Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Гаджети та технології

Шукаємо сайт з достовірними новинами

Автор: Олег Ковальский, 29.08.2022, 14:10:19 Шукаємо сайт з достовірними новинами
Щодня ми проходимо через  шалений потік інформації. Особливо зараз коли постійний моніторинг новин став для нас обов’язковим ритуалом. Адже усі ми чекаємо сповіщень про покращення ситуації в країні та поразку ворога. ЗМІ мають на нас великий вплив, тим більше коли ми  такі вразливі до будь-яких зовнішніх чинників. Ми самостійно обираємо звідки отримувати інформацію, адже маємо до цього безмежний доступ.

Часто ми навіть не замислюємося, як сильно це формує наш світогляд та впливає на емоційний стан. Більше того ми самі виступаємо носієм інформації і є маленькою частиною великої сфери комунікації. Тобто, коли ми обираємо ресурс з якого будемо отримувати новини, ми обираємо спосіб мислення, але обравши собі джерело новин, скажімо, https://espreso.tv/ukrayina, ми мусимо все одно сприймати інформацію, аналізуючи її. 

З кожним днем нам стає все важче відрізняти істину від фейку, адже у переважній більшості спочатку спрацьовує людський фактор, емоційний фактор і тільки потім включається розум. 

Як знайти сайт з достовірними новинами?

Великий вплив на нас має телебачення, проте ми не дивимось його цілодобово, а хтось не дивиться взагалі. Проте ми не випускаємо з рук телефону та усі підписані та телеграм канали, інтернет-видання та інші ресурси. Саме тому важливо обрати сайт з достовірними новинами.

Зважайте на декілька факторів:

  • перевіряйте інформацію мінімум на трьох ресурсах у тому числі міжнародні ЗМІ;
  • звертайте увагу на першоджерела, на кого посилається видання;
  • відключайте емоції, вмикайте здоровий глузд, як би важко це не було зробити;
  • майте власну думку та позицію;

Зрозуміло, що ми не проводимо такий глибокий аналіз простих повсякденних моментів. Але цьому варто приділити належну увагу. Ми навіть не замилюємось як так,і здавалось дрібниці, впливають на нас. Тому варто виділи час та відфільтрувати те, що складає ваш інформаційний потік. Часто, коли ми спостерігаємо за декількома сайтами та вони публікують однакові новини, можна провести паралель та вже розуміти хто як подає інформацію. Бачити хто перебільшує, хто занадто давить на емоції реціпієнта, а хто відверто перекручує і бреше та інші фактори.

Не сприймайте серйозно новини ворога!

У рф вже неодноразово доводили, що засоби масової інформації це спосіб маніпуляції, відвертої брехні та дезінформації. При чому роблять вони це настільки відверто та непрофесійно, що перевірити це звичайній людині не складає труднощів. Проте більшість з нас давно не реагує на «качку» яку штампує ворог, бо знаходиться при здоровому глузді.
Автор: Олег Ковальский, редактор рубрики "Гаджети та технології" на ЖЖ.info
Гаджети та технології | 29.08.2022 | Переглядів: 591 | новости, сайт, интернет, информация

Читайте також на цю тему: