Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Держава і Політика » 2017 » Ноябрь » 15 » 10:29:30

Юрій Бойко: Влада повинна або почати діяти на благо українських громадян, або скласти свої повноваження і оголосити дострокові вибори     Реклама  

15.11.2017, 10:29:30 2904 9 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Юрій Бойко: Влада повинна або почати діяти на благо українських громадян, або скласти свої повноваження і оголосити дострокові вибори

Про це лідер ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Юрій Бойко заявив під час виступу з трибуни Верховної Ради у вівторок, 14 листопада.

Він підкреслив, що влада остаточно втратила довіру громадян і нездатна керувати країною, і це вже стало очевидно всім. «Усі без винятку ініціативи та реформи спрямовані не на благо українців, а на шкоду. До кінця року залишилося три пленарні тижні. Ми наполягаємо, щоб парламент зайнявся конкретними питаннями, які мають практичне значення для всіх громадян України», - зазначив політик.
 

«Перед ухваленням бюджету необхідно заслухати звіт уряду. Ми вимагаємо від уряду представити програму виходу з економічної кризи. Якщо не здатні – ми готові надати свій варіант. Скоригувати бюджет, скоротити витрати на силовий блок на користь соціальних програм. Ніяка поліцейська держава не стримає голодний народ», - акцентував Юрій Бойко.
 

Лідер опозиціонерів підкреслив, що внутрішня стабільність не менш важлива, ніж захист зовнішніх кордонів. «Потрібно визначити чітку та послідовну програму закінчення конфлікту і повернення територій на сході країни на основі Мінських угод. З огляду на міжнародний резонанс провести відкриті парламентські слухання щодо Закону «Про освіту» і внести необхідні корективи в нього», - сказав парламентарій.

За його словами, у медичній сфері склалась надзвичайна ситуація. «Україна разом з африканськими країнами знаходиться в групі ризику виникнення епідемій. Це дані ВООЗ. Проголосований закон про «медреформу» не тільки погіршить ситуацію з ростом епідемій, цей закон зробить медицину недоступною для більшості громадян України. Ми вимагаємо скасувати цю псевдомедичну реформу», - зазначив Юрій Бойко.

«Газети рясніють заголовками з 90-х. Вбивства, грабежі і насильство захлеснули вулиці українських міст. Людям страшно виходити з дому. Ми вимагаємо негайно заслухати звіт силовиків, провести спеціальне засідання парламенту щодо криміногенної ситуації в країні», - підкреслив Співголова фракції опозиціонерів.

Він акцентував, що влада користується тим, що вона непідконтрольна нікому в країні. «Ми вимагаємо передати опозиції функції контролю, призначити омбудсмена, керівника Рахункової палати, призначити представників опозиції в керівництво Регламентного та Бюджетного комітетів і проголосувати закон про опозицію», - зазначив опозиційний політик.

«У нас є чіткий план і законопроекти по кожному з цих пунктів. Ми знаємо що робити, тому що кожен день чуємо голоси відчаю з областей. Влада повинна або почати діяти на благо українських громадян, або скласти свої повноваження і оголосити дострокові вибори», - резюмував Юрій Бойко.

Прес-служба Регіональної організації Політичної партії «Опозиційний блок» у Житомирській області


Тэги: парламент, Бойко, Госбюджет, перевыборы, Опоблок

Схожі новини:


Оголошення на ЖЖ інфо: