Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Кримінал » 2009 » Сентябрь » 7 » 09:44:41

В Житомире задержали серийных квартирных воров. ФОТО

07.09.2009, 09:44:41 5178 1
В Житомире задержали серийных квартирных воров. ФОТО

Працівники міліції затримали в Житомирі злочинне угрупування, що спеціалізувалось на крадіжках з приватних будинків та офісів. Про це «Журналу Житомира» повідомила Алла Ващенко, ВЗГ УМВС України в Житомирській області.

Давньогрецький вислів твердить, що розумна людина з гідністю вийде з будь-якої життєвої ситуації, а мудра – ніколи не потрапить у таку ситуацію. Погодьтесь, доволі неприємно, повернувшись додому, побачити, що за час вашої відсутності незвані гості добряче «погосподарювали» у квартирі чи будинку.

З початку року на території Житомирської області зареєстровано 360 таких випадків, 222 з них працівники міліції вже розкрили, тобто понад 60%. Однак, пересічну людину ці статистичні дані навряд чи втішать, коли саме до її оселі завітають «домушники».

Як розповів «Журналу Житомира» заступник начальника управління карного розшуку УМВС Микола Душенківський, традиційно більшість крадіжок відбувається у великих містах області і сумне лідерство очолює м. Житомир. Тож детально проаналізувавши обставини скоєння всіх злочинів в обласному центрі, оперативники почали розробляти версію про причетність до значної частини з них однієї і тієї ж групи.

Невідомі зловмисники діяли за стандартною схемою. Спочатку за зовнішніми ознаками визначалися із об’єктом крадіжки, а потім перевіряли, коли мешканці бувають вдома. Працювали, як правило, у денний час, попередньо продзвонивши квартиру і намагаючись бути максимально непоміченими.

Характерною ознакою було відкриття замків вхідних дверей за лічені хвилини. З чужих осель виносили золото, гроші, відео- та аудіотехніку, мобільні телефони, інші дорогі, але не громіздкі речі.

Провівши ряд оперативних заходів працівники карного розшуку встановили причетність до безпосереднього скоєння злочинів трьох місцевих жителів та ще одного житомирянина, який скуповував викрадене. У подальшому реалізовував чуже майно через ломбард. Працівники міліції затримали підозрюваних після вчинення чергової крадіжки.

Наразі, встановлена причетність угрупування до понад 30 крадіжок з квартир та офісів у м. Житомирі. За місцем проживання підозрюваних проведені обшуки та вилучено речові докази. Розслідування триває.

Однак, не забуваймо, що дотримання найелементарніших правил безпеки облаштування оселі можна значно ускладнити проникнення злодіїв, а, значить, захистити ваше майно. Тож краще подбати про це заздалегідь.












Тэги: квартиры, воры, милиция

Схожі новини:


Комментариев: 1
Erik
1 Константин (Erik)   • 12:12:13, 07.09.2009 [Материал]

Частіше б ловили б...
Оголошення на ЖЖ інфо: