Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Укрзалізниця вимагає повернення пільг

Автор: Артем Кондратюк, 05.03.2020, 21:20:37 Укрзалізниця вимагає повернення пільг
Спільно з Українською зерновою асоціацією Укрзалізниця звернулася до Президента України та членів уряду з проханням внести Податковий кодекс змін, які стосуються повернення залізницям пільг на сплату податку на землю. Саме про це йде сова у листі відповідних організацій до президента та влади.

Таку новину можна дізнатися на сайті Rail.insider, де щодня публікуються актуальні новини з галузі економіки нашої країни.

Для кожної людини важливо знати та розуміти події, які відбуваються в державі. Від цього залежить рівень нашого життя, рівень життя наших дітей. Rail.Insider є одним із самих надійних джерел інформації, що чесно висвітлює події станом на сьогодні. На цьому сайті не намагаються дати оцінку чиїмось діям, а просто інформують, залишаючи читачеві право вибору на власну думку та висновки.

В листі до президента привертається увага до того факту, що експорт зернових культур, одна з рушійних сил економіки України, напряму залежить від функціонування залізниць. На сьогоднішній день 70% сировини експортується морськими шляхами, куди вона доставляється саме по залізничних коліях. Для поліпшення ситуації, яка склалася за останній час, необхідне чимале фінансування, що неможливо зробити без державної допомоги.

Керівники Укрзалізниці зазначають, що з 1996 року не було отримано жодної фінансової допомоги з боку держави, при тому що збитки експлуатації сягають 12 млдр гривень лише за рік.

З 1 січня минулого року в дію ввійшли зміни до Податкового кодексу та нормативних актів, які стосуються даної сфери. Серед них можна знайти інформацію про те, що Укрзалізниця позбавляється пільги на сплату земельного податку.

Керівником розвитку бізнесу Андрієм Рязанцевим було зазначено, що Укрзалізниця на даний момент є одним з лідерів платників податків України, оскільки минулого року було сплачено 29,1 млрд гривень.

Викликає занепокоєння, що показник фінансових втрат зростає, при тому що ця галузь не розвивається та не фінансується. Прибуток компанії зменшується із шаленою швидкістю. Земельний податок зробить свій величезний вклад, що може зірвати плати експортування зерна цього року. 

Зернова асоціація та Укрзалізниця стоять на позиції, що повернення пільг на сплату податку на землю створить хороші умови для акумулювання ресурсу для оновлення тягового рухомого складу. Це сприятиме ефективному транспортуванню зерна та росту економіки країни.
Автор: Артем Кондратюк, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 05.03.2020 | Переглядів: 1564 | информация, события, новости

Читайте також на цю тему: