14:52:19

Первый блин комом. В Житомире состоялся открытый поэтический слэм. ФОТО

28.04.2009, 14:52:19 9474 37
Первый блин комом. В Житомире состоялся открытый поэтический слэм. ФОТО

В славном городе Житомире состоялся первый открытый поэтический слэм. И это ничего, что его немногочисленные участники перепутали современную форму подачи поэзии с советскими вечерами стихов в ДК... Главное, начать, пишет в своем блоге Яна Осадчая.

Никто ж не виноват, что в Житомире все такое. Несмотря на близость культурной и просто столицы Киева, тут все малость застоявшееся: продавщицы в кафе со стеклянными прилавками носят классические чепчики, в типографии 98-я винда на компьютерах стоит, и на слэме стихи, в которых, о, чудо, молодые люди позволяют себе упоминать об алкоголе и сексе, читают шепотом, себе под нос, чтоб, не дай Боже, никто не услышал.

Первый слэм проходил в отличном месте – в местном книжном магазине, открытом совсем недавно, в канун Дня города, на улице с броским названием «Московская».

Действо под названием «Книгомания» проводила организация «Антиоккупант». Ребятам, конечно, спасибо за то, что привлекают внимание коммуно-русифицированных житомирян к сучукрлиту и начинают здесь дело, которое во многих городах страны уже успело выродиться.

Если в Житомире – пока ни поэзии, ни артистизма, то в других культурных центрах – сплошное глумление. Чувак читает стихотворение, к примеру, о том, как у него порвались штаны, но делает это с таким надрывом, что жюри присуждает ему первое место!

А пока же изюминками литературных дней в Житомире стали Артем Полежака и Светлана Поваляева. Полежака выступает тут уже второй раз. И, естественно, всем очень нравится – и с позволения сказать, поэтам и девочкам, обычно смеющимся только после слова «миньет».

Что такое успешный современный украинский поэт: это артист, неплохо рифмующий свои мысли по поводу современных тенденций. Ну, там обязательно по поводу того, чем общество больно – одноклассников, Насти Каменских... О вечном такой поэт тоже не забывает – стихи о пиве и о сексе в его репертуаре обязательны.

Словом, Полежаке"звезде" Тернопольского слэма, фестиваля "День незалежности с Махном" и человеку, предложившему Юле Тимошенко руку и сердце, пришлось постоять (и полежать) за всех.









Дань моде - "Тарас Бульба" Гоголя в книгарне особняком лежит.
Чтоб каждый мог удостовериться в брехне Бортко




В книгарне на Московской имеется одноименная раритетная печатная машинка





Артем Полежака: Кохана, зроби мені імпічмент!





Сначала было слово. И слово было "Пырышки-пупырышки"






Чувачок умница! Его баллада "Тетки" должна изучаться девочками в школах на уроках труда, вместо выпечки и шитья.

"Замість того, щоб зробити чоловіку нормальний мінет, вона лізе на барикади зі словами НАТО - нет", - ну разве не прелесть?!




А это уже день последний. Первый слэм. Ведущий.





Житомирский поэт. Читал стишОк о том, как немцы зашли в украинское село трахать баб. А потом один из них стал импотентом. Чушь редкостная. Но чувак красавец - по сравнению со всеми остальными:(





А это магазинный поэт. Он работает в книгарне на Московской.
И пишет стихи... о мужчине и женщине

И напоследок, друзья мои. Стихи, конечно же. Артема Полежаки стихи. Кстати, он пригласил всех желающих в Киев, где 15 мая состоится презентация его первой книги. Надо поехать.
автор и фото: Яна [info]osadcha

І коли прийде останній час, то він, кахикнувши жменею блискавок, гримне на мене голосом Левітана без переводу як моя шкільна класуха.
- Де ти був, коли я тебе кликав, коли я тобі своїх янголів посилав?
- Де ти був? Зізнавайся, падлюко?
І встану я простий, як президент демократичної держави, і скажу.. та що мені власне казати, я скажу:
- Господи, я пив пиво.
- Де ти був, коли я показав своє диво?
- Господи, я пив пиво.
- То що ти посіяв, що ти пожав?
- Господи, я пив пиво і принаймні не заважав!

Тэги: Житомир, фоторепортаж, поэт

Схожі новини:


Комментариев: 37
IBM
1 Сергей Палыч (IBM)   • 15:00:35, 28.04.2009 [Материал]

Есть ещё в Житомире поэты.... надо возраждать былую славу!

** "Тарас Бульба" Гоголя в книгарне особняком лежит. Чтоб каждый мог удостовериться в брехне Бортко** - улыбнуло :)

Korvin
2 Корвін (Korvin)   • 16:30:36, 28.04.2009 [Материал]

Не могу сказать ничего относительно наших доморощенных поэтов, но у Яны можно поучится публицистике.
Вкусно написала.
one
5 Один Житомирянин (one)   • 22:05:47, 28.04.2009 [Материал]

Больно Вы резки в суждениях. Со многими из них наверно знакомы или как? Просто поза, из разряда "Стругацких не читал, но осуждаю"?
Korvin
6 Корвін (Korvin)   • 22:23:08, 28.04.2009 [Материал]

Читайте те, що я написав, а не те, що виринуло з вашої підсвідомості.
"нічого не можу сказати" - це означає "нічого не можу сказати" і нічого більше. Маю дуже елементарне уявлення про житомирську поетику, хіба що з творчістю політеховського "Крику" частково знайомий. Чи вас слово "доморощені" покоробило? А що я не так сказав?

А стаття - іронічна, і, головне, жива.

one
7 Один Житомирянин (one)   • 08:03:43, 29.04.2009 [Материал]

Именно "доморощенніе" - непонятно к чему єто и почему они такие по-вашему? Или это так - посотрясать воздух? ;)
Korvin
10 Корвін (Korvin)   • 18:31:21, 30.04.2009 [Материал]

Звичайний епітет. І музиканти в нас доморощені. І що?
one
16 Один Житомирянин (one)   • 21:55:18, 01.05.2009 [Материал]

А Вы, стало быть, непримиримый бунтарь дитя улиц :))?
Korvin
22 Корвін (Korvin)   • 23:06:34, 06.05.2009 [Материал]

і я, і я доморощений. тільки тссс - про це нікому.
3 Настердамус   • 17:00:53, 28.04.2009 [Материал]

Трудно не согласиться с обоими предыдущими (и автором - вчера меня таки изнасиловали просмотреть сей "киношедевр"... жаль, толковый ведь режиссер был... а получился всего лишь агитпроп, каковой "почти интеллигентному" человеку без мата смотреть сложно :)). Стоит только добавить, что "Книгомания" на Московской вообще молодцы - и выбор, в сравнении с прочими нынешними, неплох (я там даже Веллером нехило разжился), и букинистику вот возродили, и книгообмен. Жаль, что прозевал это действо (цитата из Полежаки больно уж понравилась :)).
woland
4 Влад (woland)   • 17:09:32, 28.04.2009 [Материал]

Шкода, що не потрапив. Полежаку чув/бачив минулого разу - однозначно руліт! Ну, якщо врахувати, що його директор з Житомира (Славко, що на фотці у ролі ведучого), то я думаю ми ще неодноразово будемо мати змогу його побачити і почути :-)

Щодо Бульби - ноу комментс. Настільки низькопробної пропаганди ще варто пошукати. Ну, хіба що постери у військомматах зрівняються по неправдивості.

Щодо стилю Яни - присутній. Не погано :-)

8 Борода   • 10:49:05, 30.04.2009 [Материал]

Ну що, дякую, що облили лайном людей, що хоч щось роблять для культури.
Чувак, який зайняв перше місце — це я. І якщо ви мені вкажете в якому саме місці я читав про порвані штани, то я вам цукерку дам. Взагалі, таке враження, що автор на самому заході присутнім не був.
Соромно! Журналістика теж, я дивлюсь, іде до «порваних штанів».
one
9 Один Житомирянин (one)   • 17:07:15, 30.04.2009 [Материал]

+1. "Гострота" статті в тому і полягає - гавномьот вмикнули і давай. "Нє чітал - но асуждаю". А до цього голосно нили, що нічого в Житомирі не відбувається. От вам - долучайтесь. Маєте. А ніфіга - поети не ті, тусівка погана і т.д. і т.п. Коротше, я б на місті Славка думав би, кому довіряти висвітлення подій.
Korvin
11 Корвін (Korvin)   • 18:38:30, 30.04.2009 [Материал]

Таваріщі, а ви просвіть тих, хто харкає. Накиньте свою рецензію в декілька речень. В чому проблема?

І хто тут в коментах висловлює позицію "не чітал, но асуждаю"? Конкретну цитату. Інакше ваш снобічний пафос яйця виїденого не вартує.
Стаття написана гарно. Втретє повторюсь - нічого не можу сказати відносно житомирської поетики, бо тісно не знайомий. Але рецензія, відкидаючи її об'єктивну вірність чи суб'єктивну упередженість - написана живо, іронічно.
Гавномєт гавномєту рознь. У більшості випадків (на відміну від даного креативу) виходить банальне УГ. Як от ваше благородне обурення )

п.с. А слідуючого разу обов'язково піду. Анонсуйте, головне.

one
17 Один Житомирянин (one)   • 22:07:56, 01.05.2009 [Материал]

"Таваріщі, а ви просвіть тих, хто харкає. Накиньте свою рецензію в декілька речень. В чому проблема?" - питання до організаторів. Я, скажімо так, звичайний глядач.

"І хто тут в коментах висловлює позицію "не чітал, но асуждаю"? Конкретну цитату." - Саме Ви і висловлюєте. Опосередковано. Тому нема чого цитувати, окрім "Маю дуже елементарне уявлення про житомирську поетику...". Тоді навіщо коментувати? Аби не забули, що є такий юзер :)?

"Інакше ваш снобічний пафос яйця виїденого не вартує." - Ха! А от пересмикувати не треба. Снобізмом є саме Ваша позиція - усі навколо УГ, один я мушкетер.

"Гавномєт гавномєту рознь". - ІМХО, в будь-якому випадку гавномьот - зброя лузерів.

"А слідуючого разу обов'язково піду. Анонсуйте, головне". - Може краще не треба з вашєй актівнай жизнєнай пазіциєй :))) ?

Korvin
21 Корвін (Korvin)   • 23:06:15, 06.05.2009 [Материал]

>> Саме Ви і висловлюєте. Опосередковано. Тому нема чого цитувати, окрім "Маю дуже елементарне уявлення про житомирську поетику...". Тоді навіщо коментувати? Аби не забули, що є такий юзер
Боже, я маб не втомлюсь пояснювати - я коментував статтю. Статтю. Якщо конкретніше - то манеру її написання, яка мені дуже сподобалася. Відносно сабжу (поетичного слему) відразу ж дав ремарку - "не чув, нічого сказати не можу", щоб не було хворобливих інсинуацій. Але, бачу, троллям це не заважає.
Що це за логіка така - якщо я хвалю автора статті за виразний стиль, це автоматом означає, що я сру на місцевих поетів. Не займайтесь дешевою софістикою.
І, кста, слово "опосередковано" - антагоністичне слову "конкретно".

>> Може краще не треба з вашєй актівнай жизнєнай пазіциєй :))) ?
А мож краще не треба "з вашєй актівнай жизнєнай пазіциєй" щось чесати мені про потрібність чи непотрібність моєї присутності на наступному слемі?
Фейс контроль варто, друзі, влаштувати. І пускати всіх одухотворених, високоморальних і тонкачувствующіх.

one
23 Один Житомирянин (one)   • 17:28:39, 14.05.2009 [Материал]

"А мож краще не треба "з вашєй актівнай жизнєнай пазіциєй" щось чесати мені про потрібність чи непотрібність моєї присутності на наступному слемі?" О, маладца, вже лютуєш!

"Фейс контроль варто, друзі, влаштувати. І пускати всіх одухотворених, високоморальних і тонкачувствующіх." - може й потрібно було б. Але ж ніколи не знаєш від кого чого очікувати. І ніби либу давить людина перед тобою і хвалить тебе, а потім на якому-небудь сайтику тишком-нишком лайном кидається.

Korvin
24 Корвін (Korvin)   • 18:20:30, 14.05.2009 [Материал]

"може й потрібно було б"
ось воно, обличчя естета. Ласкаво запрошуються лише ті, хто пухне від нашої творчості і радо вилизує анали.

Я, кста, завжди кажу, що думаю. В очі і поза очі - мені без різниці.
Цікаво, ви когось конкретного мали на увазі, хто там "либу давив, а потім тишком-нишком лайном кидався", чи так, лайном в нікуди кинути захотілось?

one
25 Один Житомирянин (one)   • 18:42:13, 14.05.2009 [Материал]

Ну, по-перше хто Вам сказав що я естет? Ніфіга подібного - розчарую Вас. Ласкаво запрошуються будь-хто, як Ви знаєте. Прочитав/почув інформацію - прийшов. Які проблеми? Інша справа, чи варто це робити з подібним рівнем снобізму?
І навіщо Ви все сприймаєте на свій рахунок? Чи правдонька очі ріже? Я Вас на увазі не мав, заспокойтеся. Кого мав - того мав. Абстрактний образ пересічного заздрістника, якщо Вам від того легше :)
Korvin
26 Корвін (Korvin)   • 19:06:43, 14.05.2009 [Материал]

> І навіщо Ви все сприймаєте на свій рахунок? Чи правдонька очі ріже? Я Вас на увазі не мав, заспокойтеся.
А хто вас казав, що я мав на увазі себе? Більше того - я був впевнений, що мова йде не про мене, бо якби ви віднесли це на мій рахунок - лише демонстрували б вашу неадекватність, оскільки я не був на слемі, на чому не раз наголошував. Хоча, ви вже мені приписували слова, що я ніби-то обісрав наших поетів, коли я чітко написав, що не маю про їх творчість особливого уявлення. Так що нічого дивного.

> Ласкаво запрошуються будь-хто, як Ви знаєте.
В минулому коменті ви задумувались над розумністю фейсконтроля. Хм.

> Інша справа, чи варто це робити з подібним рівнем снобізму?
У вас якесь дивне розуміння снобізму. Лікбез: СНОБ, -а, ч. 1. іст. Людина, яка беззастережно схилялася перед усім, що прийнято в аристократичному середовищі. 2. Людина, яка свої смаки, манери і т. ін. вважає винятковими і ставиться зневажливо до людей з іншими смаками, манерами тощо. Снобізм - це позиція а ля "подобається - хваліть, не подобається - не пишіть нічого" (як це було продемонстровано до автора рецензії)

> Абстрактний образ пересічного заздрістника
Невже вам складно зрозуміти, що іноді можна критикувати, не заздрячи, а просто висловлюючи оцінку? Ви думаєте, авторка заздрила?

one
27 Один Житомирянин (one)   • 20:06:49, 14.05.2009 [Материал]

Не треба копіпастити енциклопедичні словники :). Проявом снобізму є і висловлювання "доморощені поети".
<i>Никто ж не виноват, что в Житомире все такое. Несмотря на близость культурной и просто столицы Киева, тут все малость застоявшееся: продавщицы в кафе со стеклянными прилавками носят классические чепчики, в типографии 98-я винда на компьютерах стоит, и на слэме стихи, в которых, о, чудо, молодые люди позволяют себе упоминать об алкоголе и сексе, читают шепотом, себе под нос, чтоб, не дай Боже, никто не услышал.</i> - ось типовий приклад снобізму.
Korvin
28 Корвін (Korvin)   • 22:08:53, 14.05.2009 [Материал]

У вас мабуть якийсь трагічний спогад пов'язаний із епітетом "доморощені" (ніби нормальне необразливе слово, хз). Як кажуть в таких випадках в американських фільмах: "Вибач. Я не хотів."
one
29 Один Житомирянин (one)   • 07:41:05, 15.05.2009 [Материал]

Випийте йаду, доморощений психолог :), а потім будете розповідати мені про мої трагічні спогади :)
Korvin
30 Корвін (Korvin)   • 10:15:33, 15.05.2009 [Материал]

паціент, не нервуйте. ми обов'язково вам допоможемо.
one
31 Один Житомирянин (one)   • 10:21:31, 15.05.2009 [Материал]

доморощенный остряк-самоучка
наверное целую ночь обдумывали план мести? :)
Korvin
32 Корвін (Korvin)   • 11:04:41, 15.05.2009 [Материал]

ви такі кумедні )
а ви вірші пишете? було б цікаво почитати

п.с. а помсти за що?

one
34 Один Житомирянин (one)   • 11:39:37, 15.05.2009 [Материал]

то за доморощеного психолога не ображаєтесь, нє?
one
35 Один Житомирянин (one)   • 11:40:41, 15.05.2009 [Материал]

якщо я захищаю місцевих поетів, це не означає що я сам поет. особисто я не пишу, але і не заздрю тим, хто це може. і, повірте, значно глибше "в тємі" аніж Ви та авторка статті
Korvin
33 Корвін (Korvin)   • 11:06:20, 15.05.2009 [Материал]

о, "остряк-самоучка"! Хм, вмінню гострити вже десь вчать? Підкажіть адресок, бдлск.
one
36 Один Житомирянин (one)   • 11:41:05, 15.05.2009 [Материал]

Пєтросян, їй-бо :)
Сашко
37 Alex (Сашко)   • 11:43:25, 15.05.2009 [Материал]

Корвин+1, если судить по комментариям, то что поэты, что квнщики (те кто пишут здесь комментарии)-как капризные обижающиеся на всё девицы с гипертрофированным чувством самоценности.;-))))
12 Kovalchuk.   • 12:12:55, 01.05.2009 [Материал]

Дійсно я написав вірш про німців туфта. Писався просто як на слем. Але інші мої доволі пристойні. Ну я так думаю. і ще чому немає фотки переможця. А моя є. Несправидливо
13 Osadcha   • 12:17:32, 01.05.2009 [Материал]

Привіт, хлопці та дівчатка! Всім дякую за увагу до мого скромного поста:)) Дякую за коменти. На жаль, деякі з них підтверджують істину, що поет в Житомирі - це зовсім не поет, а реакціонер, який підтримує цензуру:))
Найсмішніше, що я нікого з вас не знаю. Тому мені було, як ви розумієте, неприкольно переходити на особистості - когось хвалити, а проти когось гівномет використовувати. Навпаки, зміст статті лояльний до вас:) ПЕрший блін комом, але молодці що розігріли олію і намагалися його спекти:))
Найбільш торкунло це:
"Коротше, я б на місті Славка думав би, кому довіряти висвітлення подій".

Питання перше - хто такий Славко, питання друге - поети Житомира агітують за цензуру та ще й в жж, до якого навіть СУП не дібрався??? Жжотє, шановний!

one
18 Один Житомирянин (one)   • 22:17:04, 01.05.2009 [Материал]

"...хто такий Славко..." - б-г-г-г, висвітлюєте подію і не знаєте ху із ху :-). Це організатор, ініціатор всього цього дійства в "Книгоманії".
14 ПатлаЙ ЙалтаП   • 14:23:57, 01.05.2009 [Материал]

Взагалі то приємно, і навіть про Юлю с касой згадали. Ну просто капєц!!!
15 не Патлай   • 17:19:03, 01.05.2009 [Материал]

на №14: родич? шой-то я паетів не пригадую серед наших :)
Outcast
19 АлисА (Outcast)   • 23:25:33, 01.05.2009 [Материал]

Полежака и Поваляева, грите... фамилии-то какие - полежать-поваляться))))
А вообще это, наверное, было интересно, хотелось бы побывать на подобном
1-10 11-11
Оголошення на ЖЖ інфо: