Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Люди і Суспільство » 2017 » Октябрь » 26 » 11:54:43

Юрій Павленко: Опозиційний блок вимагає від Уряду негайно вирішити проблему фінансування зарплат медпрацівників Житомира     Реклама  

26.10.2017, 11:54:43 3852 0 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Юрій Павленко: Опозиційний блок вимагає від Уряду негайно вирішити проблему фінансування зарплат медпрацівників Житомира

На цьому народний депутат України, голова Житомирської обласної організації ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Юрій Павленко наголосив у Житомирі, де політик разом з лідером ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Юрієм Бойком, представниками місцевого депутатського корпусу, відвідав центральну міську лікарню № 2.
 

«Сьогоднішній приїзд Співголови фракції ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ  у парламенті Юрія Бойка до Житомира, зустріч з керівництвом та медичними працівниками центральної міської лікарні відбулися у відповідь на звернення депутатів Житомирської міської ради щодо недостатнього обсягу затвердженої медичної субвенції м. Житомиру на 2017 та 2018 роки та критичну ситуацію з виплатою заробітної плати медичним працівникам.

Те, що ми почули і побачили у цьому медичному закладі, ще раз підтвердило: порожніми балачками про реформи уряд підміняє виконання своїх прямих обов’язків щодо фінансування зарплат медичним працівникам. У Житомирі до кінця року медичній галузі не вистачає близько 50 млн грн. по захищеним статтям і ще стільки ж коштів для індексації у зв’язку з підвищенням мінімальної заробітної плати, у цілому йдеться про суму понад 100 млн грн. Більше того, у проекті бюджету на наступний рік вже передбачено на 120 млн грн. менше, ніж потрібно виплатити медпрацівникам. Таким чином, заяви про нібито підвищення заробітної плати, які лунають від Міністерства охорони здоров’я, є неправдивими. Навіть керівництво Житомира визнає, що сьогодні «комунальні устави охорони здоров’я м.Житомира залишились без фінансування, видатки по всіх напрямках призупинено, а це унеможливлює функціонування закладів, які надають медичну допомогу».

На мій погляд,  ситуація,  яка вже спричинила соціальну напругу у місті та викликала масові акції протесту,  сталася з вини Міністерства охорони здоров’я, яке не виконує своїх обов’язків і Кабінету Міністрів в цілому, який сьогодні економить на медичних працівниках. Разом з тим свою вину має визнати і міська влада Житомира,  котра не спромоглася захистити медичних працівників, аби вони вчасно і в повному обсязі отримували заробітну плату. Неприпустимо, коли місто змушене щомісяця виділяти додаткові кошти на виконання зобов’язань держави по виплаті зарплати, адже  ці кошти знімаються з ремонтів доріг, освітлення вулиць, соціального захисту тих категорій населення, яким сьогодні найбільше потрібна допомога. Відтак, обмежуються можливості влади Житомира по виконанню своїх прямих  зобов’язань»,- акцентував Юрій Павленко, спілкуючись із журналістами.
 

За словами народного депутата, прогноз на наступний рік не додає оптимізму. Якщо проаналізувати проект міського бюджету Житомира на 2018 рік, то місто залишиться без жодної копійки на бюджет розвитку, адже всі кошти підуть на покриття боргів держави перед медичними працівниками та іншими категоріями, яких зобов’язаний фінансувати державний, а не міський бюджет.        

На запитання журналістів, яким може  бути  вихід із ситуації, що склалася, Юрій Павленко відповів: «Чесна робота уряду, чесний бюджет по відношенню до міста, ефективна й системна робота міської ради по відстоюванню інтересів міста, медичного, соціального працівника з тим, щоб вони могли в повному обсязі отримати ту заробітну плату, яка передбачена законодавством».

«Ми переконані, що уряд, який допустив багатомільйонну заборгованість по зарплаті медичним працівникам при їх злиденній зарплаті в 3-4 тис. грн, має піти у відставку», - резюмував політик. 

Із працівниками медичного закладу також поспілкувалися депутати Житомирської обласної ради Раїса Гула та Наталія Рибак і голова фракції ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ в Житомирській міській раді Наталія Леонченко.
 

_DSC5692


_DSC5773


_DSC5803

бойко фото

  Захоплення-1 Захоплення-2

Тэги: Павленко, Бойко, Опоблок, Житомир, медицина

Схожі новини:


Оголошення на ЖЖ інфо: