Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Держава і Політика » 2019 » Октябрь » 24 » 10:36:39

Юрій Павленко: Не можна продавати землю не спитавши людей, особливо українських селян   PR  

24.10.2019, 10:51:13 2680 8 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Юрій Павленко: Не можна продавати землю не спитавши людей, особливо українських селян

Співголова ОПОЗИЦІЙНОЇ ПЛАТФОРМИ – ЗА ЖИТТЯ Юрій БОЙКО та народний депутат України Юрій ПАВЛЕНКО зустрілися із представниками фермерських господарств Коростишівського району. Головною темою розмови стало питання зняття мораторію на продаж землі та небезпеки, що загрожують українському селу у зв’язку з цим.

Юрій БОЙКО наголосив, що тільки після рішення, прийнятого на загальнонаціональному референдумі, можна відкривати ринок землі.
 

«У нас є абсолютно чітке розуміння, якщо планується законопроект про ринок землі, то, перш за все, необхідно, щоб він був відпрацьований не з Світовим банком, не з міжнародними фінансовими спекулянтами, а з українськими фермерами. Земля — це останнє, що залишилося у людей. І без референдуму приймати рішення про відкриття ринку землі – це злочин перед власним народом. Є приклади, як такі законопроекти приймалися в інших країнах. Є добрі приклади, є — погані, але люди повинні розуміти, що приймає парламент», — зазначив Юрій БОЙКО.


Фермери, що прийшли на зустріч з політиками, поділяють таку думку.

«Громада виступає категорично проти тих проектів рішень, які запропоновані новою владою, щодо швидкого продажу землі. Сьогодні кожна громада, яка сформована — чітко говорить про неможливість сьогодні перейти до ринку землі, тому що немає оцінки, немає розмежування, чітко не визначений порядок, як будуть здійснюватися всі процеси. Велика кількість порушень у цій сфері в минулі роки, які призведуть не до продажу землі, а до розпродажу землі і її захоплення недобропорядними власниками. Не можна продавати землю не спитавши людей, особливо українських селян», — зауважив Юрій ПАВЛЕНКО.
 

Григорій ЛОМАКОВ, займається фермерством вже вісім років. Він підкреслив, що Україна наразі не готова  до запровадження ринку землі.

«Не готові ми на сьогоднішній день до продажу землі. Факторів багато, перший фактор — це неготова сама держава. Я впевнений, і з ким я не спілкувався — 99 відсотків хочуть щоб землю отримали українські люди — ті, які тут живуть, які її обробляють, ті, які знають цю справу і хочуть зробити, щоб було добре», — зазначив Григорій ЛОМАКОВ.

ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА – ЗА ЖИТТЯ зареєструвала у Верховній Раді законопроект, яким забороняється зняття мораторію на купівлю-продаж землі без встановлення результатів загальнонаціонального референдуму. Представники партії у парламенті наполягатимуть на розгляді цього законопроекту.
 

«Ми готові до боротьби. Ми відстоюватимемо інтереси народу, фермерів, селян і збережемо українську землю для українців», — резюмував Юрій ПАВЛЕНКО.



Прес-служба народного депутата України Юрія Павленко
 




















Тэги: Павленко, Опоблок, Бойко, рынок земли

Схожі новини:


Комментариев: 8
viewer
1 Name Surname (viewer)   • 11:03:18, 24.10.2019 [Материал]

"Велика кількість порушень у цій сфері в минулі роки, які призведуть не до продажу землі, а до розпродажу землі і її захоплення недобропорядними власниками."
Я перепрошую, а як зараз агрохолдинги скупають землю с/г призначення через емфітевзис, зміну цільового призначення землі, то все норм?
viewer
2 Name Surname (viewer)   • 11:05:19, 24.10.2019 [Материал]

А ось думка пайовика: "Кажуть, що Президент України В. Зеленський, а відповідно і його парламентська більшість, рішуче настроєні на розблокування земельної реформи. Давно пора. Чекаю – не дочекаюся, коли зможу вигідно продати свій земельний пай, який мені дістався від батьків."
https://www.facebook.com/volodymr.gutsul/videos/2543668922358800/
Muz
3 Игорь (Muz)   • 11:19:42, 24.10.2019 [Материал]

А хто сказав про зняття мараторію прям сьогодні? Що за кіпіш?
viewer
4 Name Surname (viewer)   • 11:31:22, 24.10.2019 [Материал]

Може "ОпоПлатформа" краще б вимагала внесення в закон про ринок землі пункту, що право власності/оренди на землю с/г призначення може оформити виключно фізична особа. Щоб юридичні особи (агрохолдинги) не скуповували землю. Але куди там.
Гражданин
5 Гражданин (Гражданин)   • 11:34:57, 24.10.2019 [Материал]

ЗЕ команда наразі дуже погано себе проявляє майже у всіх економічних питаннях.
Одна надія, що вони розблокують ринок землі, бо це один з розумних кроків які були анонсовані.
RaID
6 Сергій (RaID)   • 12:57:39, 24.10.2019 [Материал]

Як же легко людьми маніпулювати... Можна навіть впарити їм, що вільно розпоряжатись своєю власністю це погано... це відкритим текстом казати що ти тупий і тобі ніззя давати право розпоряжатись... цікаво, оппо блок за мораторій на продаж автомобілів? А квартир? А будинків? Ну мабуть там теж люди тугі і все продадуть за безцінь...
Гражданин
7 Гражданин (Гражданин)   • 13:56:13, 24.10.2019 [Материал]

оппо блок - на нарах має чалитись, а не лапшу вішати дурням.
Admiral8
8 Papa (Admiral8)   • 20:07:11, 24.10.2019 [Материал]

тупейший заголовок
Оголошення на ЖЖ інфо: