Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Прес-релізи

Хімчистка штор: вдома з виїздом, плюси послуги від Мийдодир

Автор: Оксана Загороднюк, 07.05.2022, 14:58:57 Хімчистка штор: вдома з виїздом, плюси послуги від Мийдодир
Від зовнішнього вигляду віконних штор багато в чому залежить сприйняття інтер’єру в цілому. Якщо штори втратили свій первісний привабливий зовнішній вигляд – запилюються, з’являються жирні плями, з’являється жовтизна, сліди вина, кави, фруктів, кіптяви, значить, втрачається гідність усього інтер’єру. Повернути шторам колишній вигляд і свіжість допоможе хімчистка штор. Ми проконсультувалися з клінінговою компанією “Мийдодир”, аби отримати відповіді на найбільш популярні питання з даної сфери. Спеціалісти у сфері прибирання та хімчистки працюю понад 10 років, тому люб’язно погодилися надати експертні відповіді.

Отож, штори відіграють важливу роль в оформленні інтер’єру – вони надають витончену легкість, елегантність, візуально розширюють простір, створюють атмосферу затишку, додають гарного настрою. Вони не тільки служать прикрасою і гармонійним доповненням до меблів і декору, але і мають функціональне призначення — захищають від сторонніх очей, протягів, проникнення світла в кімнату.

Полотна, які виглядають неохайно, в кінцевому підсумку зіпсують все враження. Ви можете спробувати впоратися з проблемою самостійно, але в більшості випадків кінцевий результат незадовільний.

Хімчистка штор — що це таке

Під цим терміном розуміють процес очищення тканин за допомогою спеціальних очисників. Основна мета хімчистки – видалення бруду і неприємних запахів.

Роботи виконують виключно професіонали. Компанія, яка надає послугу «хімчистка штор», повинна мати спеціальне обладнання та технології, забезпечувати індивідуальний підхід до переданої продукції. Рекомендуємо хімчистку штор Myidodyr https://myidodyr.com/himchystka-shtor-ta-zanavisok/. Це дозволяє нам гарантувати якість проведеного прибирання, отримати очікуваний клієнтом результат на виході.


Здавши штори в хімчистку, власник може бути впевнений, що штори не пошкодять:

  • кольори, структура поверхні, фактура тканин не будуть порушені;
  • виріб збереже первісну форму, розміри;
  • дорога фурнітура не розплавиться.


Не менш важливо, щоб засоби для чищення не завдавали шкоди здоров’ю людей і домашніх тварин. Спеціалізована технологія очищення має високий ступінь безпеки, оскільки забезпечує повне видалення очисників з матеріалу. Це виключає розвиток алергічної реакції на речовини, що використовуються в процесі хімчистки.

Для чого потрібна професійна хімчистка штор

Найважливішим питанням хімчистки є видалення плям. Головний принцип – позбутися плям шляхом обробки штор з мінімальним натиском, щоб в підсумку тканина не виглядала «зношеною». Існує безліч технологій виведення плям; тільки фахівець може вирішити, який метод застосувати в конкретному випадку для отримання найкращого результату.

Це залежить від багатьох факторів:

  • вид волокна і барвник на ньому;
  • вік тканини;
  • ступінь чутливості речовини, можливість окислення тканин, міграції барвника або появи смуг;
  • види забруднень;
  • складність і старість плям, їх кількість;
  • наявність комбінованих плям;
  • чи були оброблені штори раніше, якими способами.


Професіонали хімчистки класифікують плями за кольором. Класифікація за джерелом походження не завжди спрацьовує, тому що визначити, від чого саме ця пляма, буває важко.

Якщо на шторах одночасно є плями різних типів, то потрібен комплексний підхід. У таких випадках важливий порядок нанесення вивідників плям. Вибір мийного засобу, засобу для обробки, визначення послідовності та тривалості видалення плям здійснює спеціаліст-технолог. В його арсеналі є препарати для попередньої обробки та для остаточного видалення.

Основні причини звернення в хімчистку:

  • бажання повернути шторам чистоту і свіжість;
  • відсутність навичок і вмінь самостійно прати вироби без ризику їх пошкодження;
  • плями на полотнах відносять до складних;
  • необхідна якісна обробка тканинних поверхонь, адже штори шиються з дорогих, ніжних тканин;
  • виробник вказав на етикетці, що потрібен особливий догляд за виробом – допускається лише ручне прання, тканину не можна терти, скручувати; допускається висихання за певних умов (у розправленому стані, в тіні, без віджиму, у вертикальному положенні, на горизонтальній площині); прасування заборонено;
  • заборон і обмежень немає, але сушити та прасувати об’ємні штори самостійно проблематично;
  • необхідність економити власний час, сили та нерви.


Всі перераховані вище завдання успішно вирішуються в рамках професійної хімчистки.

Варіанти хімчистки штор і рекомендації

Існує багато видів віконних штор, що відрізняються типом тканини, щільністю, розміром, дизайном, малюнком і декоративними деталями. Компанії, які надають послуги хімічного чищення всіх штор, пропонують на вибір 2 варіанти послуг.

Роботи по виведенню плям і догляду за віконними шторами можна проводити в стаціонарних заводських умовах і в домашніх умовах (хімчистка на місці). Порівняльні характеристики варіантів хімчистки для зручності зведені в таблиці.

 

Вид хімчистки

Опис

Плюси

Мінуси

У майстерні

Це промисловий спосіб прибирання, при бажанні він включає попередній демонтаж, доставку в майстерню і назад, подальше розвішування очищених і випрасуваних штор.

1. Такий варіант хороший для виробів зі значною кількістю плям, оскільки використання високотехнологічного промислового обладнання з багатохвилинними заводськими циклами дає велику гарантію чистоти.

1. Хімчистка вимагає часу – без штор доведеться провести кілька днів.

 

2. Використання прасувальних столів і пресів надає білизні більш презентабельний вигляд.

Для видалення забруднень використовуються різні технології: обробка в середовищі розчинника, вологе прання (не плутати з пранням у пральні), сухий спосіб, у водному середовищі (очищення водою), з попереднім зачисткою з подальшим видаленням плям.

3. Доставку в майстерню замовники також вибирають у випадках, коли чистка потрібна для складних тканин - дизайнерських, товстих (оксамитові штори, що вимагають збереження ворсу) або дуже тонких (шовк, органза, тюль - через крихкість, схильність до пошкоджень , "усадка") ...

 

4. Вироби з натуральних матеріалів, з безліччю незнімних декоративних елементів, переплетень, вставок, бісеру, пензликів тощо, потребують професійного підходу.

 

5. Шкода здоров'ю (потенційна) повністю виключена.

 

 

Вдома

Метод передбачає виїзд фахівців, оснащених компактним обладнанням, які на місці визначать матеріал і ступінь забруднення, підберуть необхідний реагент і проведуть очищення, не знімаючи полотна з карнизів.

1. Універсальність, простота виконання.

1. Хімчистка на вагу рекомендується тільки при невеликих забрудненнях.

 

2. Висока швидкість очищення.

2. Повна хімчистка штор, зроблена безпосередньо на місці, обійдеться дорожче (приблизно на 25%).

Можуть використовуватися такі технології: механічне очищення, за допомогою екстрактора, піноутворення або пароутворення.

3. Немає необхідності в оздоблювальних операціях - сушці, прасуванні.

3. Процедура неприпустима, якщо в квартирі є алергіки, вагітні жінки, діти або сприйнятливі люди похилого віку.

 

4. Ідеально підходить, якщо мова йде про масивних конструкціях, рулонних шторах або важко закріплюваних шторах, ексклюзивних, плісованих, зібраних затяжками, тобто коли демонтаж небажаний або вироби легко миються.

 

 

 

 

 

Автор: Оксана Загороднюк, редактор рубрики "Прес-релізи" на ЖЖ.info
Прес-релізи | 07.05.2022 | Переглядів: 966 | химчистка, уборка, клиннинг

Читайте також на цю тему: