Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Гаджети та технології

Шукаємо надійне джерело новин в інтернеті

Автор: Мария Никулина, 18.08.2022, 13:18:37 Шукаємо надійне джерело новин в інтернеті
Ми живемо у час новітніх інформаційних технологій, коли усі новини відразу бачимо у своїх ґаджетах. Усі ми підписані на різноманітні телеграм-канали, групи медіа в соціальних мережах, інтернет-видання і т.д. Наша свідомість споживає той меседж, який ми самі для себе відібрали. Часто новини, які ми читаємо, можуть бути навіюванням, маніпулюванням та інформаційною війною.

Нажаль, у переважній більшості ресурс з якого ми дізнаємося про те, що відбувається в країні або світі ми обираємо навмання, навіть не розуміючи як негативно на нас це може впливати. Наприклад, аналізуючи платформу marketer.media, ми можемо чітко сказати, що тут зібрана різноманітна актуальна інформація, на основі якої можливо робити ті чи інші висновки.

З чим ви можете зіткнутись:

  • хибним представленням про реальну ситуацію;
  • психологічними травмами. Не усі ми готові до тієї інформації, яку пропонують нам інтернет-джерела, тим більше вона не завжди правдива і ви можете безпідставно себе травмувати. 
  • теж стати розповсюдником фейків. Ми вже звикли знайшовши сенсацію пересилати це рідним та друзям або робити репости в соц. мережах, але ми не завжди можемо підтвердити достовірність. 


Як обрати надійне джерело новин?

Зазвичай нам не вистачає часу фільтрувати інформацію та обмежити себе від «качки». Тому для того аби обрати надійне джерело новин, візьміть собі за правило перевіряти той чи інший контент ще як мінімум в трьох інших ЗМІ, включаючи світові ресурси. 

Якщо про усі події ви дізнаєтесь з соціальних мереж, обов’язково перевіряйте першоджерело. Відсійте ті медіа, які женуться за сенсаціями та навіть зі звичних, буденних ситуацій роблять резонанс, якого там немає.

Варто пам’ятати, що онлайн-платформи насичені рекламними матеріалами та не всюди можуть ставити про це позначку. Проте наявність таких матеріалів не робить інтернет-видання чи інший медіаресурс «жовтим». Потрібно розуміти, що багато платформ існують у переважній більшості саме за рахунок реклами, для того аби бути незалежними від політичних сил або інших факторів.

Тому не треба розпиляти свою увагу на купу непотрібних матеріалів, які пропонують нам засоби масової інформації. Достатньо обрати декілька надійних і перевірених ресурсів та отримувати якісну, оперативну та правдиву
Автор: Мария Никулина, редактор рубрики "Гаджети та технології" на ЖЖ.info
Гаджети та технології | 18.08.2022 | Переглядів: 631 | медиа, новости, Статьи

Читайте також на цю тему: