Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Кримінал » 2009 » Сентябрь » 17 » 15:47:35

Под Житомиром задержан водитель ГАЗели перевозивший в кузове марихуану. ФОТО

17.09.2009, 15:47:35 7477 8
Под Житомиром задержан водитель ГАЗели перевозивший в кузове марихуану. ФОТО

Під Житомиром працівники міліції вилучили у водія ГАЗелі близько 130 кг марихуани ціною 200 тисяч гривень. Про це «Журналу Житомира» повідомляє Алла Ващенко, ВЗГ УМВС України в Житомирській області.

- Ничего, не знаю. Я ехал кофе попить… – таким чином один із чотирьох затриманих пояснював свою присутність в автомобілі, у кузові якого працівники міліції вилучили близько 130 кг марихуани. Проте, сказати, чому для нього, жителя Житомиру, кава у віддаленому селі Житомирського району, смачніша, чоловік не зміг.

Його спільник свою появу у населеному пункті пов’язує з риболовлею, однак прихопити з дому хоча б вудку забув, а про багаж, звісно ж, нічого не знає.

Зате оперативники Житомирського райвідділу заздалегідь знали про ймовірну появу наркокур’єрів на території району, тож і підготувались відповідно.

Як розповів «Журналу Житомира» начальник відділу карного розшуку Микола Нишпал, садиба жителя одного з сіл району стала місцем тимчасового збору та перебування наркотичної сировини. Її власник спочатку погодився допомогти давньому знайомому Сергієві (ім’я змінено), а коли зрозумів про що саме йдеться, марихуана уже була на подвір’ї. Чоловік обурився і почав вимагати забиратися геть.

Аби уникнути зайвого розголосу, Сергій вирішив прискорити перевезення «товару» до обласного центру, залучивши до цього ще трьох молодиків.

Тож уже цього дня 37-річному водієві газелі разом із зацікавленими пасажирами довелось подолати не лише чималу відстань від обласного центру, а й подекуди фактичну відсутність дороги, брід через річку, скелясті стежки та нарешті добратись до місця призначення. Чоловіки відразу розпочали вантажити мішки з наркосировиною до машини. За їх роботою уважно спостерігали непомічені ними оперативники карного розшуку, що уже упродовж декількох годин очікували на появу наркокур’єрів.

Незвичайні гості з Житомиру вочевидь поспішали, працівники ж міліції навпаки терпляче очікували їх виїзду з подвір’я, аби затримання підозрюваних пройшло оперативно та без зайвих ускладнень. З одного боку відкриті ворота блокували можливу втечу невідомих з авто, а з іншого - машина рухалась з мінімальною швидкістю та й можливості для маневрування не мала.

Тож виїхати навіть за ворота домогосподарства незнайомці не встигли. Працівники міліції діяли швидко та професійно. Четверо молодиків за декілька секунд опинились на землі – для них ця поїздка закінчилась із наручниками на зап’ястях. Пояснювати, як і чому вони тут з’явились, тепер уже доведеться у відділі міліції. До речі, двоє із затриманих, як з’ясувалось, уже притягувались до кримінальної відповідальності. Окрім того, зовнішній вигляд затриманих та манери спілкування і поведінки неоднозначно свідчили про вживання чоловіками наркотичних засобів.

Під час огляду авто працівники міліції у кузові виявили 16 мішків, по 8 кг кожен, підготовленої для подальшого сушіння та обробітку зеленої маси конопель, які було направлено на дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру, за його результатами вирішуватиметься питання про порушення кримінальної справи.

Цього ж вечора в с. Осники Черняхівського району області працівники відділу по боротьбі з незаконним обігом наркотиків УМВС затримали 38-річну непрацююча місцеву жительку. В її будинку було вилучено рослини коноплі та 17 кг подрібненої макової соломки, призначеної для подальшого продажу.

Наразі відносно затриманих тривають перевірки. Правоохоронці встановлюють канали надходження та збуту наркосировини.




















Тэги: наркоторговец, газель, наркотики, марихуана

Схожі новини:


Комментариев: 8
sebast
1 sebast (sebast)   • 17:08:38, 17.09.2009 [Материал]

на предпоследнем фото - "всё пропало, такие шишки.."
dakar
2 Инспектор Кранник (dakar)   • 10:55:41, 18.09.2009 [Материал]

Ну да марихуана самый опасный наркотик. Для справки его вредность для организм не была доказана(в отличии табака и водки), также каннабис не взывает физической зависимости(опять же в отличии от више названых).
Смелый
3 Сергей (Смелый)   • 11:26:40, 18.09.2009 [Материал]

Да кури наздоровье, но НЕ продавай!
Korvin
4 Корвін (Korvin)   • 11:58:56, 18.09.2009 [Материал]

а где же тогда ее брать, что бы курить? О_о
п.с. судя по всему, продажа алкоголя вас не смущает?
Смелый
5 Сергей (Смелый)   • 12:13:12, 18.09.2009 [Материал]

у меня знакомый (25 лет) курит траву по пять раз на день, на него уже больно смотреть - конченый человек. Бросить не может - зависимость всетаки есть. И таких нариков на районе и в городе полно. А алкоголиков (в таком возврасте) намного меньше.
galapagos
6 Джордж (galapagos)   • 13:04:04, 18.09.2009 [Материал]

Медики давно доказали - физиологической зависимости курение конопли не вызывает (если это не гашиш, т.е. пыльца конопли, растущей на юге).
Однако также доказано, что длительное ее употребление вызывает необратимые процессы в мозге. Человека, долго курившего, достаточо легко определить,некоторое время просто пообщавшись и понаблюдав за ним.
dakar
7 Инспектор Кранник (dakar)   • 16:54:12, 18.09.2009 [Материал]

Оно все то-так, но если жрать вадяру каждый день эффект будит еще хуже.
sebast
8 sebast (sebast)   • 12:35:01, 19.09.2009 [Материал]

Согласен, там и общаться не нужно - по "лицу" видно.
Оголошення на ЖЖ інфо: